Zevenheuvelennacht, wat een feest!

/, Raceverslag/Zevenheuvelennacht, wat een feest!

Zevenheuvelennacht, wat een feest!

Wat een feest! Serieus.
-Behalve het weer dan. Want het was nat. –
Maar ondanks de regen kijk ik terug op een hele leuke run & avond.
Regen maakt mij helemaal niet zoveel uit als ik loop, maar ervoor en erna is het koud en vervelend.

Ik ben met 2 meiden die bij mij verschillende trainingen hebben gevolgd en al een hele poos ken. Ik heb de heenweg gereden en omdat ik er een maandje geleden nog een weekendje weg was, wist ik prima de weg, letterlijk tot aan de dichtstbijzijnde parkeergarage. De heenweg verliep uitmuntend. Ik herkende ook veel door mijn deelname vorig jaar aan de Zevenheuvelenloop. Uit de parkeergarage word ons duidelijk dat het echt wel koud en nat is en kopen we een koffie tegen de kou en een poncho tegen de regen.
We hebben ons opgewarmd in een grandcafé en besloten daar na de race af te spreken.

IMG_0815
Ik had een ander startvak, waar ik eerder startte en ik natuurlijk eerder finishte. In het startvak was ik bezig met het maken van een selfie met het ‘zevenheuvelenloop-logo’ op de achtergrond, waarvoor ik op een verhoging moest staan en werd ik direct geroepen door twee lieve vriendjes van mij. Als een verzopen katje stond mijn vriendinnetje voor mij. Gelukkig wel wat afleiding tijdens het wachten.

IMG_0816IMG_0818
Toch gaat de tijd vrij snel, want het is nog maar een paar minuten voor 19.00u (de start). We houden een minuut stilte voor de verschrikkingen in Parijs en kan ik mijn poncho afscheuren, mijn trui om mijn middel knopen en naar de start schuifelen. Besluit ondanks de regen en kou wel in een t-shirt te lopen, tijdens het lopen krijg ik het toch super warm en dan heb ik nog een truitje bij mij voor ná de finish om mij weer wat warmer te maken.

We gaan van start en (natuurlijk!) ondanks alle voornemens ga ik hard van start. Ik weet niet of het mijn intervaltrainingen zijn die nu al zijn vruchten beginnen af te werpen, maar ik houd het ritme aardig vol. Voor ik weet zit ik al op de 2 a 2,5 km en denk: gewoon gas blijven geven.
Tot er toch een grote klim aankomt! (Van verschillende mensen hoor ik dat ze de klim wel mee vonden vallen, dus het is echt in mijn eigen beleving letterlijk en figuurlijk een ontzettende klim geweest.) Mijn oefeningen in de fitness van vrijdag, flashbacks uit Stockholm, ik voel mijn kuiten protesteren, mijn benen zijn echt overtraind en ze geven het zowat op. Mijn snelheid zakt tot een zekere 10km per uur. Vervelend. Nu kan ik mijn 25 minuten voor de 5km nét vergeten. Ach het zij zo. Daar ben ik uiteindelijk niet voor gekomen, maar had leuk geweest.
De rest van de loop is het vrijwel genieten en naar beneden knallen. Ik vertraag geen moment meer en houd het tot de finish vol.

IMG_0827
En bij de finish eindelijk is een lange goede uitloop! Ik vind het altijd zo vervelend als mensen gelijk gaan stoppen na de finish, waardoor er geen ruimte is om uit te lopen.
Een stuk verder neem ik een sportdrank in ontvangst en mijn 10e medaille van dit jaar.
Ik heb tot mijn tevredenheid ook heel weinig op mijn horloge gekeken tijdens de race en check mijn tijd, ik zie dat ik echt wel goed heb gelopen: 36.43! Ja hoor, dik tevreden met mijn overtrainde beentjes.

Weer word ik door wat andere lieve hardloopvriendjes van mij geroepen en we kletsen wat.
Ik word in mijn zij geprikt door een kennisje van vroeger en al kletsend lopen we naar het grandcafé waar ik met met de meiden heb afgesproken.
Hier kletsen we wat, warmen we wat op en gaat hij na een tijdje op zoek naar zijn bekenden.
Ik wacht denk ik nog een klein half uurtje op de meiden, waarin ik een welverdiend biertje bestel, mijn kleding eindelijk voel opdrogen en wat klets met wat mede-hardlopers. En daar komen de meiden binnen met en trotse glimlach: beiden helemaal tevreden. En dan ben ik het ook!
We blijven nog een goed uur / anderhalf uur in het grandcafé hangen, bestellen nog wat biertjes en dan gaan we op huis aan.

IMG_0833IMG_0816IMG_0841 IMG_0836

Onderweg eten we nog wat en kan ik na een ontzettend gezellige autorit ( met een kleine omweg langs Arnhem 🙂 ) eindelijk om 24u een douche pakken en tevreden naar bed gaan!

Van te voren wist ik dat het een gezellige avond zou worden en dat is het ook zeker geweest!

zevenheuvelen

Tot volgend jaar Nijmegen, de zaterdag of de zondag dat zullen we even zien, maar ga zeker proberen er weer bij te zijn!!

Heb jij ook gelopen in Nijmegen dit jaar, of voorgaande jaren, of is het ooit een doel van je? Leuk als je een reactie achterlaat! ↓

IMG_0848

By | 2018-04-03T15:16:58+02:00 november 15th, 2015|Hardlopen, Raceverslag|6 Comments

About the Author:

Debbie, 40 jaar. Onderneemster, office manager (16 u/w) en moeder van Micha, de leukste zoon van 13 jaar. Grote passie voor hardlopen, hiken, wakeboarden en reizen. Letterlijk en figuurlijk een actief leven.

6 Reacties

 1. Cathelijne 15 november 2015 at 19:49 - Reply

  Wauw, Debbie! Super! Gefeliciteerd! Wat een geweldige sfeer, he! Ik heb enorm genoten! Vorig jaar ook meegedaan met de Zevenheuvelennacht! Dit jaar mijn tijd met 3 minuten verbeterd! Nieuw PR! Super blij mee!
  En dat in mijn home-town! Vandaag langs de lijn gestaan van de Zevenheuvelenloop voor het aanmoedigen van mijn vader en vele kennissen.
  Ik ben er ook volgend jaar zeker weer bij, alleen nog even bedenken welke afstand!

  Succes!
  En geniet fijn na!

  • Debbie ~ Fit, Fun & Run 20 november 2015 at 08:48 - Reply

   Hi Cathelijne! Bedankt voor je reactie. Leuk om te horen dat jij het ook zo naar je zin hebt gehad, en een PR zelfs, whoehoe! Well done! Heeft je vader ook goed gelopen? Volgend jaar ben ik er ook zeker weer bij, kijk ook nog even welke afstand. Groeten Debbie!

 2. Nina 18 november 2015 at 16:44 - Reply

  Wow wat een mooie tijd heb je gelopen! Leuk verslag om te lezen. Ik heb de Zevenheuvelen op zondag gelopen en heb behoorlijk afgezien. Mijn voorbereiding was ook weer slecht, dus volgend jaar sta ik zeker weer aan de start maar dan met een goede voorbereiding!

  • Debbie ~ Fit, Fun & Run 20 november 2015 at 08:49 - Reply

   Hi Nina, bedankt voor je reactie! Ik ben, gezien de omstandigheden, ook erg tevreden met mijn tijd!
   Volgend jaar ga je gewoon weer knallen! Weet het zeker. Jullie hadden het wel droog geloof ik he, op zondag?
   Lieve groeten Debbie

 3. Gwen Hoevelaken 23 november 2015 at 19:13 - Reply

  Goed gelopen en wat een leuk verslag! Gwen

Reageer