Mijn ochtendroutine: een uur me-time voor de dag start!

//Mijn ochtendroutine: een uur me-time voor de dag start!

Mijn ochtendroutine: een uur me-time voor de dag start!

Al zeker driekwart jaar heb ik een vaste ochtendroutine, waar ik inmiddels niet meer mee zonder wil.
Ik besteed elke ochtend eerst een uur écht aan mezelf, voordat ik de dag start en dat werkt zo fijn!

Geïnspireerd door het boek ‘Miracle Morning‘ zet ik mijn wekker een uur eerder en neem zo’n uur tijd voor mijzelf. Dit heeft mijn ochtendritme drastisch veranderd. Ik start mijn ochtenden een stuk rustiger en ga veel relaxter de dagen door. De manier van wakker worden, heeft invloed op de beslissingen die ik de rest van de dag neem.

Dit gebeurd niet alleen door mijn wekker een uur eerder te zetten natuurlijk, ook heb ik mijn handelingen in de ochtend veranderd.
Zo stap ik nu direct uit bed na het gaan van de wekker (niet snoozen!).
Voorheen snoozte ik nog wel eens en het eerste wat ik deed (omdat ik dacht, dat ik daar ‘goed’ wakker van werd) is mijn telefoon pakken. Zo’n twintig minuten nutteloos door nieuwe berichten en posts scrollen en prikkels binnenkrijgen waar ik eigenlijk helemaal niet op zit te wachten zo vroeg!

TIJD VOOR MEZELF

Zodra ik uit bed ben, trek ik mijn comfi-kleren aan en ga naar beneden. Drink een glaasje water, zet een klein kannetje koffie, ontdooi mijn brood en duik één van mijn favoriete plekjes van het huis in: mijn homegym / meditatiehokje.

Tijd voor wat ‘tijd voor mijzelf‘. De beste manier om de dag te starten, ben ik inmiddels wel achter.

YOGA

Ik start mijn ochtendroutine met minstens vijf minuten yoga. Om wakkerder te worden en mijn lijf te stretchen.
Op YouTube staan ontzettend veel variaties aan filmpjes, wat zorgt voor veel afwisseling. Ik kies altijd voor een vijf minuten beginners yoga-filmpje. Ik wil het mijzelf (nog) niet te moeilijk maken, haha.

KRACHT

Dan is het tijd voor wat krachtoefeningen. Ik heb genoeg attributen in mijn homegym liggen voor een leuke afwisseling aan oefeningen.
Op dit moment zit ik midden in een butt-workout van dertig dagen welke ongeveer zes minuten per dag duurt.
Deze workouts krijg ik via een app op mijn telefoon te zien. Super simpel.

Na de yoga en kracht heb ik er in ieder geval al tien tot vijftien minuten lichaamsbeweging op zitten & is mijn lichaam wakker geschud om de dag te beginnen.

Hiernaast loop ik nog drie keer per week hard en doe ik verschillende kracht en cardio oefeningen in mijn homegym, maar ik heb het híer puur over mijn ochtendroutine.

MEDITEREN

Hierna pak ik mijn eerste kopje koffie en maak ik het mijzelf comfortabel op mijn meditatiekussen.
’s Winters doe ik warme sokken aan (kijk bij LASCANA voor een ruime keuze aan sokken) en sla ik mijn warme meditatiedoek om mij heen, ’s zomers zet ik de deur open of ga ik naar de tuin en zoek ik een plekje op in de zon.

Het liefste mediteer ik in stilte, maar ik heb dagen dat ik een begeleide meditatie luister via YouTube. Ik zit meestal tussen de tien en vijftien minuten.

LEZEN

Hierna pak ik nog een kopje koffie en mijn ontbijt en ga aan mijn keukentafel zitten met een boek.
De boeken die ik lees gaan over mindfulness, mediteren, zelfliefde, zelfacceptatie, dat soort onderwerpen.

SCHRIJVEN

Als ik écht een goed boek in handen heb, maak ik er notities van in een eigen soort dagboekje. Ook schrijf ik hier gedachtenspinsels op, dingen die juist goed of juist slecht gaan. Zaken waar ik mij meer op wil focussen.

Om de start van je dag nog wat positiviteit in de blazen, kun je affirmaties opschrijven en hardop oplezen of vijf dingen opschrijven waar je dankbaar voor bent.
Vaak gun ik mijzelf niet al te veel tijd voor het schrijfgedeelte, dus hier valt voor mijzelf nog meer uit te halen.

vrolijk wakker worden

KLAAR VOOR DE DAG NA MIJN OCHTENDROUTINE

En zo heb ik mijn ochtendroutine doorlopen!
Klaar voor de dag. Energiek & met een positieve mindset.
En sommige dagen gaan echt minder soepel dan andere dagen, echt wel, maar volhouden loont. Ik kijk serieus ’s ochtends uit naar mijn ochtendroutine als mijn wekker gaat.
Ook wanneer ik vrij ben, sta ik vroeg op om mijn ochtendroutine te doen.

Vertel, heb jij een ochtendroutine en wil jij die met mij delen?

By | 2020-11-07T13:51:41+01:00 juli 24th, 2020|Mindful|0 Reacties

About the Author:

Debbie, 41 jaar. Ondernemend, actief. Moeder van Micha, de leukste zoon van 14 jaar. Grote passie voor hardlopen, hiken, wakeboarden en reizen. Letterlijk en figuurlijk een actief leven.

Reageer