De Oliebollenloop

/, Raceverslag/De Oliebollenloop

De Oliebollenloop

Oudjaarsdag.
Laatste dag van het jaar. Laatste loop van het jaar.
Nog 1 kans om mijn PR op de 5km te verbeteren.
Maar er moet een wonder gebeuren, wil dat lukken. Ben er absoluut niet op getraind.

We gaan het zien. Het is een mooie zonnige dag. Wel koud, veel wind. Het is een kleine knusse loop, de aanvang is in een schoolgebouw, daar moeten we de startnummers ophalen en de tijdsregistratie chip voor aan je schoen. Dit word heel grappig met een tyrapje gegeven.
De start is in een klein knus straatje en de route loopt door de polder van Schoonhoven.

IMG_2115 IMG_2118

Mijn mannen zijn gezellig mee. Ik loop de 6,4 km en Micha loopt de 2 km (zijn eerste 2km de knapperd).
En Paul heeft zoiets liefs bedacht! Er worden alleen medailles uitgedeeld bij de 2km, dus hij loopt de 2km mee met Micha met een eigen startnummer, zodat ik nog een laatste medaille kan incasseren dit jaar ♥. Love him.
Hij loopt hem helemaal uit, zonder te wandelen. De knapperd. En Micha ook. Allemaal zijn wij trots op zijn vijfde medaille voor dit jaar inmiddels! Ik heb 12 medailles mogen incasseren dit jaar.

IMG_2132

Ik mag als eerste lopen, om 11.00. Mijn mannen starten om 11.05, wel jammer dat ik hun nu niet kan zien lopen.
Ik ga goed van start, houd mijzelf in bij de 12km per uur en probeer dit zo lang mogelijk vol te houden en kak ietsjes in bij de 2/2,5 km. Ik doe mijn best, maar ik merk (net als bij De Linschotenloop) dat er niet meer in zit voor die dag.
Als ik rond de 4km erachter kom dat ik mijn PR op op de 5km niet ga verbeteren, neem ik een flinke dot gas terug en loop ik hem op het gemakje uit.
Mijn eindtijd komt op 35.56. Prima hoor.
Bij de finish staan mijn mannen mij op te wachten. Krijg de medaille van Paul om mijn nek.
Er zitten meiden op emmers om de chips van onze schoenen te knippen.

IMG_2123

Er zouden dan geen medailles zijn voor de overige lopers, maar wel oliebollen, en het grappige is, ik heb geen oliebollen gezien 😉 Misschien binnen in het schoolgebouw? Maar wij gaan direct naar de auto, het is echt koud, lekker opwarmen thuis en ons klaarmaken voor oudjaarsdag/avond.

Al met al een hele leuke loop en ik ga hem onthouden voor volgend jaar!

Aan het einde kom ik een klantje tegen met een Fit Fashion broek! Hoe gaaf!
Hij staat je geweldig Stefanie!

IMG_2125

Hoeveel loopjes heb jij er op zitten afgelopen jaar? ↓ Leuk als je een reactie achterlaat!

Liefs, Debbie

By | 2018-04-03T15:16:37+02:00 december 31st, 2015|Hardlopen, Raceverslag|4 Comments

About the Author:

Debbie, 40 jaar. Onderneemster, office manager (16 u/w) en moeder van Micha, de leukste zoon van 13 jaar. Grote passie voor hardlopen, hiken, wakeboarden en reizen. Letterlijk en figuurlijk een actief leven.

4 Reacties

 1. Justin 4 januari 2016 at 21:49 - Reply

  Haha cool! Ik vond het al zo raar dat wij geen medaille kregen maar goed.. Die Oliebol kon je in het schoolgebouw in de kantine halen :):).

  • Debbie ~ Fit, Fun & Run 5 januari 2016 at 15:30 - Reply

   thnx voor je reactie Justin! Dacht ik al, maar ach, genoeg oliebollen nog op ’s avonds. Ja lief verhaal he van die medaille, haha! Anders had ik de afstanden allebei gelopen, maar dat kon ook niet ivm tijdsbestek.

 2. Monique Quack 4 januari 2016 at 22:23 - Reply

  Was idd een leuk loopje. Jammer van de wind. Ik ging ook voor pr op de 10km. Maar redde het niet op 25 seconde na. Geen oliebol gegeten, maar ze waren idd in de kantine van de school.
  Ik ben afgelopen jaar in januari weer begonnen met lopen na een paar keer te zijn begonnen. En heb 12 wedstrijden gelopen waaronder 2x een 15km.
  Nu trainen voor mijn eerste halve, CPC.
  En wil ook de dam tot dam gaan lopen.
  Leuke blog trouwens weer. Altijd leuk om te lezen.
  Grzz.Monique

  • Debbie ~ Fit, Fun & Run 5 januari 2016 at 15:29 - Reply

   Oeh net op 25 seconden niet, balen is dat dan he. Ik zit er ook zó dichtbij! Die halve gaat helemaal goed komen met jou, je bent een regelrechte doorzetter Monique. Je doet het toch maar mooi, ondanks alles, misschien wel juist door wat je mee heb gemaakt afgelopen jaar! Heerlijk eruit lopen! Zo lief, bedankt voor je support altijd Monique!

Reageer