Back on THE TRACK – 2017#40

//Back on THE TRACK – 2017#40

Back on THE TRACK – 2017#40

Genietende van mijn prestatie (een PR op de 5 kilometer!) op de Singelloop van afgelopen zondag ga ik vol goede moed de nieuwe week tegemoet.

Dinsdag ga ik trainen bij mijn oude atletiekvereniging Clytoneus in Woerden, de club waar ik als klein meisje ook trainde. Speciaal momentje.


Deze week liep ik 14 kilometer.

IMG_1095

Dinsdag ben ik helemaal excited. Ik ga ’s avonds trainen op de atletiekbaan. De baan waar ik als klein meisje op NK niveau trainde. Een speciaal momentje voor mij.
Ik kon kiezen uit 2 trainingen MILA conditie trainingen (midden-lange afstanden 800m tot 10km) waar ze meer trainen op conditie en de kortere afstanden waar ze meer trainen op snelheid en techniek (afstanden tussen de 60m en 400m).
Ik leg aan de trainer uit waar ik precies heen wil en besluit met de laatst genoemde training mee te doen.
We lopen eerst warm en doen daarna coretrainingen. Vervolgens gaan we de baan op. Nu gaat het echte werk beginnen, waar ik baat bij ga hebben: looptechniek.
We krijgen een aantal korte opdrachten, zoals scharen, hinken etc.
Daarna krijgen we de opdracht om 2x een kilometer ‘hard te gaan’ met 300 meter dribbel ertussen.
Ik heb al gauw een loopmaatje welke met mij wilt lopen (ik ben mijn horloge vergeten, slimpie).
Het gaat verrassend goed, met de Singelloop nog in de benen loop ik mijn snelste kilometer op 4.45min/km. De tweede kilometer komen we uit op 5.04min/km, maar ik moet zeggen, we kletsen wel tussendoor! Dus ik zou zeggen: er zit meer in.
Daarna lopen we nog wat uit en doen een cooling down.
Super tevreden, maar met wat gevoelige beentjes ga ik naar huis.

IMG_1186

Woensdag heb ik met Marlyn afgesproken. Een dame die ik al 25 jaar ken en gedurende deze jaren af en toe nog wel is zag. Nu zij ook alweer een tijdje besmet is met het hardloopvirus (ze is bij mij begonnen met rennen) zie en spreek ik haar weer wat vaker en zo spraken wij bij Reeuwijkse Plassen af voor een rondje van 6 kilometer om de ‘surfplas’. We liepen lekker rustig, kletsend en dronken daarna nog wat drankjes in het nabijgelegen restaurant. We hadden weer veel om bij te beppen!

Woensdag en donderdagavond heb ik last van migraine en lig megavroeg op bed. Vrijdag gaan we uit eten met onze beste vriendjes en heb ik weer is zin in een wijntje. Zaterdag word er daarom niet gerend 😉

Woerden

Zondag vind ik het echter wel weer genoeg en ga voordat ik met Paul en Micha naar het bos ga nog een blokkie om. Ik ren een rustige 5 kilometer. De beentjes voelen weer heerlijk. Daarna wandelen we nog zo’n 5 kilometer in het bos. Heerlijke dag!

Kan niet wachten tot volgende week dinsdag, om weer op de baan te trainen!

By | 2017-12-20T23:31:23+01:00 oktober 8th, 2017|Geen categorie|0 Reacties

About the Author:

Debbie, 41 jaar. Ondernemend, actief. Moeder van Micha, de leukste zoon van 14 jaar. Grote passie voor hardlopen, hiken, wakeboarden en reizen. Letterlijk en figuurlijk een actief leven.

Reageer