Geslaagd!

/, Personal/Geslaagd!

Geslaagd!

GOOD THINGS COME TO THOOSE WHO WORK THEIR B*TT OFF.

Ben zojuist geslaagd voor de opleiding voedingsdeskundige level 1, de basis van de juiste voeding en coaching. 

Het waren een aantal lessen op zondag de hele dag in Leiden, en vervolgens nog 4 examenopdrachten van ongeveer 3 uur per opdracht. Best heavy, zo ‘er even naast doen’, but I nailed it, ik krijg mijn diploma zo snel mogelijk toegestuurd.

De grootste reden waarom ik deze opleiding ben gaan doen is omdat ik meer wilde weten over voedsel, obvious. Maar voornamelijk de combinatie voeding en sport. Ik merkte aan mijn eigen lichaam dat ik behoefte had aan ander voedsel en ik was nieuwsgierig hoe ik meer energie uit voeding kan halen.

Je word overspóeld door voedings’deskundigen’ en informatie en diëten en kreten als superfoods en powerfoods en wilde daarom mijn eigen mening vormen. Mijn eigen draai er aan geven.
En dat was ook de insteek van de opleiding, Rianne Beckers, de opleidster is zelf bijv. vegetarisch, maar zal dit nooit opleggen aan de cursisten.
Suiker is niet goed, Tarwe is niet goed, zuivel is ineens niet goed. Wat is nu precies speltbrood en is dat echt zo gezond als ze zeggen?
Eiwitten, enkelvoudige en complexe koolhydraten, goede en slechte vetten, vitamines, mineralen, de werking van je spijsvertering, darmen etc., alles kwam aan bod.

Er zaten bodybuilders, eigenaren van sportscholen, crossfitters, moeders met kindjes met bepaalde allergiën in de klas. Het was zo interessant om ieders mening en ervaringen te horen!
Ik stond versteld wat sommige cursisten van 14 jaar jonger als ik al wisten over voeding en precies wisten hoe ze erover dachten en toepasten.
Vond het zonde dat ik dit allemaal niet eerder wist.

Extra stimulans om mij er nog meer in te verdiepen en hopelijk andere mensen te inspireren en stimuleren op een gezonde levensstijl.
Ik zal daarom binnenkort ook diensten als healthy lifestyle coach gaan aanbieden.

Vervolg voedingsdeskundige level 2 – expert in coaching staat al gepland verder dit jaar.

By | 2017-12-06T16:52:44+01:00 februari 25th, 2015|Food, Personal|0 Reacties

About the Author:

Debbie, 40 jaar. Onderneemster, office manager (16 u/w) en moeder van Micha, de leukste zoon van 13 jaar. Grote passie voor hardlopen, hiken, wakeboarden en reizen. Letterlijk en figuurlijk een actief leven.

Reageer