De Loop van Leidsche Rijn 2016

/, Raceverslag/De Loop van Leidsche Rijn 2016

De Loop van Leidsche Rijn 2016

Vandaag liep ik 15km tijdens Loopfestival Leidsche Rijn. Een jaar geleden alweer dat ik hier mijn tweede Halve Marathon liep.
Micha liep vandaag 2km. Onze zoveelste run samen, ik geniet ervan. Onze familie is komen kijken en mijn ‘baas’ ook. Super lief.
Micha komt met 10.42 over de finish en zegt dat hij de volgende keer 3km wilt lopen, want dit was veel te snel voorbij. Haha, nog even en hij loopt de 5km met mij mee.
Ik ga daarna eerst nog even naar huis, want ik start pas om 14.00 uur.

IMG_5233

Terug op het terrein tref ik een goede vriend van mij en we spreken af samen te starten en het daarna wel te zien. Hij is veel sneller als ik.

Mijn bedoeling is om de ‘rappe romein’ (haas) te volgen van 5.30/km en dat houd ik ook vol de eerste 7km. Daarna laat ik haar lekker gaan. Het is voor mij net even te warm om haar bij te houden.
De 10km loop ik tegen de 56 minuten, langzamer als de Marikenloop, maar een 10km en een 15km loop is niet te vergelijken. Een 10km loop is in mijn ogen beter te verdelen.
Maar nog niet slecht!

Onderweg word ik even aan gesproken door Petra (ken ik van IG, leuk je gezien te hebben!!). Mijn snelheid zakt steeds meer naar de 6min/km en daar probeer ik wel onder te blijven.
Bij het 12km punt zak ik tot over de 6min/km en dat moet ik toch wel voorblijven!
Ik geef zoveel mogelijk gas. Maar begin mijn knie ook ietsjes te voelen. Gelukkig heb ik mijn knieverband om voor extra steun.
Even daarvoor staat Justin langs de kant (van IG haha, thnx voor je support!) en houd zijn camera op mij gericht, dat geeft even een boost. Bij de 14km staat hij er weer!! Super leuk.
Ik probeer de laatste km zoveel mogelijk gas te geven en ik kom met 1.28.13 over de finish. Ik ben tevreden!

Al vind ik het parcours redelijk saai (dat vond ik met de HM vorig jaar ook. Komt misschien omdat ik de omgeving zo goed ken?) trekt deze loop mij elke keer weer, het is een zeer goed georganiseerde loop! En het is lekker dichtbij!
Er is van alles te doen op het veld en is er voor iedereen wel een afstand om te lopen, voor de kids zijn er verschillende afstanden, dan is er de 5km de 7,5km en de 15km.

IMG_5242b

Dit geweldige setje is van The North Face SS16 collectie.
Sportbh van Adidas. Review morgen online.

Ik zeg, tot volgend jaar!! Welke afstand? Geen idee, als het goed is heb ik dan 1,5 maand ervoor Rotterdam gelopen, het is maar afwachten hoe ik daar mentaal en fysiek uitkom 😉

Was jij er ook bij vandaag, of liep je de Ladiesrun in Rotterdam?


Debbie

 

By | 2018-04-03T15:12:36+02:00 mei 29th, 2016|Hardlopen, Raceverslag|0 Reacties

About the Author:

Debbie, 40 jaar. Onderneemster, office manager (16 u/w) en moeder van Micha, de leukste zoon van 13 jaar. Grote passie voor hardlopen, hiken, wakeboarden en reizen. Letterlijk en figuurlijk een actief leven.

Reageer