RunRecap – 2017#12

/, Trainingsverslag/RunRecap – 2017#12

RunRecap – 2017#12

Deze maand stond voornamelijk in het teken van mijn trainingen naar de Linschotenloop.

Ik had veel contact met mijn trainer Wesley.
Óf ik kreeg per week een schema van hem óf we pasten mijn schema hier en daar wat aan, mochten mijn dagen (om wat voor reden dan ook) anders lopen. De kilometers moesten hoe dan ook opgevoerd worden.

Ik had sinds juni (Reykjavik) geen Halve Marathon meer gelopen, voornamelijk korte afstanden gelopen en mijn meeste kilometers waren de 10 kilometer in Valencia van 19 november. Het moest dus allemaal in een maand gebeuren.

Ik liep deze maand 117,3 kilometer hard. Fietste 15 kilometer. Zwom 4 uur. Ik zette 413.360 stappen. 


Zwemmen

Je ziet het goed. Ik heb bijna niet gefietst deze maand. Ik had een aantal weken last van mijn rug door de 41km MTB-tocht door het bos en heb het fietsen ingeruild voor het zwemmen!
Wat een heerlijkheid. Elke vrijdagmorgen lag ik in het zwembad om 9.00 uur.

Ik ben begonnen met 30 baantjes (15 schoolslag en 15 borstcrawl) en houd het hier voorlopig ook even bij.
In juli wil ik een triatlon gaan doen en als ik het nu al conditioneel goed kan volhouden, kan ik alleen nog maar sterker en sneller worden op deze afstand! Wil ook eerst de juiste techniek te pakken hebben.
Ik kreeg halverwege de maand zwemles van Triatleet Marnix en werd flink afgebeuld.
Hij zorgde compleet als verrassing zelfs voor een zwempakket van Huub, bestaande uit een badpak, badmuts en zwembril. Super blij mee! Nu kan het echt werk beginnen.

Snowy roads

Het was een maand waarin er dagen flink sneeuw gevallen was. Ik heb daardoor 1 training in de sneeuw moeten volbrengen. Ik vond een lange boerenweg richting Waarder waar geen (slip) sneeuw meer lag en kon daar mijn 8 kilometer lange interval doen.

Running Friends

De maand waarin ik mijn toffe ASICS Frontrunner maatjes weer zag. Ik kon helaas niet met ze lopen overdag, omdat ik zelf een 15 kilometer lange duurloop had staan en mama-verplichtingen had, maar voegde mij ’s avonds wel toe aan de eettafel.
Heel gezellig Sinter-kerst-avondje!

Ik liep mijn laatste lange duurloop samen met Marlyn aan de Reeuwijkse Plassen (foto is van een keer eerder). Ik liep 2 rondes van 9 kilometer, waarvan Marlyn de tweede ronde aansloot.

Bij de Linschotenloop waren heel veel insta-vriendjes en ASICS Frontrunner teammaatjes aanwezig. Gezelligheid to the max.
Mooie dag in alle opzichten, toen Patty mij haastte de Halve Marathon en Marlou de laatste 3 kilometer extra steun kwam brengen.
Ben deze meiden zo dankbaar!!

Race

Dat is deze maand eigenlijk alleen de Linschotenloop geweest op 23 december en daar liep ik een PR op de Halve Marathon waarvan ik nog steeds ondersteboven ben.
Ik wilde nét onder de 2 uur finishen, zo rond de 1.59/1.59.30 had ik bedacht, maar ik finishte in 1.53.59!
Wat een afsluiter van het jaar! Ben benieuwd wat 2018 gaat brengen!

 

 

By | 2018-04-03T14:46:59+02:00 januari 3rd, 2018|Hardlopen, Trainingsverslag|0 Reacties

About the Author:

Debbie, 39 jaar. Onderneemster, office manager (16 u/w) en moeder van Micha, de leukste zoon van 12 jaar. Grote passie voor hardlopen, wakeboarden, hiken en reizen. Letterlijk en figuurlijk een actief leven.

Reageer