Utrechtse Meidenloop

/, Raceverslag/Utrechtse Meidenloop

Utrechtse Meidenloop

De Utregse Meidenloop. Juni 2013. Mijn tweede georganiseerde run ever.

Drie maanden daarvoor liep ik mijn eerste run. Een kleine run van 150 deelnemers in totaal. Een gezellige en knusse loop in het dorp naast de mijne.
De Meidenloop is andere koek, duizenden deelneemsters, tot in de puntjes verzorgt, ontzettend veel vrijwilligers, in een grote stad, startvakken, officieel startnummer op mijn buik en eindtijden.

Deze run wordt gekenmerkt door het feit dat alleen vrouwen meelopen (gekleed in roze, en dat heeft weer te maken met:), de opbrengst dat naar een goed doel gaat: het Helen Dowling Instituut (dit jaar een record opbrengst van € 24.384,05) en het mooiste van alles: door Utrecht heen, onder de dom door. Utrecht waar ik een grote zwak voor heb, want oh, wat heb ik daar vroeger veel tijd doorgebracht. En is het niet gewoon een prachtige stad!?

IMG_2526

De organisatie is top. De start en finish zijn rondom Park Lepelenburg. Allemaal kraampjes met kleding en gezond voedsel en er is een gezamenlijke warming up. Wat een vrolijke bedoeling allemaal, ik word er wel vrolijk van.

Ik neem mijzelf voor van deze loop te gaan genieten. Een feestje, dat ik steeds vaker zonder knieklachten loop. Lopen door Utrecht vind ik al een feestje op zich en sta zelfs stil in de Zadelstraat om foto’s te maken van die lange roze sliert dames die onder de Dom doorkwamen (tot ergenis van enig andere deelneemsters  haha).

Mijn eindtijd is daarom ook niet top, niet slecht, maar ook niet belangrijk. Ben blijf dat ik deelgenomen heb. Ik baal alleen wel dat ik toendertijd niet voor een medaille gekozen heb. Iemand die dit leest en nog een medaille heeft liggen uit 2013, ik neem hem graag over voor mijn verzameling!

De Utregse Meidenloop heet nu Ladiesrun Utrecht en dit jaar is de run op 21 juni. Er is een 3km, 5km en een 10km parcours. Ik ben zeker van plan deze run nog is te lopen. Meer info vind je hier: http://www.ladiesrunutrecht.nl/home

Dit jaar loop ik de 10km Ladiesrun in Rotterdam op 14 juni.  Heb er nu al zin in!

Meidenloop Utrecht

By | 2018-03-21T20:06:27+01:00 juni 30th, 2013|Hardlopen, Raceverslag|0 Reacties

About the Author:

Debbie, 39 jaar. Onderneemster, office manager (16 u/w) en moeder van Micha, de leukste zoon van 12 jaar. Grote passie voor hardlopen, wakeboarden, hiken en reizen. Letterlijk en figuurlijk een actief leven.

Reageer