TRAVEL: Weekend Haarlem & Zandvoort

//TRAVEL: Weekend Haarlem & Zandvoort

TRAVEL: Weekend Haarlem & Zandvoort

Vorig weekend was ik een weekend in regio Haarlem/Zandvoort.

Zondag liepen Micha en ik de Zandvoort Circuit Run en omdat het prachtig weer zal worden én het bijna Pauls verjaardag was, trakteerde ik op een hotelletje Zandvoort.

Zaterdag gingen wij eerst winkelen en lunchen in Haarlem. Ik was hier al eens met een vriendin geweest en had Paul altijd al is mee willen nemen. Kwam dit weekend dan goed uit.

Jopenkerk
Toen we uit de parkeergarage kwamen, wilde ik even gebruik maken van de toiletten van de Jopenkerk. Maar voor we het wisten, waren we aangestoken door de enthousiaste medewerker achter de bar en waren we om 11.30 uur al biertjes aan het proeven.
Voor de show bestelde ik eerst even een capuccino.
Prachtig pand heeft de Jopenkerk! Het is een oude kerk, met prachtige raampartijen, omgebouwd tot bierbrouwerij. Je kunt er borrelen of dineren en het brouwproces bewonderen. Een unieke omgeving om te proeven, beleven en te genieten.

We doken daarna de stad even in en ik ging op zoek naar een nieuwe zonnebril. Ik viel voor de Ray-Ban RB4171 – Erika Classic (zie foto terras).

17668974_1887164821559832_1415268632_o

Na nog wat winkelen hadden we trek gekregen en lunchten we bij een heerlijk Italiaans tentje op de Grote Markt Centopercento. Als je ooit is in Haarlem bent, kan ik je dit zeker aanraden! Oh my, ik bestelde de Bruschetta XXL Tonijn. Hoe lekker ziet deze er uit? Hij smaakte ook echt god-de-lijk! Paul bestelde de Panini Focaccia (ook met tonijn) en deze was ook heerlijk! Micha nam een tosti ham-kaas. Hij proefde van mijn bruschetta en deze vond hij ook heel lekker!

17622864_1887164848226496_1360660544_o
Na de lunch wandelden we nog wat door de stad en sloten af met een biertje op het terras van Café De Natte . Heerlijk in de zon!

Ik droeg een outfit van JNS Wear die dag, wat eigenaresse Melissa was opgevallen op Instagram en ik sprak met haar af voor wat leuke fotootjes te zorgen.
Ik hield samen met Micha een kleine fotoshoot in een typisch oud-Hollands Haarlems-straatje (zie blog foto).

Het liep al tegen 15u inmiddels en besloten we naar Zandvoort te gaan. Klein stukje rijden.
We checkten in bij ons hotel De Kust en kregen tot ons verrassing een 4-persoonskamer. Het was het enige hotel wat nog een kamer beschikbaar had en had een 2-persoonskamer geboekt met een extra los bed voor Micha.
Het was een mooie kamer met een dubbele verdieping en toegang tot het dak (volgens mij mochten we er niet op komen, maar natuurlijk namen wij een kijkje). Het hotel lag praktisch in dezelde straat als het circuit. Perfect voor zondag.

strand
Na het inchecken doken we het strand op en genoten we van een hapje en een drankje bij Strand 21. Micha had zijn bal meegenomen dus we schoten wat balletjes in het zand. Had ik al gezegd dat het zo lekker in het zonnetje was?!

17670459_1887164818226499_1913014223_o
We sloten deze heerlijk dag af in het centrum van Zandvoort bij de italiaan. Micha had zin in pizza en ik kon wel een pizza gebruiken de avond voor een race.
Micha en ik bestelden een pizza en Paul de spareribs bij restaurant Cesario. Prima restaurant verder. Niet te veel poespas en lekker eten.

IMG_9391

Na een kortere nacht slapen (zomertijd ging in) was het zondag tijd voor de Zandvoort Circuit Run. Ik schreef een apart verslag van deze race, waar ik onverwachts een PR liep! Micha liep er ook een PR, want, zijn eerste 2,5 km. Wat een geweldige dag! Wat zeg ik, wat een geweldig weekend!

 

By | 2018-03-28T15:25:51+02:00 maart 30th, 2017|Travel|0 Reacties

About the Author:

Debbie, 39 jaar. Onderneemster, office manager (16 u/w) en moeder van Micha, de leukste zoon van 12 jaar. Grote passie voor hardlopen, wakeboarden, hiken en reizen. Letterlijk en figuurlijk een actief leven.

Reageer