RUST to Rotterdam

/, Trainingsverslag/RUST to Rotterdam

RUST to Rotterdam

Begin april kon je in mijn blog lezen dat ik volgend jaar een hele Marathon wil gaan lopen. Die van Rotterdam. Dat pleuris end.

“Tijd zat” zul je misschien denken. Dat klopt. Maar het is wel even een dingetje waar je je mentaal en lichamelijk op moet voorbereiden. Iets wat je verstandig moet plannen. Een Marathon training duurt zo’n 4 maanden. En aan die training dien je uitgerust te beginnen.

De Rotterdam Marathon is in april en in december start mijn training Marathon Masters bij Athletic Point.
Tot die tijd richt ik mij met vragen en laat ik mij informeren door Bert Eskes (eigenaar Athletic Point).

Ik had zelf gedacht dat het wellicht verstandig zou zijn om dit jaar nog een aantal Halve Marathons (op wedstrijd niveau) te lopen. Maar Bert raad het mij eigenlijk af. En weet je, ik neem Bert zijn advies van harte aan! En dus streepte ik zo’n 2 á 3 HM’s van mijn lijstje af voor dit jaar. Ik krijg later dit weekend inzicht in een soort ‘zomer onderhoud schema’ waarover ik jullie later zal informeren.

Het plan is om van de zomer lekker te gaan genieten. Korte(re) loopjes, omdat ik er gewoon zín in heb en niet omdat het móet.
Met als hoogtepunt onze vakantie in Noorwegen, waar ik op mijn hardloopschoenen op ontdekking uit ga.
En zal ik heerlijk ongestoord wat uren op mijn wakeboard op het water doorbrengen.

Wel wilde ik voor de zomer nog 1 HM lopen. Proberen mijn PR wat scherper neer zetten (deze stond op 2.05.02, gelopen in Stockholm september ’15).
En daarom knalde ik vorige week in Almere op de HM, met een PR van 2 minuten! Ik ga met een goed gevoel de zomer in. Met een nieuwe PR op de HM van 2.03.17.

Veel lopen zijn er niet in de zomermaanden en ik ben al zeer tevreden met mijn 9 medailles die alleen al van dit jaar hangen te shinen aan mijn muur.
Er staat voor juni de ladiesrun gepland 5km, in juli de 10km Brooks run en dan natuurlijk eind augustus mijn eigen hardloopevenement FitFunRUN waar ik de 5km meeloop en waar ik qua organisatie heel erg druk mee ben (heb jij je al opgegeven?).
In november loop ik de 7km Zevenheuvelennacht.

Tussentijds zal ik contact met Bert houden over wat verstandig is.
Ik wil in principe de Halve Marathon in Brussel lopen begin oktober. Maar even kijken of dat handig is.

En dan vanaf december echt aan de bak! Volg jij mij in mijn Marathon avonturen?

Maar, zover is het nog niet. Eerst genieten van de zomer en geen verplichtingen het komende half jaar!


Debbie

 

 

By | 2018-04-03T15:11:41+02:00 juni 18th, 2016|Hardlopen, Trainingsverslag|0 Reacties

About the Author:

Debbie, 39 jaar. Onderneemster, office manager (16 u/w) en moeder van Micha, de leukste zoon van 12 jaar. Grote passie voor hardlopen, wakeboarden, hiken en reizen. Letterlijk en figuurlijk een actief leven.

Reageer