#roadtorotterdam – 5 weken countdown

/, Trainingsverslag/#roadtorotterdam – 5 weken countdown

#roadtorotterdam – 5 weken countdown

Afgelopen zondag liep ik de 20 van Alphen en de dagen erna voelde ik mij super fit!
Maandag stond ik met “90’s op Q-music” te dansen in de woonkamer! Alphen heeft mij echt een boost gegeven.
Er stond eigenlijk een 10km voluit op het schema voor deze dag, maar deze laat ik uiteraard schieten.

IMG_8085

Dinsdag in de avond besloot ik weer te rennen. Mijn mooie lampjes gingen weer om en mijn FlipBelt met reflecterende details voor meer zichtbaarheid. Ik ren voornamelijk door onze woonwijk, langs mijn oude wijk, mijn oude basisschool, richting molen waar ik wat foto’s schiet en lans de Singel weer terug naar huis. Ik geniet er van om door Woerden heen te lopen. Een fijne loop van in totaal 8 km.

Woensdag en donderdag houd ik rustdagen. Ik sla de 6km ‘vogeltjes kijken’, welke voor woensdag gepland staat, over.

rijn

IMG_8195
Vrijdag
is het prachtig weer! Wanneer Micha naar school is en ik mijn administratie heb bijgewerkt, ga ik naar buiten voor mijn ronde.
Ik besluit de andere kant op te gaan dit keer en langs de Rijn te rennen. Ik zie bordjes dat Nieuwerbrug 4km is en besluit dat op en neer te rennen.
Prachtige route langs de Oude Rijn.
Ik kom de (voor mij) eerste lammetjes tegen, vriendelijke vissers die mij groeten, genietende fietsers. Heerlijk!
Ik schiet wat mooie foto’s en op de terugweg heb ik het zo warm, dat de bovenste laag uit kan en ik verder ren in korte mouwen. Wat een genot! Ik loop weer 8km in totaal.

IMG_8254

Thuis doe ik 5 minuten core oefeningen. Het is vanaf vandaag nog precies 30 dagen tot Rotterdam en ik wil geen dag core oefeningen meer overslaan. Ik open daarom een challenge op Facebook, waarin ik anderen oproep mee te doen en elkaar op deze manier te stimuleren.
Wil je ook (nog) meedoen aan deze challenge, meld je dan aan door op ‘aanwezig’ te klikken op deze link.

cpc

Halverwege de week krijg ik de kriebels om mij in te schrijven voor de 10km van de City Pier City loop zondag.
Er staat voor eens in de 3 weken een 10km voluit op het schema, deze was voor afgelopen maandag, maar deze was ik door de 20 van Alphen misgelopen.
Echter, voel ik mij kiplekker deze week en wil wel een 10km intensief lopen tijdens de CPC. Ik draai daarmee in principe gewoon 2 trainingen om. En 10km vol gas in je eentje is toch wat lastiger kan ik je zeggen. Of ik daadwerkelijk vol gas zou gaan, moest ik nog even bekijken, maar dat ik hem wilde rennen stond wel vast.
Ik overleg eerst met mijn trainers, maar die reageren niet al te enthousiast. Zeggen dat het wel kan, mits in Marathonhartslag. Ik besluit gewoon lekker te gaan lopen en zie wel wat de race brengt.

Zondag loop ik dus de CPC 10km. Paul en Micha gaan gezellig mee, het word prachtig weer en zo kunnen we daarna nog even het strand op!
Ik heb de race aardig doorgelopen, maar wel gezorgd dat ik ruim onder mijn omslagpunt (welke op hartslag 182 ligt) bleef. Ik kwam binnen rond de 57 minuten. Prima. Het was ontzettend warm onderweg, 16 graden en vol in de zon. Drukke loop. Het leek mij niet verstandig harder te gaan. Ik heb genoten van mijn eerste rondje door Den Haag. Een compleet verslag van de race komt morgen online.

Prima week en CPC heeft mij weer een boost gegeven. Wat een feestje was het daar. Ik heb alleen maar meer zin gekregen in Rotterdam!

Week 10 down, 4 to go.
Kilometers deze week: 26km

By | 2018-04-03T14:57:19+02:00 maart 13th, 2017|Hardlopen, Trainingsverslag|2 Comments

About the Author:

Debbie, 39 jaar. Onderneemster, office manager (16 u/w) en moeder van Micha, de leukste zoon van 12 jaar. Grote passie voor hardlopen, wakeboarden, hiken en reizen. Letterlijk en figuurlijk een actief leven.

2 Reacties

  1. Lien Robberechts 13 maart 2017 at 12:31 - Reply

    Whoop whoop! See you there 😀

Reageer