De Marikenloop & review Asics outfit

/, Raceverslag, Tips/De Marikenloop & review Asics outfit

De Marikenloop & review Asics outfit

Ik kreeg de uitnodiging mee te lopen met de Marikenloop.
Ik had er wel is van gehoord, maar nog niet echt overwogen er aan mee te doen.
Natuurlijk is Nijmegen een práchtige omgeving om in hard te lopen, maar in Nijmegen loop je alleen de Zevenheuvelenloop, vond ik (welke ik in 2014 en 2015 liep). Nijmegen ligt niet echt bepaald naast de deur.
Toch neem ik de uitnodiging van harte aan en daar ben ik achteraf maar wat blij om! (Paul en ik maken er gelijk een weekendje weg van)

Het beloofde een natte dag te worden. Maar vooralsnog viel het tot aan de start mee met de regen. Het was wel verschrikkelijk benauwd! Ik hoefde geen moment te twijfelen: ik start in korte broek.

IMG_4991

 

Bij aankomst verwonder ik mij over de grootte van het evenement. Er is een plein met allemaal kraampjes; eten en drinken, kleding, er is van alles te doen voor kids en wachtende papa’s. Dat valt mij op, hoeveel mannen er met de vrouwen mee zijn. Super lief!
Paul vind het ook geen straf om mee te zijn, die kijkt zijn ogen uit, zoveel vrouwelijk schoon!

IMG_5012

Mijn start is om 14.15u. De 5km is dan al even bezig.
Er is een grote warming-up op het veld in het startvak, waar ik doorheen loop, zoekend naar de start. Dat loopt wel een beetje vreemd hier. Je word met zijn allen opgevangen op een voetbalveld, dan gaan er hekken open en word je met zijn allen naar de start geleid, wat nog zo’n 200meter lopen is. Normaal dring ik mijzelf altijd zover mogelijk naar voren, maar dat gaat nu niet lukken. Wat een dames zeg!
Ik word geroepen door Wendy (ken ik via van Instagram) kletsen gezellig wat en loop met haar mee naar de start.
Op een gegeven moment kies ik er voor om uiterst links te starten (want: zo min mogelijk hinder van langzamere dames) en wensen elkaar veel succes.

IMG_5015IMG_5016

Het startschot is blijkbaar 2 minuten daarvoor al gegaan, want ik zie de tijdsklok al lopen.
Wanneer ik over de start ga, druk ik mijn TomTom in en knal er vandoor. Ik probeer een lekker looptempo te vinden waarmee ik wel een lekkere tijd loop, maar mijzelf niet stuk loop.
De eerste 3km gaan goed, loop zo rond de 5min/km, dan houd ik bij de 4km even gas in om bij te komen (wat is het benauwd!) om richting de 5km weer gas te geven en een mooie tussentijd te scoren. We krijgen een regenbui over ons heen en dat vind ik alleen maar lekker. Kun je weer een beetje ademen.
Ik kom over het 5km punt heen met 26.23 min.
Ik houd het nog even vol, ren lekker met de stroming mee en haal veel mensen in.

Dan komen we het bos in (had ik al gezegd dat het benauwd was! haha, dat werd in het bos alleen maar erger) en ik kak in bij km 7 en 8 en zak tot 6min/km. Ik houd mijzelf voor dit na de 8km weer op te pakken, ik ga mijn tijd niet verprutsen als ik nog maar zo’n kort stukje moet.
Ik maak het nog redelijk goed de laatste 1,5km, ik weet te versnellen en kom over de finish met 55.20!

Ik zie Jacolien (Ruizendaal, 4e op de 10km) uitlopen en maak een praatje met haar. Zelfs zij vond het pittig met de warmte en vals plat.
Thuis lees ik heel veel vrouwen klagen over het vals plat, haha, als ik mijn tijden er op na kijk kan ik daar inderdaad mijn 7 en 8 km aan verklaren.
De’s te blijer ben ik met mijn tijd!
Ik ga tevreden naar huis.
Wellicht tot volgend jaar, deze ga ik onthouden.

IMG_5032
Ik krijg heel veel vragen en reacties op deze outfit, vooral het broekje, dus bij deze de details. Mijn complete outfit is van Asics Spring/Summer ’16 collectie. Tot aan sokken en BH aan toe. Ja, echt.

Schoenen: Asics Kayano
Voor mij, na de Asics GT2000, de ideale hardloopschoen met ondersteuning.
Bra Top: Training BH
Ideale trainingstop omdat deze zweet afvoert van het lichaam. Comfortabele stevige top. Het is niet echt een hardloopbh maar meer een trainingstop. Ik heb er de Berlijn HM in gelopen, werkte prima!
Shirt: Asics Top met kapmouwen
Met ademende mesh-delen, naden die niet schuren, en mega licht shirt! Veel bewegingsvrijheid.
Short: Asics 1 – 3,5IN SHORT
Dit broekje is zo fijn! Hij is niet alleen mooi, maar ook comfortabel. Het is een 2-in-1 short welke zorgt voor de nodige bewegingsvrijheid én biedt spierondersteuning door de binnentight.
Het heeft een handig zakje voor wat kleine spulletjes en je telefoon.

Was jij er ook bij? Of liep je in Leiden?

Tot de volgende race!!


Debbie

 

By | 2018-04-03T15:12:47+02:00 mei 24th, 2016|Hardlopen, Raceverslag, Tips|6 Comments

About the Author:

Debbie, 40 jaar. Onderneemster, office manager (16 u/w) en moeder van Micha, de leukste zoon van 13 jaar. Grote passie voor hardlopen, hiken, wakeboarden en reizen. Letterlijk en figuurlijk een actief leven.

6 Reacties

 1. Jesseylee 24 mei 2016 at 07:49 - Reply

  Superleuk verslag weer!! En goed gedaan!!

 2. Angela blankespoor 24 mei 2016 at 07:58 - Reply

  Hoi debbie

  Ja ik was er ook bij! Heb m in 56 min uitgelopen en idd ik had ook last van de warmte en het vals plat hahaha. Maar wat een gezelligheid hè daar in nijmegen! Wie weet komen we elkaar nog eens in realife life tegen! Leuke blog weer.

  Liefs angela

  • Debbie ~ Fit, Fun & Run 24 mei 2016 at 15:47 - Reply

   Ook al zo’n super tijd! Het is zeker een gezellig loop! Ik ga hem onthouden voor volgend jaar.
   Lijkt mij heel leuk elkaar tegen te komen!! Je kunt mijn races vinden op de site, wellicht zit er eenzelfde tussen als jij? Liefs,

 3. Debby 24 mei 2016 at 10:30 - Reply

  Hey hoi! Ik was er ook voor de eerste keer en dit wordt een blijvertje denk ik. Geweldige omgeving. Lang geleden dat ik 10 km heb gelopen maar ben tevreden (ondanks de niet zo snelle tijd)!

  Groetjes Debby

 4. Debbie ~ Fit, Fun & Run 24 mei 2016 at 15:48 - Reply

  Hartstikke goed gedaan dan toch!! Nijmegen is idd prachtig, alleen zo gemeen vals plat, maar ik houd wel van een uitdaging, hihi
  lieve groetjes!

Reageer