Food Friday: Rijstepap

/, Recepten/Food Friday: Rijstepap

Food Friday: Rijstepap

Wat te doen met een restje rijst? Maak er de volgende dag rijstepap van. 🙂 Ik at dit vroeger vaak thuis, alleen dan kant en klaar. Ik wisselde altijd rijstepap, havermout en griesmeelpap af. Eigenlijk is het heel simpel zelf te maken en ook nog eens heel handig. Want wie kookt er nou nooit een portie rijst te veel?! Zet het een nachtje in de koelkast en de volgende dag kan je het bij je ontbijt gebruiken.

Ingrediënten
– 8el gekookte rijst, ik gebruikte zilvervliesrijst
– scheut melk
– vanillie extract
– kaneel

Bereidingswijze
1. Schep de rijst in een steelpannetje en doe er een laagje melk in totdat de rest net onder de melk ligt.
2. Wacht totdat het kookt en laat het dan pruttelen totdat alle melk is opgenomen, dit duurt ongeveer 15-20min. De laatste 3 minuten doe je het vanille extract en de kaneel erdoor. Vergeet niet goed te roeren!
3. Giet over in een bakje en doe er eventueel een banaan, appel of peer doorheen. 
Eetsmakelijk 🙂

Liefs Marlou

By | 2019-03-13T13:19:05+01:00 maart 15th, 2019|Food, Recepten|0 Reacties

About the Author:

Hallo, ik ben Marlou Remeeus 23 jaar en woon in Haarlem, jullie zouden mij kunnen kennen van RunHealthyFood. Afgelopen 15 oktober heb ik mijn eerste marathon gelopen waarnaar er nog zeker meer volgen, 8 april 2018 staat Rotterdam op de planning. Naast hardlopen heb ik nog een grote passie; koken en bakken. Ik hoop jullie te inspireren om gezonde recepten te maken. Hopelijk vinden jullie het lekker!

Reageer