Food Friday: Pindakaaskoekjes

/, Recepten/Food Friday: Pindakaaskoekjes

Food Friday: Pindakaaskoekjes

Vandaag in Food Friday is het weer tijd voor een guilty pleasure♡

Helaas wordt dit mijn laatste Food Friday voor Fitfunrun 🙁 Ik vond het erg leuk om jullie de afgelopen 7-8 maanden wekelijks te voorzien van allerlei (on)gezonde receptjes, maar helaas is de tijd mij een beetje in de weg gaan zitten. Als ik iets doe, wil ik dit voor de volle 100% doen en ik heb gemerkt dat ik dit niet meer (goed) kan. Tijd dus om het stokje over te dragen aan mijn opvolgster Marlou! Zij zal jullie vanaf volgende week voorzien van nieuwe lekkere recepten! Bedankt voor alle leuke reacties en foto’s ♡

Dan terug naar de guilty pleasure. Beter met een knal afscheid nemen toch? Ik zag deze goddelijke koekjes de laatste tijd al veelvuldig voorbij komen op allerlei foodblogs. En met de uitbreiding van het pindakaas-assortiment bij de Albert Heijn kon ik natuurlijk niet achterblijven om ook eens de keuken in te duiken om pindakaaskoekjes te maken! Het is een ontzettend simpel recept met maar weinig ingrediënten én het kost je weinig tijd om te maken. Nog een pluspunt: het hele huis gaat lekker ruiken! Dit recept is een aanrader voor alle pindakaaslovers!! Bakken jullie mee?


Ingrediënten voor 12 koekjes:

  • 200 gram pindakaas (Calvé of Mister Kitchen’s zeezout karamel. Ik heb ze beide geprobeerd en ze zijn beide heeerlijk!)
  • 75 gram speltbloem
  • 1 ei
  • 50 gram (vanille)suiker


Hoe maak je het?

Verwarm de oven voor op 180 graden. Bedenk de ovenplaat met bakpapier. Voeg alle ingrediënten in één kom bij elkaar en schep door met een lepel. Als alles is gemengd, kneed het beslag dan met je handen tot één grote deegbal. Vanuit hier kun je het beslag gemakkelijk in +- 12 kleinere deegballetjes verdelen. Druk de deegballetjes met je handen plat (of gebruik de bolle kant van een lepel). Druk het deeg met een vork zowel horizontaal als verticaal aan. Zo krijg je een leuk motiefje in de koekjes en druk je ze meteen wat platter. Zorg dat je koekjes nog een mooie dikte hebben. Hoe dunner, hoe eerder ze verbranden. Om de koekjes een mooie ronde vorm te geven kun je het beste nog met de bolle kant van een lepel de randen van alle koekjes langsgaan. Zet de koekjes gedurende 15 minuten in de oven. Als de koekjes uit de oven komen zijn ze nog wat zacht. Naarmate ze afkoelen worden ze harder. Bewaar in een afgedekt bakje, als je er van af kunt blijven dan 😉  EET SMAKELIJK!

20170803-214553 20170803-214404


Ga jij deze pindakaaskoekjes ook eens maken?

Dat vind ik erg leuk! Ik ben benieuwd wat jij van deze pindakaaskoekjes vindt! Laat hieronder een reactie achter of deel jouw foto op Instagram en tag mij in jouw bericht @nikivanrijen en #foodfridayfitfunrun!

Ik wens jullie een GEWELDIG weekend en wie weet tot ergens op een hardloopevenement of een evenement van Debbie!!


Niki

By | 2017-12-20T23:31:25+01:00 augustus 4th, 2017|Food, Recepten|0 Reacties

About the Author:

Debbie, 40 jaar. Onderneemster, office manager (16 u/w) en moeder van Micha, de leukste zoon van 13 jaar. Grote passie voor hardlopen, hiken, wakeboarden en reizen. Letterlijk en figuurlijk een actief leven.

Reageer