TIPS: kleding advies en aankomende trends

//TIPS: kleding advies en aankomende trends

TIPS: kleding advies en aankomende trends

Als je nieuwe hardloopschoenen aanschaft, bestaan er allemaal technische tools die je helpen bij het kiezen van de juiste schoen. Maar hoe doe je dat bij je favo-sportoutfit?

Kun je met je favo-gym-broek ook een duurloop gaan lopen? Gaat dat niet erg zweten? Welke stof past er bij welke sport? Gaat een bepaalde stof niet schuren? Is het altijd nodig om naadloze sportkleding te dragen?

Lisa Weber, Merchandising Manager Apparel van ASICS EMEA, geeft antwoorden, deelt trends én een sneak preview naar SS18.

Stijl & performance Toen ik verhuisde eerder dit jaar heb ik zeker 2 maanden lang alleen maar in sportkleding gelopen.Ten eerste zit het comfortabel en hoefde ik mij niet direct om te kleden als ik eruit wilde voor een duurloop (want ja, ik trainde ook nog ‘even tussendoor’ voor een Marathon ūüėČ )
Daarna een doucheje pakken en weer de volgende comfortabele outfit aantrekken, om neer te ploffen op de bank.Toch ook lastig als je niet in¬†dezelfde kleding als waarin je hebt hardgelopen, thuis ook je fitness of yoga oefeningen kan doen. Als de broeken bijvoorbeeld erg opkruipen.Ook loop ik¬†gerust in mijn sportoutfit even gauw naar de winkels, tegenwoordig prima stylish-verantwoord ;)Lisa Weber: ‘Je hoeft geen compromis of keuze te maken als het om stijl en performance gaat. Deze eigenschappen zijn volledig geblend in onze kledinglijnen. Zelfs de meest technische items hebben mooie nieuwe looks.’
 asics2
Sneller? Lichter & strakker Naast de sportoutfits, die steeds hipper lijken te worden,¬†blijft ASICS ook heel specifieke running collecties ontwikkelen. Denk aan de finish advantage tight met een dubbele hoeveelheid Muscle Support. ‘Reflectie voor goede zichtbaarheid, water- en windbestendig, vochtregulering door MotionDry technologie zijn eisen en kwaliteiten die hardlopers aan hun kleding moeten stellen. Hoe meer je richting fitness en indoor gaat, hoe meer katoen er in de kleding is verwerkt. Maar nooit 100%, er is altijd performance materiaal aan toegevoegd.
Smaken verschillen, maar je kunt wel stellen: hoe sneller je loopprofiel, hoe strakker, lichter en meer spierverstevigend je kleding moet zijn. Hetzelfde geldt voor seamless (naadloos): hoe intenser en langer de prestatie, hoe belangrijker het is dat niets je afleidt, dus ook geen schurende naden.
ASICS heeft nog een reden om steeds meer seamless items te maken: het scheelt een hoop restmateriaal en draagt dus bij aan duurzaamheid.
 asics 3
Afzakken en opkruipen  Wij dames hebben vaak een sterke mening en voorkeur voor broeken met of zonder touwtje.
Natuurlijk zit niemand op een afzakkende broek te wachten en dus hebben de nieuwe ASICS tights altijd een koordje óf een power mesh band in de taille. Bepaal voor jezelf wat het lekkerste zit. Ik houd persoonlijk niet zo van een touwtje.
En shirts die omhoog kruipen, wat doe je daar tegen? ‘Kies een shirt uit dat past bij de activiteit en intensiteit. Vooral tijdens het hardlopen wil je shirt wel eens omhoog kruipen. Draag daarom een lichte, sneldrogende technisch top. Die functionele materialen zijn uitgerust met MotionDry technolgie en voeren transpiratievocht van de huid af naar de buitenkant van de stof, waar het verdampt. Zo wordt je shirt niet nat, blijft het niet aan je lijf plakken en kruipt het dus ook niet omhoog. In het najaar van 2017 brengt ASICS ook extra lange shirts op de markt.
Prints & kleuren Eindelijk iets meer van mijn smaak! Na een periode van crazy, wild en alles kan, is het tijd voor iets meer rust zegt Lisa. ‘ASICS gaat voor meer subtiele printen, vooral in de tights. Tops blijven sowieso rustiger. Ook de kleuren worden subtieler, we werken met kleurenmixen van gelijke tonen, in plaats van alleen maar contrasterende kleurschakeringen. De authenticiteit van het Japanse merk is meer en meer zichtbaar, eveneens op een Japanse subtiele manier zoals in de unieke apparel collectie JYUNI White.’
 asics
Bescheiden en nieuw logo De trend van meer subtiel en authentieke bescheidenheid voert het merk door in logogebruik. ‘ASICS gaat voor minder grote logo’s en verplaatst het logo van de borst naar de schouder. Bij shirts met lange mouwen zal het logo zelfs helemaal onderaan de mouw zichtbaar zijn. Op de tights wordt het originele ASICS logo steeds meer vervangen door de mooi vormgegeven hexagon. Mede hierdoor kan de kleding nog meer gedragen worden in de vrijetijd, dan zit je tenslotte niet altijd te wachten op al die enorme logo’s.
Sneak preview: SS18 In de voorjaars – en zomercollectie voert ASICS de befaamde GEL-technologie door in enkele kledingitems. De apparel‚Äďcool items hebben een speciaal gellaagje, dat er overigens niet als gel uitziet, aan de bovenkant van de rug. Zodra dit in contact komt met zweet, heeft het een verkoelende werking.
Ik zeg voor ieder wat wils! Dus laat je gauw inspireren online of in de ASICS store naast het Vondelpark.
By | 2017-12-20T23:31:26+01:00 juli 6th, 2017|Tips|0 Reacties

About the Author:

Debbie, 40 jaar. Onderneemster, office manager (16 u/w) en moeder van Micha, de leukste zoon van 13 jaar. Grote passie voor hardlopen, hiken, wakeboarden en reizen. Letterlijk en figuurlijk een actief leven.

Reageer