Valencia Trinidad Alfonso 10 kilometer

/, Raceverslag/Valencia Trinidad Alfonso 10 kilometer

Valencia Trinidad Alfonso 10 kilometer

Vorige week was ik 5 dagen op vakantie in het heerlijke Valencia. Ook liep ik daar een 10 kilometer race.
Ik ging voor een Personal Record.

Ik had al heel lang geen serieuze 10 kilometer race meer gelopen (tijd rond de 55 minuten) en daardoor kwam mijn PR van 53.29 uit 2014.
Ik vond dat ik die nu wel kon verbeteren. Mijn 5 kilometer-tijden gingen zo lekker. Nu was het tijd.
Onder de 53 minuten was mijn main-goal, onder de 52 minuten een goal met een heel gouden randje.

’s Morgens vroeg zaten mijn hardloopvriendjes en ik al opgewekt op de fiets. We hadden er mega veel zin in! Dat het pas 7.15 uur was, hinderde ons niet. De start was om 8.30 uur.

IMG_5840

Ik was de enige die in startvak Violet startte, dus moest na een tijdje mijn vriendjes gedag zeggen. Lindy en Linda stonden gezellig wel in hetzelfde startvak, Lindy appte mij waar ze stond en op weg daarheen komt plots Linda op mij afgelopen. Gezellig, zo konden we samen starten, daarna liepen we onze eigen race.

startvak

Ik had uitgerekend, als ik tussen de 52 minuten en 53 minuten wilde finishen (wat mij reëel leek), moest ik tussen de 5.12 en 5.18 minuten per kilometer lopen.

Ik ging de uitdaging graag aan. Dat ik nog steeds pijn in mijn rug had (souveniertje van de 41 kilometer MTB off-road tocht van de week ervoor) en de 3 dagen ervoor al 30.000 stappen per dag gezet had, stopte ik weg. Ik was vastberaden en vol adrenaline waar de sfeer, de race, stad, en het heerlijke weer voor zorgde.

Ik rende voor het eerst op neutrale schoenen een 10 kilometer race. Benieuwd hoe mijn knie dit ging houden. Mijn ASICS Fuze X hadden mij al aan verschillende PRs op de 5 kilometer geholpen, dus besloot ze nu ook te dragen.

IMG_5843

Kilometer 1-5

Bij de start bleek al dat het geen doorkomen aan was de eerste kilometer. Een mooie manier om niet te hard van start te gaan. Wel hield ik mijn klokje in de gaten, dat ik mijn pace vast hield.
Op één of andere manier heeft mijn klokje de eerste 2 kilometer niet opgeslagen, dus ik weet niet welke pace ik daar gelopen heb.
Kilometer 3 (5.19) en kilometer 4 (5.16) loop ik lekker, maar ik kan wel wat harder merk ik. Kilometer 5 versnel ik naar 5.06.

Het idee dat ‘mijn trainert’ Wesley, Paul, mijn ouders en veel instavriendjes meekeken op de app deed mij ook echt doorrennen. Zo fijn als een race zo een app heeft!

IMG_5847

Kilomter 6-10

Ik besluit dit tempo in ieder geval aan te houden tot kilometer 7.
Kilometer 6 (5.03) en kilometer 7 (4.53) ren ik compleet op een runnershigh, ik geniet van het parcours, het publiek, het weer, en het feit dat ik al gezien heb dat het een PR  gaat worden.
Kilometer 8 (5.08) gaat ook lekker. Kilometer 9 (5.12) besluit ik iets rustiger te lopen om met een knaller over de finish te komen. Kilometer 10 (4.52) weet je dat die prachtige, kenmerkende finish er aan zit te komen en ik blijf rennen.

finish

Mijn klokje geeft een tijd aan van 51.16, een dikke vette PR, ik ben zo gelukkig!

Alleen dan stuurt Wesley een screenshot van mijn eindtijd en daar staat 52.35.
Blijkt dat mijn horloge in de war is geweest (door de hoge gebouwen). Ik had dus best nog wat harder kunnen lopen, er zat zeker nog meer in.
Maar goed! Later word mijn tijd gecorrigeerd op de site op 52.33 ook een prachtige tijd en precies de tijd die ik wilde lopen.

Euforisch neem ik mijn medaille in ontvangst en ga op zoek naar de rest.

finish

Wat een fijne race!
Wat ben ik trots op mijzelf dat ik zo makkelijk heb gelopen en mijn doel heb gehaald.
Ik ga naar het huisje, neem een douche en chill verder uit..op het strand..met een biertje. Valencia you stole my heart!

strand

 

By | 2018-04-03T14:47:30+02:00 november 24th, 2017|Hardlopen, Raceverslag|0 Reacties

About the Author:

Debbie, 40 jaar. Onderneemster, office manager (16 u/w) en moeder van Micha, de leukste zoon van 13 jaar. Grote passie voor hardlopen, hiken, wakeboarden en reizen. Letterlijk en figuurlijk een actief leven.

Reageer