#roadtorotterdam – 9 weken countdown

/, Trainingsverslag/#roadtorotterdam – 9 weken countdown

#roadtorotterdam – 9 weken countdown

Hing er vorige week even het voorjaar in de lucht, was het deze week weer ijzig koud. Met zelfs een laag sneeuw als afsluiter!

IMG_6910

Maandag gelijk nadat Micha naar school was, ben ik er op uit gegaan voor een 11km run op hartslag 152.
Grappig dat je als hardloper precies je rondjes weet uit te kienen. Ook al heb je desbetreffend rondje nooit eerder gelopen. Je word handig in afstanden schatten.
Zo bedacht ik vanuit huis, langs de Rijn richting Vleuten te lopen en bij het Maximapark om te keren en via de Dorpeldijk terug te lopen.
Iets meer dan 11km, maar daardoor had ik 250 meter om uit te lopen.
Ik kwam weer langs Micha’s school en zag zijn klas buiten spelen, ik liep het plein op en geef mijn zoon een dikke kus.
Thuis een lekker warm eitje gegeten en een warm bad genomen.

IMG_6963

Dinsdag is een rustdag. Woensdag staat er 6km vogeltjes kijken op het programma.
Micha heeft een dag vrij, dus bedenk ik samen naar het nieuwe huis te rijden en vanuit daar te gaan lopen. Micha zijn oude fiets staat al klaar daar, dus dat kwam goed uit.
Het is koud en er valt natte sneeuw. Dus ik vind het na 3,5/4km welletjes en zet Micha thuis af. Zelf ren ik nog even door tot ik de 5km aantik.
Lekker naar huis voor een goede lunch en een filmpje op de bank samen.
Thuis krijg ik een berichtje van mijn oude buurmeid dat ze mij heeft zien lopen door haar straat, haha, word nu al herkend in onze nieuwe buurt.

2
Voor donderdag staat er een 7km op intensieve hartslag op het schema (in dit geval 157 slagen). Ik weet dat ik het elke week roep, maar de weken vliegen voorbij! Het is vandaag 9 februari, dus dat betekend nog 2 maanden (vandaar de 2 op de foto).
Ik vertrek een half uurtje eerder van mijn werk, zodat ik nog voor het avondeten kan rennen. Ik heb er een hard hoofd in, maar ik vlieg de weg over.
Ik ren 2km op hartslag 157 en doe daarna 6x een interval 400 meter hard – 100 meter dribbel en sluit af met 2km op hartslag 157. Het was echt even lekker uitrazen! Heerlijk!

Vrijdag breng ik een onderhoudsbezoekje aan de fysio. Ik heb wat stijve kuiten en krijg wat dryneedling prikken in mijn triggerpoints.
Verder niks aan het handje, gewoon een kwestie van ‘onderhoud’.

IMG_7056

Zaterdag word ik rustig samen wakker met Micha met de mededeling dat er sneeuw ligt! Vind ik altijd heel mooi, maar het sneeuwt nog echt best hard ook en er staat voor mij een ronde van 12 km op het programma.
Ik heb daardoor even moeite om mijzelf de deur uit te krijgen.
Ik stop mijn auto weer vol met wat spullen, welke ik meeneem(verhuis) naar het nieuwe huis, laat Micha daar achter bij Paul en opa en ik ga door Woerden een rondje van 12km. Het is koud en glibberig aan het begin, maar zodra ik gewend ben, geniet ik van het uitzicht. Weer een heerlijk rondje!!
Onderweg kom ik een goede vriend tegen (in de verte, hij ziet mij niet), word er getoeterd en word er gezwaaid door een maatje en bij thuiskomst word een foto van mij via FB gedeeld dat ik ‘gespot’ ben.
Haha, ik word al druk herkend in Woerden, leuk!

Micha en ik pakken nog even de slee en spelen nog wat in de sneeuw. Als we dan op huis gaan, zegt hij in de auto ‘ik voel me al helemaal thuis in Woerden’. Als die sneeuw nou niet samen met mijn hart is geen smelten, weet ik het ook niet meer. Wat een heerlijk afsluiter van deze week!!

Nog 8 weken. Nog 2 maanden. Ik ben er klaar voor!!!
Hoofdstuk verhuizing en hoofdstuk Marathon verlopen voorspoedig en ik houd mijn hoofd koel!!

Week 6 down, 8 to go.
Kilometers deze week:  35 km

By | 2018-04-03T14:58:14+02:00 februari 11th, 2017|Hardlopen, Trainingsverslag|0 Reacties

About the Author:

Debbie, 39 jaar. Onderneemster, office manager (16 u/w) en moeder van Micha, de leukste zoon van 12 jaar. Grote passie voor hardlopen, wakeboarden, hiken en reizen. Letterlijk en figuurlijk een actief leven.

Reageer