LIFE: Éven de rem erop

/, Life, Personal/LIFE: Éven de rem erop

LIFE: Éven de rem erop

Mocht het voor de buitenwereld misschien lijken dat ik een batterij heb die nooit opgaat…
Guess again.

Ik ben een bezig bijtje en ben altijd druk. Actief, op pad, aan het sporten, met mijn eigen onderneming bezig en in mijn hoofd altijd bezig met een volgend project.
Daarbij werk ik ook nog, heb ik een huishouden, een gezin, inclusief energieke zoon van 9. Dus ja..ik heb een heel groot batterijtje, dat weet ik maar ook die gaat wel is op.

batterij

Ik denk dat het ook door het sporten komt dat ik mijn lichaam zo goed aanvoel, want ik weet wel wanneer ik over mijn grens heenga.
En dan doe ik een stapje terug. En daar is het nu even tijd voor.

Het is zo dat ik al een aantal weken op en af moe ben. Ik slaap veel. Is ook niet gek, ik heb net een verhuizing én een Marathon achter de rug. Dat is natuurlijk pas 6 weken geleden en heeft een verklaarbare nasleep.

Geen idee ook waarom ik vorige week even dacht een PR op de 5km te lopen. Mijn lieve vriendin Chantal kwam mij hazen, maar halverwege de race kakte ik in.
Aan de ene kant ben ik heel fit, zit lekker in mijn vel, ben afgevallen, ben blessurevrij gebleven tot aan en na Rotterdam (op iets last van mijn voet na). Dus ik dacht dat ik de hele wereld aan kon.
Maar nu denkt mijn lijf er stiekem toch even anders over. En daarom heb ik een keuze moeten maken.

Ik had in juni, naast de Halve Marathon in Reykjavik, nog 2 races gepland staan. Maar ik heb gister besloten deze definitief af te zeggen.
Jammer, want één daarvan was een trio-triathlon en deze zou ik met 2 maatjes van mij doen. Je geeft je op als team, en nu moet ik afzeggen. Gelukkig heb ik een vervangster geregeld, dus laat ik ze niet helemaal in de steek, gelukkig! (dank je wel Ien!)

Vind het aan de andere kant heel knap van mijzelf dat ik afzeg. Vroeger had ik misschien toch tegen mijn zin in gegaan, maar ik luister naar mijzelf en kies voor mijzelf. Het idee dat ik elk weekend wat heb tot aan september, gaf mij veel onrust.

Ik maak mei nog even af qua activiteiten en dan gaat verplicht de rem er even op.

Morgen loop ik de Marikenloop in Nijmegen, een gezellig dagje uit met lieve hardloopvriendinnen, daar kijk ik wel naar uit. Die week erop heb ik een 50km fietstocht, ook met wat lieve vriendinnen.

En dan is het tijd voor rust! Focus op de zomer en de HM in Reykjavik en de mooie reizen die er aan komen voor me.

Zoals je misschien al mee hebt gekregen heb ik een stacaravan gekocht en daar krijg ik volgende week zondag de sleutel van!
Met mijn drukke agenda wil ik de weekenden dat ik er gebruik van kan maken, er ook gebruik van maken.

Natuurlijk blijf ik wel sporten. Juist! Ik weet dat er mensen zijn die alleen al moe worden van mijn foto’s, maar ik krijg energie en overzicht van sporten. Andere hardlopers zullen mij begrijpen.

Het idee lekker te chillen bij mijn tweede huisje straks en een rondje te gaan lopen langs De Linge of mijn wakeboard te pakken wanneer ik er zin in heb geeft mij veel rust en zin in de komende maanden.

Maar je kunt het meisje wel uit de drukte halen, maar de drukte niet uit het meisje 😉

Ik blijf toch wel met nieuwe ideeën spelen, ondernemen, dromen, plannen, reizen. Aard van het beestje. Dat verander je niet zomaar. Geef de komende 5 weken nog les op dinsdagavond en achter de schermen ben ik ook druk met mijn eigen event, de FitFunRUN dus ik heb genoeg om handen.

Maar goed, éven mijn batterijtje opladen de komende maanden en dan ben ik er weer 😉 I am taking a summer break.


Debbie

By | 2017-12-20T23:31:28+01:00 mei 20th, 2017|Hardlopen, Life, Personal|4 Comments

About the Author:

Debbie, 40 jaar. Onderneemster, office manager (16 u/w) en moeder van Micha, de leukste zoon van 13 jaar. Grote passie voor hardlopen, hiken, wakeboarden en reizen. Letterlijk en figuurlijk een actief leven.

4 Reacties

  1. Jermaine 20 mei 2017 at 11:20 - Reply

    mooi en duidelijk verhaal Debbie! Lekker even een stapje terug. Niets mis mee en zelfs heel gezond.

  2. ineke 20 mei 2017 at 20:00 - Reply

    lekker oplaaden meid, rustig

Reageer