Gadgets tijdens het lopen.

//Gadgets tijdens het lopen.

Gadgets tijdens het lopen.

Welke hardloopgadgets gebruik jij allemaal als je hardloopt?

Als ik de deur uit ga, zorg ik dat ik mijn Garmin Forerunner 645 om heb, mijn telefoon bij mij heb en mijn oordopjes. Verder heb ik een drinkriem om (bij loopjes langer dan 5 kilometer), waar een rits in zit waar ik ook een gelletje en mijn telefoon in kwijt kan.

Muziek

Er zijn bijna geen momenten dat ik zonder muziek loop en doe dit heel simpel via mijn telefoon, met normale apple-oordopjes.
Ik kan het ook via mijn horloge doen (ik heb de Garmin Forerunner 645 music – versie), maar vind een nadeel aan blue tooth oordopjes dat ik wéér met iets rekening moet houden iets wat opgeladen moet worden en mijn batterij gaat zo veel sneller leeg

Bereikbaarheid

Verder gebruik ik mijn telefoon als camera, voor foto’s onderweg. En misschien wel de grootste reden waarom ik mijn telefoon meeneem tijdens het hardlopen: zodat ik bereikbaar ben onderweg voor mijn zoon.
Dat is eigenlijk ook de grootste reden waarom hij ook een eigen telefoon heeft. Omdat mama regelmatig een rondje hardloopt buiten, haha.
Heeft jouw kind al een eigen mobiel?

Data

Dat is het eigenlijk wel aan gadgets die ik meeneem tijdens het lopen.
Thuis synchroniseer ik mijn Garmindata met mijn app in mijn telefoon en ik heb alle gegevens beschikbaar welke ik nodig heb.
Snelheid, afstand en hartslag is voornamelijk waar ik benieuwd naar ben.
De enige die mijn gegevens kan inzien is mijn trainer en mijn vriend.

Verder gebruik ik geen Strava of Runkeeper of iets dergelijks. Hoorde dat er een heel sociaal leven en wedstrijdjes zich afspelen op Strava, noem mij dan maar ouderwets, maar ik vind Instagram al genoeg om bij te houden.

Dus alles wat ik bij mij heb tijdens het rennen qua gadgets, is:
– horloge
– telefoon
– simpele oordopjes
– drinkriem


Wintergadgets

Als het donker is, vul ik dit aan met lampjes waardoor ik goed zichtbaar ben voor ander verkeer.
Ik loop ook nooit met handschoenen en/of muts omdat ik het altijd zo snel weer warm heb.

Zomergadgets

In de zomer draag ik graag een pet met rennen. Zo houd ik de zon uit mijn ogen en van mijn huid. Ik zorg wel dat dit een echt hardlooppetje is, want in van die katoenen petjes kun je de warmte niet goed kwijt.

Ik weet nog niet zo goed wat ik van rennen met een zonnebril vind. Met fietsen doe ik dit sneller, om ook de vliegjes uit mijn ogen te houden. Maar hardlopen met een zonnebril ben ik nooit zo gek op.

Valt wel mee toch? Wat heb jij allemaal bij je?

Artikel in samenwerking met mobiel.nl

By | 2019-02-20T06:43:55+01:00 februari 20th, 2019|Hardlopen|4 Comments

About the Author:

Debbie, 41 jaar. Ondernemend, actief. Moeder van Micha, de leukste zoon van 14 jaar. Grote passie voor hardlopen, hiken, wakeboarden en reizen. Letterlijk en figuurlijk een actief leven.

4 Reacties

 1. Inge 20 februari 2019 at 08:24 - Reply

  Dat valt inderdaad nog goed mee qua gadgets! 🙂 Vroeger liep ik altijd met muziek, maar tegenwoordig kan ik die schuddende smartphone in mijn tasje precies niet meer zo goed verdragen 😀 Ik ben wel jaloers op je Garmin Music! 😀 Al vaak gedacht om die te kopen, maar voorlopig vind ik het nog net te duur. En eigenlijk doet het ook eens deugd om wat meer te genieten van de omgevingsgeluiden. 🙂 Groetjesss!

  • Debbie ~ Fit, Fun & Run 20 februari 2019 at 09:19 - Reply

   oh watvoor tasje heb je dan? bij mij schud het niet?
   ik kan ook genieten van de geluiden om mij heen, maar voorkeur gaat toch voor een muziekje!

   goed horlog mag je jezelf best wel is cadeau doen vind ik! 🙂

 2. Wim 20 februari 2019 at 10:34 - Reply

  De gadget waar ik zeker niet meer zonder mee kan is mijn sporthorloge. En daarnaast mijn andere favoriete ‘gadget’ is mijn hardlooprugzak, vooral voor duurlopen. Ik heb andere gadgets geprobeerd om extra water mee te nemen, maar niks loopt zo comfortabel als mijn hardlooprugzak!

  • Debbie ~ Fit, Fun & Run 20 februari 2019 at 10:49 - Reply

   weet je dat ik dat nog nooit gedaan heb, met een rugzak lopen? denk dat ik daar niet onderuit kom met mijn bergmarathon in september. ga het eens proberen!

Reageer