#roadtorotterdam

/, Trainingsverslag/#roadtorotterdam

#roadtorotterdam

Zo. BAM! Het staat er.

Ik loop volgend jaar de Rotterdam Marathon. Althans, ik ga het proberen.
Nee ik heb mij niet in de Rotterdam-gekte laten leiden, maar ik heb wel gewacht met het vertellen tot dit weekend, dit idee heb ik mijzelf namelijk al zo’n half jaar geleden aangepraat. Waarom? Dat kan ik niet uitleggen. Zeker niet aan een niet-hardloper.
Want het word zwaar, heel zwaar. Maar het is niet onmogelijk. Zeker niet met mijn discipline. Alleen moet je lichaam ook meewerken.
En dáár ga ik naartoe trainen. Onder goede begeleiding. En neem er de tijd voor.
Voor dat pleuris-end (ref. Marathon de film).

Daarom kies ik er ook voor om het in 2017 te doen. Dan heb ik ruimschoots de tijd om mijn lichaam én geest er op voor te bereiden. Zoals ik al zei, weet ik het zelf al een half jaar. Maar ik vind het wel ff een dingetje wat je niet 123 hardop zegt. Want dan moet je ook.
Waarom Rotterdam? Rotterdam Marathon is in mijn ogen dé Marathon. Dat is de plak die ik wil.
Al vanaf jongs af aan vind ik de Rotterdam Marathon fascinerend. Ik keek/kijk er graag naar.
Hardlopen is mijn passie al van jongs af aan. Ik deed aan atletiek en zo zijn de namen als Kamiel Maase, Gerard Nijboer mij altijd bijgebleven. Dat waren in mijn tijd dé grote jongens en die liepen dé Marathon van Rotterdam.
Ook heb ik zo rond mijn 21e bij de KNAU (Koninklijke Nederlandse AtletiekUnie) gewerkt en heb ik tijdens mijn bezoek aan de Rotterdam Marathon hét finish-lint vast mogen houden. 
En ik heb gewoon niet zoveel met de Amsterdam Marathon. Nee, ik ga voor Rotterdam.
Anders zou Berlijn mij wel aanspreken, maar heb daar toevallig vorige week een Halve Marathon gelopen. En New York zou een optie kunnen zijn, maar ik heb geen zin om zover er voor af te reizen, en ik ben gelukkig al in deze geweldige stad geweest (jaar 2000)

En ik doe dit niet alleen.
Kijk, eerst moet je in jezelf geloven, wil je jezelf kunnen overtuigen om een Marathon te gaan lopen. Ik heb nu 4 Halve Marathons gelopen (en dat worden er dit jaar meer) en ik denk niet dat het onmogelijk is.
Daarbij moet je mensen om je heen hebben die in je geloven. En die heb ik! En natuurlijk altijd een paar die niet in je geloven, maar die je het tegendeel gaat bewijzen, whaha!

Ik ga de Marathon lopen met 1 van mijn beste maatjes (die heeft er zelf al 2 gelopen), dat word mijn mentale steun.
Mijn lieve vriendin, die nog een béétje aan het idee moet wennen ;), met wie ik de Halve Marathon in Stockholm en de Halve Marathon in Berlijn heb gelopen, gaat mee en een goede vriend van haar (en na Berlijn een vriend van mij) gaat mee.
Voor ons drie word het de eerste keer en wij vinden alledrie dat het er een keer van moet komen, en alle punten wijzen er gewoon op dat dat in 2017 moet gaan gebeuren.
Een week geleden waren we met zijn vieren in Berlijn voor de Halve Marathon. En hebben we het met deze foto vastgelegd. Het gaat gebeuren.
Tshirts mede mogelijk gemaakt door Fit, Fun & Run, Tshirt Powerprint, Running Academy & Asics.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Dus. Ik loop de Rotterdam Marathon in 2017.

Gister liep ik de Mini-Marathon als stunt in mijn Rotterdam Marathon 2017 T-shirt. De 4,2km in 2016 & de 42km in 2017.
Zo kon ik vast de sfeer proeven van de Rotterdam-gekte en de Coolsingel.
Voor mij een leuke manier om het kenbaar te maken.

IMG_3853

Ik sluit mij eind dit jaar aan bij de Marathon trainingsgroep ‘Marathon Masters’ van Athletic Point, zodat ik goed word voorbereid op mijn eerste Marathon. Deze training duurt 14 weken en word begeleid door zeer kundige trainers met meerdere Marathons op hun naam.
Spannend, maar ik heb er zin in. En met de begeleiding van AP durf ik het wel aan.

IMG_3863

So, wish me luck and stay tuned. Ik zal jullie op de hoogte houden van mijn trainingen en gedachten.

Zweet staat in mijn handen, ik post dit blog net op FB. Waarom is het zo eng om dit te delen. Eh, nou, omdat het best wel een big-deal is. Voor mij. Het is niet niks een heulllle Marathon. Haha, als ik mij bedenk hoeveel mensen het eigenlijk al weten in mijn omgeving 😉 Maar toch, reageer maar lekker enthousiast. Want van jullie lieve reacties moet ik het hebben. Echt waar!


Debbie

 

By | 2018-04-03T15:13:51+02:00 april 10th, 2016|Hardlopen, Trainingsverslag|29 Comments

About the Author:

Debbie, 40 jaar. Onderneemster, office manager (16 u/w) en moeder van Micha, de leukste zoon van 13 jaar. Grote passie voor hardlopen, hiken, wakeboarden en reizen. Letterlijk en figuurlijk een actief leven.

29 Reacties

 1. Sonja Diane 10 april 2016 at 14:04 - Reply

  Wauw, WAUW! Diep respect dat je het gewoon gaat doen! Ik kan me heel goed voorstellen hoe het voelt, aan de hele wereld kenbaar maken, je kunt dan voor je gevoel niet meer terug. Maar jij hoeft ook niet terug, want je gaat het gewoon “even flikken”! Heel veel succes!!!

 2. Nicky 10 april 2016 at 14:08 - Reply

  Een marathon is zo gaaf! Je zal voor je gevoel drie keer doodgaan onderweg, misschien wel vijf keer. Je zal je afvragen welke idioot in jezelf dit nou zo nodig vond om te doen. Maar het is het zo waard! Heb er ooit één gelopen, en kan nu nog steeds van dat gevoel genieten! Het is de fijnste spierpijn die een mens kan hebben!

  • Debbie ~ Fit, Fun & Run 10 april 2016 at 14:14 - Reply

   ik denk eerder 15x. maar het lijkt mij het helemaal waard inderdaad. en het lijkt mij, op dit punt, niet ónmogelijk. dus we gaan ervoor! je hebt er 1 gelopen?
   bedankt voor je reactie!! #youneverwalkalone

   • Nicky 10 april 2016 at 14:20 - Reply

    Berlijn, 5,5jaar geleden. Toen gezegd ‘nooit meer’..nu toch wel weer kriebels.. Dus wie weet

    • Debbie ~ Fit, Fun & Run 11 april 2016 at 14:13 - Reply

     zeg nooit nooit 😉

     • Nicky 11 april 2016 at 15:19

      Hahaha! Na de finish zei ik dat wel.. Nu niet meer

 3. Chantal van Schaik 10 april 2016 at 15:21 - Reply

  Yes you can!!!! Dikke kus

 4. Folks 10 april 2016 at 15:27 - Reply

  Pffff….Jaloers……..

  Ik beloof nog niks,maar lijkt me wel te gek………..jij bent een maf w*f,een met wilskracht en eigenwijsheid.

  Ik hou van mensen met,niet l*llen maar poetsen.
  Ik hou je in de gaten…..Go for it!

 5. Marlyn 10 april 2016 at 17:11 - Reply

  Wauw! Super tof te gek meid!!!!!
  Echt respect dat je dit gaat doen! Zojuist terug gekomen van de MR16 en mn longen uit mn lijf geschreeuwd met het supporten van mn zwager!
  Volgend jaar sta ik er ook voor jou meid, I promiss!!!!!
  Veel plezier en succes met de voorbereiding. Ook dit gaat jouw lukken!
  Knuffel ❤

  • Debbie ~ Fit, Fun & Run 11 april 2016 at 14:08 - Reply

   dat zou ik heel, heel fijn vinden meis!! whoehoe!! we gaan er gewoon voor. dank je wel voor je vertrouwen. xx!!

 6. Marian 10 april 2016 at 20:01 - Reply

  42 km!!!!
  Wauw zeg! Wat een end, maar zo ontzettend knap! Zet um op! Gaat je lukken. Respect xxx

 7. Joyce pots 10 april 2016 at 22:52 - Reply

  Je kunt het geloven in jezelf is belangrijk ik zou het graa doen maar de 21 km is al een hele uitdaging en die ga ik eerst overwinnen omdat ik het kan en erin geloof en jij kunt die marathon !!! Heel veel succes en geniet van je weg ernaar toe

 8. Petra 11 april 2016 at 07:48 - Reply

  Jaaaa wat een mooi doel! En wat pak je het slim aan door daar samen voor te trainen. Dan heb je meteen én een houvast, en een superleuke tijd samen. You can do it!

  • Debbie ~ Fit, Fun & Run 11 april 2016 at 14:05 - Reply

   Dank je wel Petra! So excited!! Ik train graag alleen, dus zal wel even wennen voor mij zijn, maar ik zie het wel als noodzaak naar zo’n afstand toe. thnx!

 9. Lucien 11 april 2016 at 17:34 - Reply

  Gaat je lukken! Verzamel veel informatie, tips en trucs. Werk naar je doel toe! Veel succes met je voorbereiding!

  • Debbie ~ Fit, Fun & Run 12 april 2016 at 09:09 - Reply

   gaat goed komen! heb goede vrienden om mij heen (en een aantal ‘experts’ waar ik terecht kan, zoals jij!) én train ik met een echte Marathon groep. komt goed!!! spreek je gauw!

 10. berry 13 april 2016 at 19:03 - Reply

  Het gaat lukken!!

 11. Ricardo 18 april 2016 at 22:03 - Reply

  Respect dit gaat je zeker lukken zo te zien en alles wat ik heb gelezen ☺over de passie voor hardlopen en sporten knallen en op naar de marathon 2017

  Sus6 met de voorbereidingen en geniet van alle sportieve momenten

 12. Mirjam van der Linden 13 mei 2016 at 10:07 - Reply

  He Kanjer. Rotterdam is te gek. Ik heb “hem” afgelopen keer voor het eerst gelopen. De beste tip die ik heb gekregen is: blijf in het moment. Denk niet aan hoeveel je nog moet.Daar heb ik me heel goed aan kunnen vasthouden. Loop rustig, geniet van het publiek. Het is geweldig, volgend jaar hoop ik er weer te staan!

  • Debbie ~ Fit, Fun & Run 13 mei 2016 at 10:39 - Reply

   wat een goede tip! zo heb ik Berlijn (HM) ook gelopen. het ging niet van harte, dus probeerde ik gewoon te genieten en in het moment blijven. voorrecht dat ik daar überhaupt mag en kan lopen!
   ga ik met Rotterdam ook ZEKER doen, allen….het is zo’n pleuris end he 😉

 13. Frans van der Meer 14 mei 2016 at 00:33 - Reply

  Zo tof! MR16 was mijn allereerste marathon. Het is serieuze shit…. De voorbereiding…. De focus…. Mensen gaan je irritant vinden…. Want ja…. Geen wijn want ja…. Die marathon…. Nee, ik ga vroeg naar bed geen feestje voor mij, want morgen train ik mn 2e 35k en das best ver… Hoe bedoel je het wordt eentonig? Haha.

  Het is echt zo te gek. De week euforie (en spierpijn) achteraf. Je gaat het allemaal meemaken. Ik verbaas me nog steeds…. Ik aai soms mn medaille, Ik ben marathonner!

  Heel veel plezier…. Doorst de tranen. Het is het waard!

  • Debbie ~ Fit, Fun & Run 14 mei 2016 at 18:28 - Reply

   het gaat zwaar worden dat weet ik nu al, en mijn omgeving vind mij al irritant haha! alleen de trainingen zullen echt zwaarder gaan worden. maar het is niet onmogelijk! met veel hulp. ik ga ervoor! ik wil ook mijn medaille kunnen aaien! dank je wel, lief van je!

Reageer