LIFE: Laat deze 10 gewoontes los & word gelukkig!

//LIFE: Laat deze 10 gewoontes los & word gelukkig!

LIFE: Laat deze 10 gewoontes los & word gelukkig!

Veel van mijn artikelen gaan over fysieke fitheid. Ook plaats ik zo nu en dan artikelen over fit in het koppie zijn, dit is uiteraard minstens zo belangrijk. Eigenlijk nog wel belangrijker.

Nu heeft bewegen een heel goed effect op je mentale welzijn, maar er zijn ook een aantal andere hulpmiddeltjes om je ‘happy-factor’ wat op te schroeven.
24/7 Gelukkig zijn is simpelweg niet haalbaar. Hey, that’s life. En heb je niet de downs nodig om de ups meer te waarderen?

Om je een handje te helpen, heb ik een lijst samengesteld van 10 gewoontes die je moet laten om gelukkig(er) te zijn.

1) Stop met piekeren

Gun jezelf een uur of een dag ergens van te balen, verdrietig te zijn. Maar behoed jezelf van overmatig gepieker. Je veranderd er niets door aan de situatie en je zit jezelf alleen maar onnodig in de weg.

2) Vergelijk jezelf niet met anderen

Jij bent uniek. Niemand is zoals jij. Jij hebt kwaliteiten die je veel beter kunt benutten als je je richt op je eigen kunnen.
Doe je eigen ding en heel belangrijk, wees geen copycat. Laat je hoogstens inspireren door anderen, maar blijf bij jezelf.
Hoe gaat het gezegde: lijkt het gras groenen aan de overkant, geef je eigen tuintje dan goed water?

3) Stel je verwachtingen bij

Verwacht niet teveel van anderen, dan word je minder teleurgesteld. Laat je verrassen door anderen en het leven, in plaats van alles bepaalde verwachtingen te hebben. Blijf gewoon jezelf en aardig voor anderen, maar verwacht niets terug. Geloof me, dan word je ook minder teleurgesteld. Werkt heel bevrijdend.

4) Trek je er niets van aan wat anderen (misschien wel) van je denken

Je kunt niet iedereen tevreden stellen. Iedereen is anders. Niemand heeft de weg bewandeld zoals jij hem bewandeld hebt. Voel je ook niet verplicht je te verantwoorden. Als mensen je van te voren al veroordelen, zijn ze je aandacht niet eens waard.
Het is een lastige hoor, mensen zijn sociale wezens en worden niet graag afgewezen.

5) Laat het verleden los

In het verleden blijven hangen en nadenken over wat je beter wel of niet had kunnen doen of zeggen, is zonde van je tijd en energie!
Leer van de verkeerde keuzes die je hebt gemaakt en gebruik deze als drive om nu de juiste te maken.
Mocht je een gebeurtenis niet in je eentje kunnen verwerken, zoek dan hulp van buitenaf, praat met iemand, daar is niets mis mee.

strand

6) Twijfel niet aan jezelf

Hoe meer zelfvertrouwen je hebt, hoe leuker het leven word.
Laat je niet tegenhouden door angst, onzekerheid en twijfels. Durf risico’s te nemen. Met wat geduld en doorzettingsvermogen kun je doen wat jij wilt!

7) Laat controle los

Het leven loopt zoals het loopt. Tuurlijk kun je er af en toe zelf richting aan geven, maar onthoud dat je niet overal invloed op hebt. Probeer dit ook los te laten. Bepaalde dingen gebeuren met een reden. Focus je alleen op jezelf en leg je neer als iets niet zo loopt zoals jij liever gewild had.

8) Stop met klagen

Zoek naar oplossingen. Ben je ergens niet gelukkig mee, los het op of laat het los! Je zit jezelf niet alleen in de weg, maar ook je omgeving!

9) Laat je woede los

Als je niet uitkijkt, verander je in een bitter persoon. Dit is schadelijk voor je relaties met anderen. Zo zonde! Laat het los. Of zoek hulp.

10) Stop met pleasen

Nogmaals: je kunt niet iedereen gelukkig maken. Stop er dan ook mee om te proberen het iedereen naar de zin te maken. Je word hier zelf alleen maar ongelukkiger van. Zoek een manier om te doen wat je zelf wilt, zonder een ander te kwetsen.
Blijf ook niet te lang hangen in relaties welke toch niet gaan werken, cijfer jezelf niet weg!


Voor meer artikelen in de categorie LIFE, klik hier.

Volg jij mij al op instagram? @fitfunrun_com

By | 2017-12-20T23:31:24+01:00 september 2nd, 2017|Geen categorie|0 Reacties

About the Author:

Debbie, 41 jaar. Ondernemend, actief. Moeder van Micha, de leukste zoon van 14 jaar. Grote passie voor hardlopen, hiken, wakeboarden en reizen. Letterlijk en figuurlijk een actief leven.

Reageer