Time to say goodbye! Ik verlaat het Asics Frontrunner team

/, Life/Time to say goodbye! Ik verlaat het Asics Frontrunner team

Time to say goodbye! Ik verlaat het Asics Frontrunner team

Na drie jaar is het voor mij tijd om afscheid te nemen van het Asics Frontrunner team. In deze blog leg ik uit waarom en kijk ik even terug op de geweldige tijd die ik in dit team beleefd heb.

Het Asics Frontrunner team is een project dat al een aantal jaren bestaat (sinds 2010, in Duitsland) en is sinds 2017 opgestart in Nederland, samen met nog veel meer landen over heel de wereld.
Een Asics Frontrunner is een ambassadeur van het hardloopmerk Asics en vertegenwoordigd eigenlijk heel hardlopend (in dit geval) Nederland, van beginnend loopster tot olympisch sprinter tot ultra trailrunner.

Begin

Toen de aanmeldprocedure eind 2016/begin 2017 startte, kon je er op social media niet omheen. Zoveel enthousiaste hardlopers die wilden deelnemen aan dit project.
Ik, net uit een scheiding, midden in een verhuizing naar een andere stad én aan het trainen voor mijn allereerste Marathon krabde mij twee keer achter mijn oor. Is dit wel wat voor mij en heb ik hier wel tijd en energie voor?
Ik besloot mij uiteindelijk níet in te schrijven.

Totdat community manager Robert Lathouwers mij belde en mij vertelde het wel heel leuk zal vinden als ik mij toch zal inschrijven. Dat Robert enthousiast kan vertellen, weten de mensen die hem wel eens ontmoet hebben wel en dus schreef ik mij in.
Om een lang verhaal kort te maken, na een zenuwslopende selectieprocedure uit ruim 2200 aanmeldingen en een groepsapp met zo’n duizend berichten per dag, kwam daar in februari 2017 het verlossende bericht: ik zat erbij.

Social Media ontplofte, veel nieuwe volgers erbij op mijn Instagram account, berichtjes van Asics Frontrunner teamgenoten uit andere landen en aan de andere kant ook veel mensen die mij juist ontvolgden. Er waren heel veel mensen teleurgesteld er niet bij te zitten!

Top tijd, top team

Elk seizoen een pakket nieuwe hardloopkleding in ontvangst mogen nemen was niet het enige cadeautje wat ik ontving.
Toffe mensen om mij heen, toffe events wat wij bezochten en de weekendjes weg met zijn allen waren hilarisch.
Ik ben aardig uit mijn comfortzone gegaan tijdens deze weekenden.

Zo durfde ik het aan in ons weekend in de Belgische Ardennen te klettersteigen. Ik vond het zo eng!
En stond ik verbaasd van mijzelf wat ik allemaal kon tijdens een clinic FreeRunnen in Den Haag.

Of die keer dat we een dagje gingen ‘vliegen’. We ons als kinderen mochten gedragen bij JumpSquare en de dag afsloten met een clinic SkyDive.

Naast de vóór ons georganiseerde weekenden en events, mochten we ook zelf events verzorgen. Zo verzorgde ik met een aantal teamies de Grafitti-run door Amsterdam en kwam ik met het idee om het ‘Asics Frontrunner on tour’ project te starten en worden er nog steeds regelmatig tours door Nederland gegeven.
Ook vertrokken we met een stel teamies, als vrienden, naar Valencia om daar de tien kilometer race te lopen.

150 Asics Frontrunner teamgenoten op míjn event

Als knaller toch wel het bezoek van 150 Asics Frontrunner teamgenoten van over heel de wereld (o.a. Zuid Afrika, Polen, Zwitserland, Engeland, Dubai om maar wat te noemen) op mijn eigen georganiseerde hardloopevenement in augustus 2018.
Er werd een internationaal weekend gehouden in Amsterdam en ik kon er niet bij zijn in verband met mijn eigen event. Vervolgens werd er besloten om dan met een aantal touringbussen naar Harmelen (of all places!) af te reizen en deel te nemen aan de vijf of tien kilometer race!
Wat een chaos, maar wat tof! Ik zie nog foto’s voorbij komen van mensen uit bijvoorbeeld Dubai. Echt geweldig.

Einde

Een fantastische tijd.
Die er zeker toe bij heeft gedragen om in moeilijke tijden altijd mijzelf te blijven, met positieve mensen om te gaan en vooral te blijven rennen ; )
Maar er is een tijd van komen en een tijd van gaan.

Na drie jaar vind ik het tijd om mijn stokje over te dragen aan iemand anders die graag deel wilt uitmaken van het team.

De reden dat ik het team verlaat is gewoonweg omdat ik er niet meer de tijd en energie in kan steken als dat ik vind dat het hoort als je in een dergelijk team zit.

Ook vind ik het leuk om open te staan voor samenwerkingen met andere opdrachtgevers, behalve Asics. Daar word je natuurlijk wel in beperkt als je ambassadeur van één merk bent.

Dus is het tijd om afscheid te nemen. Ik wil Asics en mijn teamies bedanken voor de ongelooflijk mooie tijd!

Wat er regelmatig in onze groep werd geroepen: “Think like a proton!!”

Aanmelden ronde 2020?

Mocht jij het leuk vinden om mijn plekje in te nemen, de aanmeldprocedure is vandaag gestart, deze vind je onder deze link.

Foto’s klettersteigen, Valencia en grafitti-run van mijzelf.
Foto’s hardloopevent harmelen: @joergschuelerfotografie
Alle ander foto’s @andyastfalck.

By | 2020-11-07T14:09:46+01:00 januari 15th, 2020|Hardlopen, Life|6 Comments

About the Author:

Debbie, 41 jaar. Ondernemend, actief. Moeder van Micha, de leukste zoon van 14 jaar. Grote passie voor hardlopen, hiken, wakeboarden en reizen. Letterlijk en figuurlijk een actief leven.

6 Reacties

 1. Inge 16 januari 2020 at 08:37 - Reply

  Oooh, ik blijf het toch jammer vinden, maar ook begrijpelijk. Energie en tijd zijn helaas niet eindeloos 😀 Was sowieso super leuk je te leren kennen!! En hopelijk zien we elkaar nog ’n keertje op een loopje. Ik blijf je met veel plezier volgen op the gram en hier! Dikke smakkies XXX en succes met alles hé topper!!

  • Debbie ~ Fit, Fun & Run 16 januari 2020 at 08:58 - Reply

   dank je wel Inge! we gaan elkaar zeker nog zien en we blijven elkaar lekker volgen en spreken <3 liefs!

 2. Agnes 16 januari 2020 at 09:02 - Reply

  het blijft leuk jou te volgen! Asics ambassadeur of niet & ik snap je keuze volledig, Agnes

 3. Diana 19 januari 2020 at 17:54 - Reply

  Wat een mooi verhaal ik heb mij net aangemeld ook gedacht moet ik dit wel doen maar waarom eigenlijk niet.
  Ik heb mij voorgenomen dat het nu mijn tijd is en dingen ga doen die ik leuk vindt nou bij deze
  Je bent sterk als je iets doet buiten je comfort zone maar je bent ook sterk als je er een . achter zet en weer andere stappen gaat zetten.
  Heel veel succes

  • Debbie ~ Fit, Fun & Run 21 januari 2020 at 09:06 - Reply

   dank je wel Diana! ik wens je heel veel succes met je aanmelding, het heeft mij hele mooie momenten en ontmoetingen gebracht <3

Reageer