Amersfoort Marathon 5km

/, Raceverslag/Amersfoort Marathon 5km

Amersfoort Marathon 5km

Vandaag liep ik de 5km tijdens de Amersfoort Marathon.
Ik zou eerst de 21km lopen, maar door verschillende omstandigheden besloot ik mijn startnummer om te zetten naar de 5km. In mijn vorige blog kun je lezen waarom ik dit besluit nam.
Ik heb er geen moment spijt van gehad.

IMG_5636[fusion_builder_container hundred_percent=

Na een korte nacht haal ik mijn vriendinnetje op om 9u en rijden we gezellig samen naar Amersfoort.
Zij loop wel de Halve Marathon en start om 10.30u, ik start om 11u. Heb nog getwijfeld om de 10km te lopen, maar die startte om 10u en dan kon ik de HM-ers niet zien starten. Ik zwaai Doris uit en klim op een hek om mijn andere vriendjes langs te zien komen, ze zien mij nog eerder, zwaai-zwaai, kus-kus en ik doe mijn laatste dingetjes voor de start.
Man wat is het warm. Ik besluit om in een korte top te gaan lopen.
Ik verstop mijn flesje water, zonnebril en Tshirt ergens achter een hek, kom Justin en Maika tegen en kletsen wat en loop naar het startvak.

IMG_5637

Bij het starten natuurlijk weer veel te snel weg, maar wat goed voelt, voelt goed, dus ik blijf knallen tot ik terug word geroepen. Een béétje rustig aan met mijn lichaam vandaag kan geen kwaad.

Mooie route door Amersfoort! Ik geniet van de omgeving. Er staan veel mensen langs de kant met waterpistolen en tuinslangen. Heerlijk. Weer de blijheid dat ik de HM niet loop.

Het gaat goed tot we ergens een hele hoge klim krijgen, wat haat ik dat toch, wie verzint dit. En vanaf daar besluit ik gewoon lekker verder uit te lopen.

Gek, mijn horloge geeft allang 5km aan, maar ik zie nog geen finish. Die komt pas na een bocht. Mijn horloge geeft een eindtijd van 29.15 over een parcours van 5,3km. Voor een 5km kom ik op iets meer dan 27 minuten uit.

En dan gebeurd waar ik zo’n hekel aan heb: na de finish staat iedereen BAM stil voor je neus. De uitgang loopt helemaal vast met mensen, ik besluit rondjes te lopen in het vak.
Een medewerker roept naar mij dat ik in de rij moet gaan staan voor de uitgang, maar dat vind ik te gevaarlijk en ik roep terug dat ik niet direct stil ga staan na zo’n race (verbeterpunt voor de organisatie).

IMG_5685[1]

Ik schiet even wat selfies in mijn eentje (want, ja! was nu maar alleenig, haha) en ga mijn tas op halen.
Wat was dat slecht geregeld! Er waren allemaal tassen kwijt. En er werd gewoon gezegd door een dame achter de balie ‘ja de nummertjes vallen er wel is af hebben we gemerkt’ dus…
Ze hebben met 2 man mijn tas staan zoeken tot ik zelf ben mee gaan zoeken en ik had hem met 2 tellen.
Kaartje zat er nog aan. Er zat blijkbaar niet echt een waterdicht systeem in (nog een verbeterpunt voor de organisatie).

Wel jammer dat ik de instameeting heb moeten missen met mijn instagram-maatjes, maar er komt vast een volgende keer. Ik wilde gewoon direct naar huis door alles.

Was wel grappig: Mijn startnummer zelf was niets aan veranderd dus ik liep de hele race met een 21km bewijs, daar zag ik al mensen naar kijken. Na de finish liep ik natuurlijk én met het 21km startnummer én met een medaille om mijn nek (terwijl de HM pas een uur bezig was) dus je zag mensen echt naar mijn kijken van: hoe dan! 21k in een uur, in deze hitte. Geweldig.

Verder alles top geregeld bij het evenement en wat ik al eerder zei: een hele mooie route door Amersfoort.
Het weer was natuurlijk niets aan te doen.
Hoorde dat er veel mensen waren die door de EHBO geholpen moesten worden en er waren veel ambulances gezien, veel mensen die wandelden en gingen zitten omdat het zo heet was.
Ik zag ook een dame in een ambulance gelift worden met een brancard 250m voor de finish (10km loopster). Nare dingen zijn dat.

Ik wil jullie dan ook allemaal meegeven: luisteren naar jezelf is het allerbelangrijkste wat je kunt doen!
Ook al heb je een klein onderbuik gevoel, luister ernaar, dat is niet voor niets.
Er is niemand aan wie je iets zou moeten bewijzen, behalve aan jezelf!
Laat niets of niemand je eigen beslissing in de weg staan.

Nogmaals, ik ben alleen maar blij dat ik het besluit heb genomen een kortere afstand te lopen. Ik ben nu ook echt wel óp. En duik lekker mijn bedje in.

Bedankt voor al jullie lieve berichten op Instagram en Facebook! Daardoor heb ik een stuk makkelijker gelopen! Zoveel support van jullie!

Hebben jullie vandaag ook ergens gelopen in de warmte?


Debbie[/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]

By | 2018-04-03T15:12:10+02:00 juni 5th, 2016|Hardlopen, Raceverslag|3 Comments

About the Author:

Debbie, 40 jaar. Onderneemster, office manager (16 u/w) en moeder van Micha, de leukste zoon van 13 jaar. Grote passie voor hardlopen, hiken, wakeboarden en reizen. Letterlijk en figuurlijk een actief leven.

3 Reacties

 1. René 6 juni 2016 at 09:21 - Reply

  Heel herkenbaar dat stukje over de tassen. Dat ze de nummertjes ook met plakband op de tas plakten. Mijn nummertje was dus wel van mijn tas afgevallen. Het afgeven van de tassen duurde ook veel te lang. Iedereen wil naar de start en dan sta je gewoon 15 minuten in de rij voor de tasafgifte. Inderdaad een erg mooie route, masr hier en daar zeker nog wat verbeterpunten voor de organisatie. Volgend jaar beter!

  • Debbie ~ Fit, Fun & Run 7 juni 2016 at 09:24 - Reply

   ik was er eigenlijk om een kluisje te huren en stond ineens in de zaal met tassen en dacht, oh doen we het zo. ik gaf het al met een grote twijfel af, maar inderdaad door drukte en de tijd toch mijn tas achtergelaten.
   blij dat ik hem gevonden heb!! jij ook uiteindelijk? was je ook mee gaan zoeken erachter?

   • René 7 juni 2016 at 12:26 - Reply

    Nee, gelukkig kon ik mijn tas goed omschrijven! En was hij nog redelijk snel teruggevonden. Veel tassen waren ook al opgehaald.
    Ik gaf mijn tas inderdaad ook met erg veel twijfel af.

Reageer