Kwart Marathon Rotterdam 2019

/, Raceverslag/Kwart Marathon Rotterdam 2019

Kwart Marathon Rotterdam 2019

Dit jaar liep ik (voor de tweede keer) de kwart Marathon van Rotterdam lopen, oftewel: 10,5 kilometer.

In 2017 liep ik daar mijn eerste Marathon en weet ik (na inmiddels drie Marathons gelopen te hebben) dat support langs de weg gewoonweg onmisbaar is.
En zo besloot ik om, net als vorig jaar, dit jaar weer de Marathoners te gaan aanmoedigen. En omdat ik dan toch in de stad ben, kan ik net zo goed een medaille voor mijzelf innen en de Kwart Marathon rennen. Ja toch?

Mooie aan deze race was, dat ‘the boyfriend’ meeliep. Zijn eerste ‘serieuzere’ race. In maart liepen wij de Spa Francorchamps run over het formule 1 circuit, maar dat hadden wij echt meer als ‘fun run’ gezien.
Ik wilde hem nu, qua snelheid, wel uitdagen

Debbie de haas

Omdat hij zijn standaard loopjes zonder horloge loopt en we geen idee van zijn paces hebben, wilde ik hem in ieder geval uitdagen om voor de 10 kilometer onder het uur te gaan. Dat zal wel moeten lukken hadden we bedacht.

We hadden beide zin in de race, het was mooi weer en de sfeer zat er goed in. Rotterdam op deze dag heeft gewoon wat magisch.

Na het startschot vlogen we het parcours op en probeerde ik ons een beetje in te houden en niet met de snelle starters mee te vliegen.

Al gauw bleek dat wij heel lekker liepen met een pace rond de 5.20/5.25. We konden zelfs nog praten en lachen tussendoor.
Voor ik het wist zaten we op de 3 á 4 kilometer en besloot ik dit tempo te houden tot in ieder geval de 5 kilometer, zodat daar in ieder geval een nette tijd op kwam. Deze passeerden wij met een tijd van 26.42.

Daarna vond ik wel dat het gas iets naar beneden mocht, het was warm, en we mochten ook wel genieten vonden we.
Zo liepen we de volgende 5 kilometer met een pace van 5.30 min/km uit en finishten we de 10 kilometer met een tijd van 54.16 (de kwart marathon met 56.09).

Jeetje wat ben ik trots.
Op het feit dat hij zo goed had gerend (en er duidelijk meer in zit) en dat we zo lekker samen konden lopen…in een race (wat ik echt met weinig mensen kan, ik hield zelfs mijn muziek uit).

Topdag was het. Ben volgend jaar zeker weer van de partij!!

Love Rotterdam, vooral met deze dag.By | 2019-04-15T18:45:16+02:00 april 15th, 2019|Hardlopen, Raceverslag|2 Comments

About the Author:

Debbie, 40 jaar. Onderneemster, office manager (16 u/w) en moeder van Micha, de leukste zoon van 13 jaar. Grote passie voor hardlopen, hiken, wakeboarden en reizen. Letterlijk en figuurlijk een actief leven.

2 Reacties

  1. André Mol 15 april 2019 at 20:13 - Reply

    Mooi om te lezen dat jouw soulmate ook je running mate blijkt te zijn!

Reageer