De grote klok luiden

De grote klok luiden

De grote klok luiden = op een opvallende manier bekendmaken. Dat deed Asics. Op een wel heel bijzondere manier de ASICS FUZEX RUSH-lijn lanceren. Door letterlijk de grote klok te luiden. Wat ik hiermee bedoel, lees je een stukje verder.

Van mijn vaste contactpersoon kreeg ik de uitnodiging afgelopen maandagavond aanwezig te zijn bij de lancering van de ASICS FUZEX RUSH-lijn. Prachtige nieuwe lijn kleding en schoenen.
Slogan van deze kleurrijke lijn is “Urban meets sport”.  Een super gaaf strak design met een mega lichte schoen, met de juiste demping die je van een goede hardloopschoen vraagt. Perfect voor het dagelijkse leven én hardlopen in elke stad.
En dat gingen we doen, lopen door de stad.

Zaterdag had ik mijn outfit al ontvangen en liep ik door Amsterdam. Maar vanavond was het de beurt aan Utrecht.

fuzeX Rush Zout Fotografie (1 van 83)

Om 18u werden wij verwacht bij Intersport midden in de stad voor een hapje en een drankje. Wat werden wij weer verwend.

Ondertussen de gelegenheid om even met iedereen te kletsen. Er waren veel bekenden van mij en wat nieuwe gezichten.
Esther (Keeptrack) opende de avond en daarna deed Robert Lathouwers (voormalig Olympisch atleet) een praatje over de nieuwe lijn en nam hij ons mee naar buiten voor een korte loopscholing.

fuzeX Rush Zout Fotografie (25 van 83)
Daarna nam bootcampinstructeur Sjoerd de leiding en renden we met zijn allen door de stad van Utrecht.

fuzeX Rush Zout Fotografie (75 van 83)

fuzeX Rush Zout Fotografie (30 van 83)

Voor het oude stadhuis deden we een kleine bootcamp-workout, waarna we met een omweg ineens voor de Dom stonden. Daar lagen zandzakken en kregen wij nog een pittig stukje bootcamp voor onze kiezen.
We kregen al onze vermoedens en daar kwam het hoge woord eruit: we gaan de Dom op (of in)!

Argh, even twijfel ik, omdat ik mijn kuiten voel van de kilometers van van het weekend, maar deze kans laat ik niet aan mij voorbij gaan!
Ik woon al 36 jaar omgeving Utrecht (en heb zóveel uur in de stad doorgebracht in mijn jongere jaren) maar ik ben nog nooit de Dom op/in geweest. Ik schaamde mij daar best wel voor.
Hoe kun je Utrecht nou ‘Utereg, mijn stadsie’ noemen terwijl je nog nooit de Dom in bent geweest.
Daar ging eindelijk verandering in komen, en hoe!!

De Dom bestaat uit meerdere verdiepingen. Ik heb echt mijn best gedaan om te luisteren naar de jongen die ons de tour gaf. Maar in mijn enthousiasme gaf ik mijn ogen de kost.

Natuurlijk weet iedereen dat er, voor je ‘boven op de dom staat’ eerst best wat treden moet beklimmen.
Om precies te zijn: 465 treden. Met al wat zere kuiten een hele uitdaging, maar ik ga ervoor. Sommige stukken probeer ik zijwaarts te lopen om mijn kuiten te ontzien.

Eerste verdieping keken we rond, zo ook de tweede en derde verdieping. De derde verdieping is mij het meeste bijgebleven, want daar hingen dé bellen. 14 Bellen om precies te zijn. Om al deze bellen te laten luiden, zijn er 25 (!) mensen nodig.
Er werd ons afgeraden (verboden klinkt zo streng) aan de bellen te zitten. Alsof ik er beweging in zou kunnen krijgen. Een klepel weegt al 250 kilo!

fuzeX Rush Zout Fotografie (55 van 83)

Toen de jongen die de tour leidde zei dat er wat mensen met een hamer op een van de klokken mochten slaan, stak ik enthousiast mijn hand op. Ik kreeg een grote hamer in mijn handen en sloeg 3x op de klok.
Hoe gaaf is dit! Heel Utrecht (oké ik overdrijf graag) heeft mijn bel gehoord! Ja, toen sprong m’n hartsie open. Ik ben trots wat dag ie wat (Lied Utereg m’n stadsie – Herman Berkien).

fuzeX Rush Zout Fotografie (60 van 83)

We trotseerden de laatste treden voor een geweldig uitzicht over Utrecht en dat was al die stappen meer dan waard.
We schoten boven de nodige foto’s en gingen naar beneden voor een bootcamp-workout beneden ín de Dom.

fuzeX Rush Zout Fotografie (68 van 83)

Wat een toffe avond! Dat ik het beklimmen van de Dom van mijn bucketlist kan afstrepen, maar dan op deze manier is wel heel erg gaaf!

Dank je wel Asics! Dank wel je Utrecht. Mijn stadsie woar.


Debbie

fotocredits: Zout Fotografie
In samenwerkig met Asics. Meer info over de Asics Fuzex Rush lijn vind je o.a. hier

Vlog van deze avond (waarin ik op de klok sla o.a.) kun je vinden op mijn YouTube kanaal. Deze vind je hier.

fuzeX Rush Zout Fotografie (14 van 83)

fuzeX Rush Zout Fotografie (12 van 83)

 

 

 

 

About the Author:

Debbie, 40 jaar. Onderneemster, office manager (16 u/w) en moeder van Micha, de leukste zoon van 13 jaar. Grote passie voor hardlopen, hiken, wakeboarden en reizen. Letterlijk en figuurlijk een actief leven.

Reageer