RunRecap – 2018#1

/, Trainingsverslag/RunRecap – 2018#1

RunRecap – 2018#1

Het jaar 2017 sloot ik af met een mooi PR op de Halve Marathon.

Met ingang van het nieuwe jaar gingen de lange duurlopen door. Zondag 4 februari loop ik namelijk de 25 kilometer Asselronde in Apeldoorn. Een mooie repetitie voor de Marathon van Antwerpen, om te kijken waar ik nu sta.

Ik liep deze maand 136 kilometer hard. Fietste 15 kilometer. Ik zwom 1 uur. Ik zette 451.650 stappen. 


Om het nieuwe jaar goed te startten, liep ik op 1 januari een kleine ronde van 4 kilometer langs de Plas van Woerden. De toon was direct gezet.

De trainingen naar Apeldoorn zette ik door onder leiding van Wesley. Dit bevalt heel erg goed. Ik heb zelfs besloten onder training van hem de Marathon te lopen.

Running Friends and places

Betekend wel dat ik elk weekend een lange & langzame duurloop te lopen had. En daar had ik niet altijd even veel zin in om die alleen te lopen. Oplossing: samen met iemand lopen.
Ik plaatste oproepjes op Instagram en daar kwamen genoeg leuke reacties uit om elk weekend samen met iemand te kunnen lopen.
We prikten dan een omgeving tussen onze woonplaatsen in bijvoorbeeld en zo wisselde ik ook qua omgeving af.
Prima oplossing.

Zo had ik dates met:

van links naar rechts

16 kilometer bij de Nieuwkoopse Plassen met Dagmar (zie liep 6km mee)
5 kilometer met Shiva bij het prachtige Henschotermeer.
4,5 kilometer met Monique, door de stad Utrecht, meer ‘voor de show’ omdat we wilden afspreken en daarna een hapje eten 😉
16 kilometer met Esther langs de Linge bij mijn vakantiehuisje in de buurt.
En met mijn Marathonmaatje Sabine twee loopjes, 14 kilometer langs onze huizen en een Halve Marathon bij de Nieuwkoopse Plassen.

And more…

Ook sprak ik af met mijn #fitwijf Manon in Amsterdam voor een fitnes-sessie waarbij ik (na driekwart jaar niet trainen) toch 40 kilo boven mijn hoofd kreeg én zwom ik gezellig met Joyce.

Wat ik ook heel bijzonder om te doen vond, was mijn eerste dip. Een bucketlist dingetje. Samen met Shiva, in het Henschotermeer. Eerst liepen wij samen 5 kilometer en daarna gingen wij het (ijs-)koude water in.
Ik schreef hier een apart blog over.

Op naar februari! Waarin het gelijk het eerste weekend goed raak is, daar loop ik de 25 kilometer Asselronde.
Mijn eerste 25 kilometer-race, inclusief medaille.

Wat voor moois heeft januari jou gebracht?

 

By | 2018-04-03T14:46:51+02:00 februari 1st, 2018|Hardlopen, Trainingsverslag|5 Comments

About the Author:

Debbie, 39 jaar. Onderneemster, office manager (16 u/w) en moeder van Micha, de leukste zoon van 12 jaar. Grote passie voor hardlopen, wakeboarden, hiken en reizen. Letterlijk en figuurlijk een actief leven.

5 Reacties

  1. Patrick 1 februari 2018 at 22:17 - Reply

    Januari heeft voor mij een blessurevrije maand opgeleverd en 2 hele mooie races. Eerst de halve van Egmond en afgelopen weekend de Safari Trail, mijn allereerste trail in Nederland. Het mooiste was dat ik onverwachts derde werd op de 22km. Als kers op de taart net iets meer dan 200km gelopen. Ook voor mij zondag de Asselronde, 25km en starten in vak B. Misschien zien we elkaar daar voor het eerst 😉
    Alle trainingen en races staan in het teken van de Rotterdam Marathon. Daar wil ik een nieuwe PR lopen!

Reageer