♥ Strength & Conditioning Conference Breda

/, Tips/♥ Strength & Conditioning Conference Breda

♥ Strength & Conditioning Conference Breda

24 januari jl. bezocht ik de Strenght & Conditioning Conference in Breda.

Een event wat speciaal is opgericht voor fitness professionals, sport coaches, fysiotherapeuten, CrossFit trainers en PT’s.
Er zijn verschillende workshops en lezingen over krachttraining, conditietraining, snelheidstraining, hersteltraining en (sport-) voeding.
De workshops en lezingen worden gegeven door gerenommeerde namen uit de krachtsport, topsport en (sport)opleidingen.

Er waren 10 workshops waar je je voor in kon schrijven met een voorkeur van een maximum van 7 workshops.
Ik volgde de volgende workshops:

Snelheidstraining


Onder leiding van olympisch atleet Virgill Spier.
Gelijk om 10u mocht ik deelnemen aan deze workshop. We leerden een aantal oefeningen waarmee je core stability mee kan trainen en je snelheid. Een goede tip van Virgill, die ik direct in mijn bootcamples heb meegenomen is: gebruik je nek wat vaker! We zijn tegenwoordig zo gewend om altijd maar vooruit te kijken. We deden een aantal oefeningen waardoor we achteruit om pilonnen heen moesten lopen, veel mensen keken niet eens naar achter/opzij en sommigen draaiden met hun hele lijf naar achteren en bleven die kant op kijken, de hele oefening door. Terwijl je prima je nek kan gebruiken, simpel door links achter je te kijken en te wisselen met rechts. Gouden tip!
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
(sport-)Voeding


Na deze workshop, nam ik plaats bij de lezing (sport-)voeding. Ik heb vorig jaar natuurlijk mijn opleiding voedingsdeskundige afgerond, maar een extra lezing kan nooit kwaad. Ik blijf het interessant vinden.
Heb er niet veel nieuws geleerd, maar heeft er wel weer even voor gezorgd dat mijn neus de juiste kant opstaat, met name mijn kijk op vlees en zuivel.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Workshop Kettlebell


Een leuke training, maar ik vond hem pittig. De training bestond uit wat uitleg over de oefeningen die we gingen doen en daarna 20 minuten vol gas trainen. Vrijdag had ik gefitnessed, zaterdag had ik 12,5km hardgelopen, dus ik vond het wel even mooi zo, ik deed op mijn gemakje mee.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

WOD


Gelijk daarna een WOD crossfit training, wat door dezelfde jongen werd gegeven als de ketllebell training. Ik begon moe te worden, maar toen we het functional rack inklommen is het mij toch gelukt om mijn eerste butterflies te doen!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Lezing Meten & Weten


De lezing word gegeven door Daniël van Leeuwen, wetenschapper aan de Vrije Universiteit in Amsterdam en voormalig topatleet (Nederlands kampioen op de 60 meter sprint). Daniël was mijn leraar tot hardlooptrainer. Altijd interessant om hem te horen spreken vind ik.
De lezing gaat over meten en weten. De RM test. Vetmeting. Meten hoe hoog iemand kan springen. VO2max testen etc.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Weighlifting


Ik begin na deze lezing echt in te kakken. Ik besluit om de workshop Bootcamp te laten voor wat het is en sluit nog even aan bij de training Weightlifting. Deze training word gegeven door een ontzettend enthousiaste jongeman Robert van Herk. Ik vond het echt een feestje om van hem les te krijgen. We leren de juiste technieken van het weightliften.

weight

 

 

 

 

 

Mobilisatie en revalidatie


In deze workshop word o.a. uitgelegd hoe iemand dient te trainen met een beperking in de schouder(s).

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Drink een bakje koffie met Iris, een hele leuke meid waar ik gedurende de meeste workshops opgetrokken ben, en ga op huis aan.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Leuke, leerzame dag.
Mijn kennis is weer opgefrist en leuke ideeën opgedaan voor mijn lessen. En dat was dan ook het doel. Hetgeen dit AALO event bijzonder maakt.

* Mijn VLOG van deze dag staat inmiddels ook online! Deze vind je hier op mijn YouTube kanaal. *

 

By | 2017-12-20T23:32:01+01:00 februari 6th, 2016|More than running, Tips|0 Reacties

About the Author:

Debbie, 40 jaar. Onderneemster, office manager (16 u/w) en moeder van Micha, de leukste zoon van 13 jaar. Grote passie voor hardlopen, hiken, wakeboarden en reizen. Letterlijk en figuurlijk een actief leven.

Reageer