TRAVEL: dagje Mechelen

//TRAVEL: dagje Mechelen

TRAVEL: dagje Mechelen

Begin juni was ik in België voor een hardloopevenement welke startte in het plaatsje Puurs.
Onze accommodatie lag ook in dit plaatsje en omdat er verder niet veel te doen was in de buurt, maakte ik een uitstapje naar Mechelen. Leek mij wel leuk, was er nog nooit geweest.
Antwerpen lag ook in de buurt, maar was ik tenslotte 5 weken geleden nog.

Het eerste wat ik deed toen ik in Mechelen aankwam, was een Belgische wafel eten want dat was er in Antwerpen niet van gekomen en daar had ik zo’n zin in na de Marathon!
Helaas moet ik nog even wachten met een Belgische biertje, dat komt na de race!

Mechelen kent één grote trekpleister en dat is de Sint Romboutstoren.
Of het helemaal verstandig is om de dag voor een 25 kilometer race de 538 trappen tellende toren te beklimmen voelde ik inderdaad tijdens de run de volgende dag, maar het uitzicht was het het zeker waard!
Bovenop de 97 meter hoge toren is een ‘skywalk’ waardoor je rondom een mega mooi uitzicht hebt over de stad.
Eigenlijk is de toren nooit afgebouwd, de oorspronkelijke lengte zou 167 meter worden.

Tijdens het klimmen kom je verschillende verdiepingen tegen met verschillende functies. De klokken- en uurwerk-kamers vinden wij heel interessant. Vooral wanneer ze luiden (elke 7 minuten en klein belletje en elk half en heel uur het grotere werk).

De entree kost normaal € 8,- voor een volwassenen. Echter mompelt de dame achter de receptie ‘min 26’ en moeten wij € 3,- per persoon afrekenen. Het bleef voor ons de vraag waarom dat nu precies was. Omdat we een uurtje voor sluiten er in gingen dacht ik, maar zie nu net op de website dat dat het tarief is voor jongeren tot 27 jaar! Haha de mag ik lekker in mij zak steken. 10 Jaar jonger geschat worden, de droom van elke volwassen vrouw.

De toren hoort bij de Sint Romboutskathedraal en dat is ook wel mooi om even doorheen te wandelen.

Dan is er nog de Grote Markt. Ik wilde nog zeggen, het lijkt wel op de Grote Markt (van Antwerpen), maar het heet nog echt zo ook.
Met een historische stadhuis, postgebouw, schepenhuis en uitzicht op de toren een prachtig plaatje.
Er omheen allemaal gezellige terrasjes voor een drankje en/of hapje.
Toen wij er waren was het prachtig weer, dus wij zijn even neergedaald voor een drankje.

Na een korte shopsessie was het tijd om te eten.

 

De avond voor een race eet ik altijd graag pizza, dus ook nu weer op zoek naar een Italiaans restaurant. Daar zijn er in Mechelen niet zoveel van bleek.
We vinden een erg fijn restaurant met een leuk tuintje in de Begijnenstraat, L’Artista.

Wanneer je in Mechelen bent, je ook Groot Begijnhof bezoeken. Wij waren we op weg daarnaartoe, maar werden afgeleid door de pizza en zijn het daarna vergeten.

Al met al een leuk dagje in Mehelen!

By | 2018-06-18T13:54:51+02:00 juni 21st, 2018|Travel|0 Reacties

About the Author:

Debbie, 39 jaar. Onderneemster, office manager (16 u/w) en moeder van Micha, de leukste zoon van 12 jaar. Grote passie voor hardlopen, wakeboarden, hiken en reizen. Letterlijk en figuurlijk een actief leven.

Reageer