Food Friday: Havermout met dadels en speculaas

/, Recepten/Food Friday: Havermout met dadels en speculaas

Food Friday: Havermout met dadels en speculaas

Nog steeds ontbijt ik elke ochtend met havermout. Je kan er eindeloos mee variëren, het vult en het is natuurlijk hartstikke gezond. Alleen zo nu en dan mag er ook wel wat ongezonds door. Dit noem ik dan ook mijn quilty pleasure havermoutje. Vooral zo nu met de feestdagen vind ik dat die af en toe wel moet kunnen.

Ingrediënten
– 200ml plantaardige melk
– 50gr havermout
– 3/4 dadels
– brokje speculaas naar inzicht
– 1tl speculaas en koekkruiden

Bereidingswijze
1. Voeg de havermout, melk en kruiden bij elkaar en breng op middelhoog vuur aan de kook. Tussendoor wel blijven roeren.
2. Snij de dadels in stukjes en breek het brok speculaas in stukjes.
3. Wanneer de havermout kookt zet je het nog even 3min op zacht vuur, goed blijven roeren anders bakt het aan.
4. Doe vervolgens de havermout in een schaaltje en garneer met de dadels en speculaas.

Liefs Marlou https://www.instagram.com/runhealthyfood/

By | 2018-12-06T10:18:09+01:00 december 7th, 2018|Food, Recepten|0 Reacties

About the Author:

Hallo, ik ben Marlou Remeeus 23 jaar en woon in Haarlem, jullie zouden mij kunnen kennen van RunHealthyFood. Afgelopen 15 oktober heb ik mijn eerste marathon gelopen waarnaar er nog zeker meer volgen, 8 april 2018 staat Rotterdam op de planning. Naast hardlopen heb ik nog een grote passie; koken en bakken. Ik hoop jullie te inspireren om gezonde recepten te maken. Hopelijk vinden jullie het lekker!

Reageer