#roadtorotterdam – 8 weken countdown

/, Trainingsverslag/#roadtorotterdam – 8 weken countdown

#roadtorotterdam – 8 weken countdown

Even dacht ik hem bereikt te hebben, het dieptepunt. Maandag. Ik kón niet meer. Ik was even goed moe van alles. Is ook niet zo gek natuurlijk. Combinatie trainingen en verhuizen. We gaan nu echt over met de spullen en er komt een hoop sjouwen, rijden en regelen bij kijken.
Ik heb veel geslapen, veel hersteld en (letterlijk en figuurlijk) mijn ogen gesloten voor al het verhuiswerk wat er nog ligt. Er is echt nog genoeg tijd. Geen haast. Hoofd koel houden. Focusssss.
Ik werd even ge-reset denk ik, want de rest van de week ging ik fluitend door!

Ik neem je mee mijn trainingsweek. Zal van de week wat dieper op de verhuizing ingaan in een speciale verhuisblog, kan mij voorstellen dat jullie daar ook nieuwsgierig naar zijn!

Week 7

IMG_7144

Er staat in het 100 dagen sportrusten-schema om de 3 weken een 10km voluit gepland (waarom, dat schreef ik in mijn artikel van de week). 
Maandag was het voor de 2e keer zover. Ik reed hiervoor naar Het Lint, in Vleuten (Het Lint is een verkeersvrije ronde van 8km lang, speciaal voor fietsers en lopers).
Het was koud, er stond een vies koud windje, het had ’s nachts nog gevroren en het hele weekend had er sneeuw gelegen, daardoor was het op sommige stukken nog glad.
Ik deed even een warming up en ging aan de slag.
10km. Voluit. Is nog knap lastig in je eentje bijna een uur lang vol gas te gaan. Maar het ging mij toch redelijk goed af.
Mijn hartslag voelde prima, het leek alsof ik hem veel makkelijker liep. Ik was een minuut sneller dan de vorige keer.
Hopelijk is dit (ook) te danken aan mijn ademhalingsoefeningen welke ik nu al maanden doe (route en tijdstip lagen mij dit keer ook in het voordeel).
Volgende keer gaan we de 10km voluit in een groep lopen, ben benieuwd welke tijd er dan uit komt!

Tevreden ding ik naar huis en nam een warm bad.

IMG_7315

Woensdag kwam ik mijn skeelers tegen tussen de verhuisspullen. Het was gigantisch mooi weer! Het begin direct bij mij te kriebelen. Er stond een 6km vogeltjes kijken op het programma, maar ik besloot om te gaan skeeleren. Ik besloot een stuk weg te pakken hier in Harmelen met nieuw asfalt. Mensen die wel is geskeelerd hebben op zo’n stuk weg, weten hoe goddelijk dit voelt. Doe daar de eerste echt lekkere zonnestralen van het jaar en een graadje of 14 bij en je kunt je voorstellen dat ik GENOOT! Onderweg kwam ik allemaal fietsers en wandelaars tegen, en ze moeten aan mij gezien hebben hoe ik genoot, want ik kreeg van iedereen een dikke vette glimlach. Wat een heerlijkheid. Voor ik het wist was ik een uur en 11km verder.
Ik was weer opgeladen.

IMG_7333

Fotocredit: Tallina de Boer, Sportrusten

Dacht ik, want donderdag werk ik de hele dag en hoe later het word hoe verkoudener (nee dat is geen woord inderdaad) ik word. Er staat een baantraining op het programma, waar ik heel veel zin in heb, maar ik heb geen zin om de deur uit te gaan, ken je dat?
Ik trek mij van de bank af en rijd naar de atletiekbaan.
Geen peil op te trekken het lichaam soms, want de training verloopt hartstikke lekker! Ik voel mij lekker, ik loop lekker.
Ik krijg complimenten van de trainers, dat ik soepeler loop en dat ze duidelijk verbetering zien in mijn houding. Tijd en de rondjes vliegen voorbij.
Training zag er als volgt uit:
Inlopen en looptechniek
3x 600 meter – 100 meter dribbel / 400 meter – 100 meter dribbel in zone 2
3x 400 meter – 100 meter dribbel / 200 meter – 100 meter dribbel in zone 3
6x 200 meter – 100 meter dribbel in zone 4
Uitlopen.
Totaal goed voor 10km. Trots en tevreden ga ik naar huis.

IMG_7393

Zaterdag is het weer tijd voor een langere loop en staat er 12km op het schema. Ik loop echter zo lekker dat ik er een km aanplak en er op deze manier 13km van maak.
Ik moet eerlijk bekennen, het lopen van langere afstanden beginnen te kriebelen en daarom heb ik mij van de week (in overleg met mijn trainers) ingeschreven voor de 20 van Alphen. Inderdaad, 20km.
Ik ga hem dan lopen als training, met een rustige hartslag. Vandaar ook dat ik de kilometers ietsjes ga opvoeren.

Mijn kuiten heb ik de hele week niet gevoeld. Alleen na de lange duurloop van zaterdag een beetje.
Ik doe trouw mijn kuitoefeningen  elke dag en train mijn core (probeer ik elke dag, haha).

Fijne week waarin ik mijn lichaam weer een stuk beter heb leren kennen en ik mijzelf weer verbaasd heb.
Maar zoals ik zeg in mijn vlog van vorige week don’t try this at home. 😉


Debbie

Week 7 down, 7 to go.
Kilometers deze week: 33km
Extra: 11km geskeelerd

 

By | 2018-04-03T14:58:04+02:00 februari 19th, 2017|Hardlopen, Trainingsverslag|0 Reacties

About the Author:

Debbie, 39 jaar. Onderneemster, office manager (16 u/w) en moeder van Micha, de leukste zoon van 12 jaar. Grote passie voor hardlopen, wakeboarden, hiken en reizen. Letterlijk en figuurlijk een actief leven.

Reageer