Actief met kids #6 – Alpaca wandeling

//Actief met kids #6 – Alpaca wandeling

Actief met kids #6 – Alpaca wandeling

ARTIKELREEKS: ACTIEF MET JE KIND

Hoe leuk is het om samen met je kind actief bezig te zijn. Samen te ontdekken, te leren, samen te werken, en elkaar uit te dagen!

In samenwerking met een aantal leuke bedrijven, breng ik een artikelreeks uit over welke leuke activiteiten je met je kind kunt doen, actief met kids. Klik op de link voor vorige artikelen en inspiratie.

De zesde in de reeks: Alpaca wandeling
Aanbieder: Alpaca-World-Brielle

Alpaca’s

Hoe schattig zijn deze beesten! Alpaca’s.
Ze zijn razend populair, want de aanbiedingen met Alpaca wandelingen, yogasessies en picknicken vliegen je om de oren!

Vorige week staken de scholen en leek het mij leuk om samen met de kids van mijn vriend een Alpaca wandeling te doen. Wij deden dit in het mooie Brielle.

Op de Bollaarsdijk 17B, even buiten het centrum van Brielle werden wij vriendelijk ontvangen door de eigenaren Faas en Anja.

Alpaca chocola


Ik had als bedankje wat lekkere Alpaca chocolaatjes meegenomen.

Nieuwsgierige ontmoeting

Buiten stonden de Alpaca’s klaar om bewonderd te worden. Ze hebben er in totaal vijfenveertig!
Alpaca’s zijn nieuwsgierige beesten, dus alle koppies draaiden direct onze kant op. Een grappig gezicht, die lieve koppies op die lange nekken.
Vooraan stonden de baby’s van rond de zeven maanden.
Na wat ge ‘aaaaah!’ en aaitjes over de snuitjes kwam de rest van onze groep mensen binnen gedruppeld.Eigenaresse Anja vertelde wat meer over het bedrijf en de beesten en gaf ons nuttige instructies voordat we de weg op konden voor de wandeling.

De wandeling

Aan het begin was het even wennen om met een Alpaca aan de lijn te lopen. Ze lopen namelijk niet braaf naast je, maar trekken je af en toe stevig vooruit.
De wandeling is voor hun een snoepreisje in verband met het verse gras in de berm. Af en toe nemen ze ineens een drafje als ze een lekker stukje met gras zien.

De wandeling zelf duurt zo’n anderhalf uur en de route van ongeveer vier kilometer loopt langs bijzondere plekken zoals de vestingmuur en oude stadspoort. Brielle is een stad met veel historie en Anja verteld hier dan ook enthousiast over.
Ik vond het een extra aanvulling van de wandeling.

Onderweg word er ruime tijd genomen voor het maken van foto’s.
Je kunt je voorstellen dat wij een hele reeks aan de meest hilarische foto’s hebben, een paar favorieten van mij:

Na deze wandeling staat er wat te drinken en wat lekker voor je klaar en krijg je de ruimte om rond te snuffelen in het winkeltje waar je leuke alpaca spulletjes kunt komen.

Dat alpaca’s schattig zijn, dat zie je op het eerste oog. Maar ze zijn nog best bijzonder ook. Leuke weetjes welke bij mij zijn blijven hangen:
– ze zijn familie van de kameelachtigen, net als de dromedaris en de lama.
– ze komen uit het Andesgebergte in Zuid-Amerika
– de wol is heel erg zacht en worden kleding, handschoenen en knuffels van gemaakt.
– baby alpaca’s worden over het algemeen altijd ’s middags geboren en als de zon schijnt, omdat ze geen tong hebben om de baby schoon te likken, moet het babietje gedroogd worden door de zon (anders overleven ze de nacht niet waar ze vandaan komen)
– een alpaca heeft geen mensturatie-cyclus, deze komt op gang wanneer een mannetje een bepaald geluid maakt (!)
– een zwangerschap duurt elf en een halve maand
– je mag ze niet op de bil aanraken, dan trappen ze naar achteren en ook niet op het hoofd (op het ‘toupetje’), dan schrikken ze.
– spugen doen ze meestal alleen naar elkaar. eerst komt er een waarschuwingstufje, daarna zullen spugen ze met een soort gras/maagzuur spul.

Ik ben tijdens het maken van een foto op mijn rechterwang getuft met een waarschuwingstufje 😉 echt weer wat voor mij. Ik stond te poseren voor een foto en zie in mijn ooghoek de alpaca ineens star naar mij kijken, voordat ik het wist hoorde ik een tuf geluid en voelde ik een combinatie van wind en nattigheid op mijn wang.

Caught on camera:Een geweldig leuke ervaring die ik iedereen kan aanraden.

Lijk het jou ook wat? Of heb je al eens met een alpaca gewandeld?

By | 2021-01-17T10:56:16+01:00 februari 7th, 2020|Actief met je kind|0 Reacties

About the Author:

Debbie, 41 jaar. Ondernemend, actief. Moeder van Micha, de leukste zoon van 14 jaar. Grote passie voor hardlopen, hiken, wakeboarden en reizen. Letterlijk en figuurlijk een actief leven.

Reageer