Hardlopen vs. Fietsen

/, Hardlopen, More than running/Hardlopen vs. Fietsen

Hardlopen vs. Fietsen

2,5 jaar geleden kocht ik mijn Giant Mountainbike (tweedehands).
Hij diende een tijd als campingfiets toen wij 2 seizoenen een caravan hadden. Ik zou er vast wat leuke ritjes op maken, was mijn gedachte.

Mijn sportvriendin op de camping deed tijdens één van deze seizoenen (augustus ’15) mee aan de Vrouwentriathlon, welke voor een deel in en rond de plas van de camping plaatsvond. Ik vond dit wel een leuke uitdaging en schrijf mij ook in, mijn eerste 1/16e triathlon was een feit.
Een paar maanden voor deze triathlon, liep een trainingsrondje van ons een beetje uit de hand, we reden van de camping naar Geldermalsen en weer terug, wat goed was voor 30km.

Het jaar erop diende mijn fiets weer als campingfiets.

Maar dit jaar kwam hij weer van stal, en goed ook! Ik reed er afgelopen weekend de 50km ’11 dorpentocht’ mee door dezelfde omgeving, de prachtige Lingestreek.
In aanloop daarnaar toe, maakte ik aardig wat kilometers in de week.

Om goed aan deze tocht mee te kunnen doen, had mijn fiets wel een opknapbeurt nodig. Los van wat kleine dingen, kocht ik een nieuw zadel (ik bleek een mannenzadel te hebben) en twee nieuwe banden. Ook kocht ik gelijk maar een speciaal fietsbroekje met zeem erin. Zo kunnen mijn fiets en ik er weer even tegenaan!
Ik ben namelijk ook wel van plan wat kilometers te gaan maken!

Ik ga op zoek naar een leuke Duathlon welke ik kan doen! Dus als je nog tips hebt?


Ik vind de combinatie lopen & fietsen vooral in de zomer heel fijn. De afwisseling van de 2 duursporten. Met fietsen zie je net even wat meer dan met lopen. Het is minder belastend voor je lichaam. En daarbij vind ik het in de zomer op hele warme dagen niet prettig te (duur) lopen.

De afwisseling hardlopen en fietsen veel voordelen:

⇒ Je kunt beide sporten zo intensief mogelijk uitvoeren als je zelf wilt.
⇒ Je vertrek vanuit huis. Bepaald zelf de route en de afstand. Geen abonnement, geen sportschool nodig.
⇒ Het is afwisselend. Het hele jaar door één sport beoefenen, kan soms wat saai worden.
⇒ Doordat je nét even andere beenspieren traint, is het goed te combineren met elkaar.
⇒ Als je een loopblessure hebt, kun je je duursport-inspanning doorzetten door middel van fietsen.
⇒ Er zijn zoveel hardloop en/of fietsbuddy’s met wie je gezellig samen kunt sporten.
⇒ Door het fietsen gaat je duurvermogen omhoog, wat een voordeel oplevert bij het lopen.

Ik kan maar één nadeel bedenken en dat is dat het niet goedkoop is. Als je veel kilometers maakt heb je al gauw 2 paar hardloopschoenen nodig per jaar en al die fietsgadgets en onderhoud aan je fiets!
Natuurlijk kun je het zo gek maken als je zelft wilt, maar verdiep je er even goed in, voor je er aan begint.
Ik kan het zeker aanraden! Ik vind het heerlijk.

Tijdens van het klaarzetten van dit blog, ontving ik een mailtje van Runner’s World Magazine met het leuke nieuws dat RW een broertje krijgt! Morgen (1 juni) word het fietsmagazine Bicycling en de website Bicycling.nl gelanceerd.
Ik heb mij direct ingeschreven voor de nieuwsbrief, voor fietstips en winacties.

 

 

 

By | 2017-12-20T23:31:27+01:00 mei 31st, 2017|Fietsen, Hardlopen, More than running|0 Reacties

About the Author:

Debbie, 40 jaar. Onderneemster, office manager (16 u/w) en moeder van Micha, de leukste zoon van 13 jaar. Grote passie voor hardlopen, hiken, wakeboarden en reizen. Letterlijk en figuurlijk een actief leven.

Reageer