Food Friday: Gezonde zoete aardappel brownies

/, Recepten/Food Friday: Gezonde zoete aardappel brownies

Food Friday: Gezonde zoete aardappel brownies

Zoete aardappel eet ik heel vaak, ik maak er graag frietjes van maar ook gewoon in blokjes door een curry is het lekker. De laatste tijd zag ik vaker recepten voorbij komen waar brownies met zoete aardappel werd gemaakt. Wie ben ik niet om daar mijn eigen versie van te maken. En oh wat is dit lekker geworden!! Deze snack wil je eten eten.

Ingrediënten
– 300gr zoete aardappel
– 150gr medjoul dadels
– 100gr speltmeel
–  2el cacaopoeder
– 1tl bakpoeder
– 1tl agavesiroop

Bereidingswijze
1. Ontpit de dadels en week ze 10min in lauw water.
2. Schil de zoete aardappel en kook ze in 8-10min. gaar. Als je er met een vork makkelijk doorheen kan komen zijn ze klaar.
3. Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een vierkant blik van met bakpapier. Doe ook de randen zodat de heerlijke brownies niet aan de rand blijven plakken.
4. Wanneer de aardappels gaar zijn doe je dit samen met de dadels in de keukenmachine.
5. Vervolgens doe je de rest van de ingrediënten erbij.
6. Giet over in het bakblik en zet voor 30min. in de oven.
7. Wanneer hij klaar is laat je hem eerst goed afkoelen voordat je hem aansnijd. Zo krijg je mooie strakke brokken.
8. Top hem met jou gewenste producten. Ik gebruikte kokosrasp en frambozen maar ik weet zeker dat pindakaas en amandelen of andere noten ook erg lekker.

Enjoy it! Probeer je te beheersen want dit is typisch zo een snack waarvan je alles in één keer wil op eten.

Liefs Marlou https://www.instagram.com/runhealthyfood/

By | 2018-06-26T20:32:22+02:00 juni 29th, 2018|Food, Recepten|0 Reacties

About the Author:

Hallo, ik ben Marlou Remeeus 23 jaar en woon in Haarlem, jullie zouden mij kunnen kennen van RunHealthyFood. Afgelopen 15 oktober heb ik mijn eerste marathon gelopen waarnaar er nog zeker meer volgen, 8 april 2018 staat Rotterdam op de planning. Naast hardlopen heb ik nog een grote passie; koken en bakken. Ik hoop jullie te inspireren om gezonde recepten te maken. Hopelijk vinden jullie het lekker!

Reageer