Food Friday: Homemade ijskoffie

/, Recepten/Food Friday: Homemade ijskoffie

Food Friday: Homemade ijskoffie

Eindelijk kunnen we een beetje genieten van de zon in Nederland. Extra boffen dat we nu een extra lang weekend (nou ja, in mijn geval dan ;)) voor de boeg hebben! Ik kan hier prima aan wennen hoor. Bij dit zomerse weer horen natuurlijk ook lekker verkoelende drankjes. Een biertje of wijntje op het terras, maar op z’n tijd vind ik een ijskoffie met een smaakje ook heerlijk! Vandaag deel ik mijn versie van de ijskoffie die ik op warme zonnige dagen graag thuis maak! Echt een prima verkoeling!

Ingrediënten:

  • 2 koppen koffie
  • 12 ijsblokjes
  • 1 scheut sojamelk (+- 20 ml)
  • 1 schep whey proteïne vanille
  • 1 bol slagroom- of vanille-ijs (optioneel)

NB: voor dit recept heb je een goede blender nodig die ijs kan crushen!


Hoe maak je het?

Zorg dat je genoeg ijsklontjes in de vriezer hebt liggen. Zet een paar uur van te voren 2 koppen koffie en laat deze goed afkoelen. Als het kopje (of de kopjes, dit ligt eraan hoe groot jouw mok is ;)) niet te heet meer is zet je het in de koelkast om echt goed koud te laten worden. Als de koffie goed koud is kun je aan de slag! Doe alle hierboven genoemde ingrediënten in een blender en crush de ijsklonten. Als laatste blend je het geheel nog even en klaar is jouw verfrissende drankje. Enjoy your icecoffee! ♡

20170525-230756 20170525-230557


Ga jij deze ijskoffie ook eens maken?

Dat vind ik erg leuk! Ik ben benieuwd wat jij van deze ijskoffie vindt! Laat hieronder een reactie achter of deel jouw foto op Instagram en tag mij in jouw bericht @nikontherun en #foodfridayfitfunrun!

Prettig zonnig weekend!


Niki

By | 2017-12-20T23:31:28+01:00 mei 26th, 2017|Food, Recepten|0 Reacties

About the Author:

Debbie, 40 jaar. Onderneemster, office manager (16 u/w) en moeder van Micha, de leukste zoon van 13 jaar. Grote passie voor hardlopen, hiken, wakeboarden en reizen. Letterlijk en figuurlijk een actief leven.

Reageer