Food Friday: Risotto met champignons en prei

/, Recepten/Food Friday: Risotto met champignons en prei

Food Friday: Risotto met champignons en prei

Laatst at ik voor de eerste keer risotto en ik zal eerlijk zeggen: het is mega easy! Ik dacht eigenlijk dat het heel lastig was maar dat is totaal niet zo! En het fijne aan risotto is dat je weer eindeloos kan combineren met de groente. Ook is het prima koud te eten, makkelijk mee te nemen naar je werk dus!

Ingrediënten voor 2 personen
– 200gr risotto
– 200gr champignons
– 200gr gerookte kipfilet
– 2 preien
– 1 grote of 2 kleine uien
– 1 bouillion blokje
– parmezaanse kaas
– paprika poeder
– peper en zout

Bereidingswijze
1. Maak de bouillon zoals aangegeven staat op de verpakking, kijk even goed hoeveel je nodig hebt voor de risotto. Ik had aan 600ml kokend water genoeg. Voeg het water en de bouillon samen en wacht totdat het blokje is opgenomen.
2. Snij de ui en fruit ze goudbruin in een hapjespan.
3. Snij vervolgens ook de champignons en prei en voeg deze bij de ui.
4. Giet een gedeelte van de bouillon bij de risotto zodat de rijst onder water ligt dus niet gelijk alles. Blijf goed roeren.
5. Wanneer al het bouillon is opgenomen voeg je het volgende gedeelte toe totdat de rijst weer onder water ligt. Herhaal dit totdat de bouillon op is.
6. Doe vervolgens de groente bij de bouillon en voeg de paprika poeder, peper en zout toe. Laat nog 10min. op middelhoog vuur staan. Kijk uit dat het niet aan koekt, blijf dus goed roeren!
7. Strooi de parmezaanse kaas erover en voilá jouw heerlijke risotto is klaar! 

Liefs Marlou https://instagram.com/runhealthyfood/

By | 2019-04-19T07:13:22+02:00 april 19th, 2019|Food, Recepten|0 Reacties

About the Author:

Hallo, ik ben Marlou Remeeus 23 jaar en woon in Haarlem, jullie zouden mij kunnen kennen van RunHealthyFood. Afgelopen 15 oktober heb ik mijn eerste marathon gelopen waarnaar er nog zeker meer volgen, 8 april 2018 staat Rotterdam op de planning. Naast hardlopen heb ik nog een grote passie; koken en bakken. Ik hoop jullie te inspireren om gezonde recepten te maken. Hopelijk vinden jullie het lekker!

Reageer