Sprinttraining Asics in aanloop naar de Dam tot Damloop

/, Trainingsverslag/Sprinttraining Asics in aanloop naar de Dam tot Damloop

Sprinttraining Asics in aanloop naar de Dam tot Damloop

Donderdag was ik bij Run2Day Amsterdam. Ik werd door Asics verwacht voor een VIP-treatment in aanloop naar de Dam tot Damloop die ik samen met hun ga lopen.
Het belooft weer een mooie avond te worden. Ik heb er zin in!
Gauw uit mijn werk thuis even opfrissen en de auto in richting Amsterdam.

Asics_bloggers_event_11_aug_Zout_Fotografie_(5_van_154)[fusion_builder_container hundred_percent=

Onderin het pand van Run2Day, in het Running House, is een waar ‘Dam tot Damloop- pop up store’ gerealiseerd waar de nieuwe collectie Asics kleding te bewonderen is en waar je o.a. je shirt kunt laten bedrukken met toffe Dam tot Dam prints. Er stonden voor ons nieuwe Dynaflytes te wachten om getest te worden en werden wij aangekleed met een fleurige kledingset.
Laat de leuke avond maar beginnen!

De andere bloggers druppelen langzaam binnen (ik was is ruim op tijd), ik klets wat met de mensen van Asics en Esther van Keeptrack en tot mijn verrassing komt daar Robert Lathouwers (voormalig 2voudig olympisch atleet op de 800 meter) binnen!
Hij stelt zich voor, laat een filmpje zien van zijn olympische ervaringen en doet een praatje over de nieuwe dynaflytes.
Daarna staat er een pittige training met hem op het programma in het achtergelegen Vondelpark.
We rennen eerst ongeveer een kilometer in en dan volgt de training van Robert (in de zeikende regen, maar dat nemen we voor lief natuurlijk!).

Asics_bloggers_event_11_aug_Zout_Fotografie_(17_van_154)[1] Asics_bloggers_event_11_aug_Zout_Fotografie_(71_van_154)[1]

We doen een warming up en krijgen de nodige tips en tricks. Dan tovert Robert zijn trainingsladder te voorschijn en gaan we aan de slag.
Ook doen we weerstandsoefeningen met een dynaband. Mijn sprintershart gaat tekeer!
Ik geniet met volle teugen.

Asics_bloggers_event_11_aug_Zout_Fotografie_(94_van_154)[1]

Asics_bloggers_event_11_aug_Zout_Fotografie_(143_van_154)[1]

Lopen doen we op de Asics Dynafllytes, super fijne lichte schoen met veel demping. Een 3in1 schoen, de schoen die zorgt voor snelheid, comfort en prestaties op elke afstand!
Ik had er thuis al 2x op gelopen en moet zeggen dat ze prima bevallen. En ik vind ze zó mooi! Een mooie bijkomstigheid toch!?

Na de weerstandsoefeningen is het tijd om te gaan sprinten. We rennen 1 minuut snel, 1 minuut herstel. Van de 1 minuut snel, is het de bedoeling dat wij 50 seconden op 90% snelheid rennen en 10 seconden op 100%. Ik besluit zelf er rustig achteraan te rennen, met mijn schema voor de Brussel Halve Marathon in mijn achterhoofd (eigenlijk stond er een langzame duurloop op het programma voor die dag, die ik naar vrijdag schuif en dan niet teveel belast wil worden). Er is nog een dame die traint voor Berlijn en die bij mij aansluit. Wij kletsen en lopen gezellig de rest achterna.

Asics_bloggers_event_11_aug_Zout_Fotografie_(151_van_154)[1]

Terug bij Run2Day kletsen we nog even wat. Schieten we wat foto’s en nemen we afscheid van elkaar.

Voor later staat er nog een bijenkomst gepland met zijn allen en 18 september a.s. mogen wij aan de bak bij de Dam tot Damloop. Het word mijn eerste D2D en heb er daarom heel veel zin in!

Special thanks to: Asics, Run2Day Overtoom, Zoutfotografie (foto credits!)

Leuk filmpje van de avond:


Debbie

 [/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]

By | 2018-04-03T15:10:15+02:00 augustus 13th, 2016|Hardlopen, Trainingsverslag|1 Reactie

About the Author:

Debbie, 40 jaar. Onderneemster, office manager (16 u/w) en moeder van Micha, de leukste zoon van 13 jaar. Grote passie voor hardlopen, hiken, wakeboarden en reizen. Letterlijk en figuurlijk een actief leven.

Eén reactie

  1. Rimco 25 augustus 2016 at 13:57 - Reply

    Super tof artikel Debbie!
    Grappig dat iemand als Robert zich voor gaat stellen haha 😉
    Ach en de regen, je had nu ook in de hitte een sprint training kunnen krijgen :P, dus dan valt regen nog wel mee volgens mij haha.

Reageer