Marikenloop 2017

/, Raceverslag/Marikenloop 2017

Marikenloop 2017

Vorig jaar liep ik de Marikenloop voor het eerst. Normaal houd ik niet echt van het concept ‘ladies run’, maar ik was vorig jaar zo positief verrast, dat ik de uitnodiging van Asics van harte aannam om ook dit jaar weer te lopen. Er kwamen zoveel bekenden, dat moest wel gezellig worden!
Mijn verslag van vorig jaar vind je hier

En zo reisde ik samen met Irene en Petra af naar Nijmegen.

Aangekomen in Nijmegen, haalden wij onze startnummers op en ontmoetten wij bekende hardloopvriendjes en vriendinnetjes.

Het was op een ander veld als vorig jaar, dus ook een andere opzet. Je kunt er echt van alles doen, wat dat betreft is het echt een feestje om bij de Marikenloop aanwezig te zijn.
Je kon er verschillende workshops volgen, er was muziek, gezonde voeding en smooties, van alles te koop op hardloopgebied; van kleding tot accessoires.
We vermaakten ons wel. Ik deed een poging tot pole-fitness, ik heb daar 9 jaar geleden les in gehad op de fitness-school waar ik toen kwam en ik moet zeggen, ik kon het nog aardig. Met de complimenten van de workshop-dame!  (trek er een lekker hoofd bij, haha)

IMG_2190

Om 14.oo uur startten wij. In het startvak besluiten we eigenlijk ter plekke samen te gaan lopen.
Normaliter lopen wij alle 3 het liefste alleen & met muziek op. Ditmaal zouden wij bij elkaar blijven, wel met muziek op, maar samen lopen.
Een PR ga ik sowieso niet lopen (sneller dan 53 minuten), maar vind het wel leuk mijn tijd van vorig jaar te verbeteren (55.20).
Maar wanneer Irene aangeeft een pace van 5.50 te gaan lopen, klinkt dat wel heel prettig.
Gezien mijn huidige situatie, mijn lege batterij waar ik in mijn vorige blog over schrijf, kan het geen kwaad wat rustiger te lopen. Irene haalde mijn blog in de auto aan en vertelde dat zij ook met een erg leeg batterij zit op het moment.

Wat dat betreft was ik ‘blij’ dat ik een ‘maatje’ had tijdens het lopen. Het was warm, ik ken het parcours door de bossen (waar de warmte blijft hangen) en ik wist dat ik wel wat support kon gebruiken tijdens de race.

We startten en we gaan er eigenlijk nog vrij rap vandoor. Ik dacht oké, let’s do this, en ik nam mijzelf voor het gewoon bij te houden zolang het goed ging.
Petra, duidelijk geen leeg batterijtje, haha!, fladdert voor ons rond. Foto’s makend en vrolijk achterom lachend.

marikenloop

We lopen een constante snelheid van 5.40 en tot 4km gaat het wel goed.
En dan komt het stemmetje. Dit ga je niet volhouden tot de 10. Laat ze na de 5km maar gaan en weet ik het allemaal niet.
Ik probeer het weg te stoppen.
Petra fladdert door en Irene heeft een ijzersterke focus op haar gezicht, waar ik gemotiveerd van raak.
Kijk ons 2 lege batterijtjes nou lopen dacht ik en dat gaf mij de kracht die ik nodig had.
Het is echt heel warm en ik worstel tot de 8km met het stemmetje. Maar ik houd de dames bij.

IMG_5549
Een paar keer hoop ik (niet ten nadele van Irene, maar meer uit eigen belang, haha) dat Ireen wat tempo laat zakken maar dat doet ze niet. Elke keer kijk ik op mijn klokje: 5.40 (!) en denk ik (even netjes gezegd) : potverdikkie, we zouden toch 5.50 gaan. Maar ik houd wel van een uitdaging en ik houd voet bij stuk, ik houd ze bij.
Wanneer we de 8km voorbij gaan weet ik dat ik het ga halen. Het worden nog een pittige laatste 2km, maar we gaan ervoor.
IMG_2333

600 meter voor de finish, foto door Natalie

Op mijn TomTom zie ik dat deze kilometer de één-na-snelste was, 5.30 (we waren zeker blij dat we er bijna waren).
Petra speelt haasje en begint ons aan te moedigen, kom op nog een stukje, aanzetten en ik denk, mop láát me! Denk aan mijn batterij. LOL.
Even laat Irene het tempo zakken. Ik pak haar hand en probeer haar moed in te ‘spreken’.
Laatste kilometer is ingegaan en we geven alles wat we nog hebben.
600 Meter voor de finish staan onze lieve maatjes Natalie en Jermaine, ik ben inmiddels aardig stuk aan het gaan, maar kan nog lachen voor de camera.

Laatste kilometer lopen we toch de snelste kilometer zie ik later op mijn TomTom Sports, hebben 5.29 gelopen, dus er zat nog wat in die batterijtjes.

We pakken elkaar beet en we komen hand in hand met zijn drieën de finish over. Mega mooi moment.
Onze tijd: 56.16. Een minuutje later dan vorig jaar, máár een minuutje sneller dan de CPC maart dit jaar. Maar het belangrijkste, dit hebben we samen gedaan! Teamwork.

Helaas staat er nog geen finish foto van ons drie hand in hand op de website, maar zodra deze online komt zal ik hem zeker delen. Hopelijk komt deze nog! 

IMG_5733

Een mooi zware race waar ik met veel plezier en liefde op terug kijk.

We lopen terug naar de plek waar we verzamelden met iedereen. Praten nog wat na. Ik ging nog even pole-fitnessen met Natalie en mochten wij getuige zijn van Robert zijn hoelahoepkunsten.

IMG_5772

Marikenloop heeft mij weer verrast!! Feestje daar in Nijmegen! Wat mij betreft ben ik er volgend jaar weer bij.

IMG_2201

 

By | 2018-04-03T14:54:23+02:00 mei 22nd, 2017|Hardlopen, Raceverslag|0 Reacties

About the Author:

Debbie, 40 jaar. Onderneemster, office manager (16 u/w) en moeder van Micha, de leukste zoon van 13 jaar. Grote passie voor hardlopen, hiken, wakeboarden en reizen. Letterlijk en figuurlijk een actief leven.

Reageer