TIP: Goede winterjas aanschaffen, waar moet je op letten?

///TIP: Goede winterjas aanschaffen, waar moet je op letten?

TIP: Goede winterjas aanschaffen, waar moet je op letten?

De winter komt er weer aan. Tijd voor mij om eens te kijken naar een goede nieuwe winterjas. Ik ben elk seizoen veel buiten te vinden, ook in de winter. Dus een lekkere warme, waterdicht jas is een must.

Naast het hardlopen en snowboarden, wandel ik nu ook veel. Voor mij de uitdaging een jas te vinden welke ik kan switchen tussen de sporten én casual kan dragen.

Waar moet je op letten bij het kiezen van een goede winterjas?

Ben je een echte koukleum of ga je voor een iets minder dikkere jas? Ik bedoel, de winters zijn in Nederland niet megastreng meer. Zonde als je een te dikke jas koopt en bijna nooit draagt omdat hij eigenlijk te warm is.
Wil je direct een waterdichte jas? Zodat je hem in de regen ook aan kan?

Koop wat je mooi vind en voorlopig mooi blijft vinden. Vermijd dus om mee te gaan in de trends van het moment. Een winterjas is nogal een prijzige uitgave en dat wil je niet elk jaar hoeven doen toch? Een mooie, tijdloze jas is het doel.

Een goede tip daarom is ook om een jas te kiezen met een neutrale kleur. Of je moet normaliter ook van (felle) kleurtjes houden.
Kleuren als zwart, blauw, bruin en groen zijn gangbare kleuren voor een winterjas.

Daarnaast is het aan te raden voor een maatje groter te gaan. Aangezien je in de winter vaak een (dikke) trui onder je jas draagt. Kijk als vrouw eens tussen de mannen-winterjassen, zitten ook altijd leuke modellen tussen en deze vallen altijd lekker wat ruimer.

Mijn gekozen jas

Ik ben dus helemaal blij met mijn nieuwe winterjas van Protest.
Een neutrale groene kleur. Een model welke ik ook als casual kan dragen, naar mijn werk of de supermarkt.
Daarbij is het een goed ademende jas, zodat ik hem met wandelen aan kan doen en de jas mij warm houd, maar wel ademt tijdens mijn activiteit.
Eigenlijk is het een snowboardjas, dus hij kan ook mee de piste op!
Heb ik even mooi drie jassen in één!

Helaas denk ik niet dat we op wintersport kunnen aankomend seizoen (door Corona). Anders had ik ook direct voor een leuke bijpassende snowboardbroek gekeken. Deze uitgave schuif ik dan voor mijzelf op voor een jaar.

Dit artikel is in samenwerking met Protest.


By | 2020-11-08T10:17:51+01:00 oktober 28th, 2020|Gear, Tip|0 Reacties

About the Author:

Debbie, 41 jaar. Ondernemend, actief. Moeder van Micha, de leukste zoon van 14 jaar. Grote passie voor hardlopen, hiken, wakeboarden en reizen. Letterlijk en figuurlijk een actief leven.

Reageer