#roadtorotterdam – 14 weken countdown

/, Trainingsverslag/#roadtorotterdam – 14 weken countdown

#roadtorotterdam – 14 weken countdown

Eerder deze week vertelde ik in mijn blog dat ik naar Rotterdam toe train volgens het sportrustenprogramma. Een schema van 14 weken.

Zoals gezegd zal ik jullie elke week bijpraten via mijn blog en YouTube kanaal.
En daar is vandaag, dan eindelijk (na langer dan een jaar wachten!) mijn eerste verslag.

Mijn artikel werd trouwens ontzettend vaak gelezen. Hartstikke veel lieve & aanmoedigende reacties volgden. Vele reacties van mensen die ook via het schema lopen of gelopen hebben. Stiekem had ik meer sceptische reacties verwacht, maar ik kreeg er 1! Eén!

Goed, de eerste week van mijn Rotterdam trainingen.

Week 1

img_5457

Om te beginnen, startte ik op Oudejaarsdag met een 7,5 km run. Er stond volgens het schema een 10km run op het programma, maar rekening houdende met mijn kuiten, besloot ik niet gelijk ‘full gass’ te gaan. De dag ervoor had ik ook een heerlijke dryneedling en massage gehad van mijn vriendin/fysio Chantal (bedankt voor de 3 blauwe plekken nog!). Effectieve behandelingen, zeker!, maar kan voor wat stijve benen zorgen.
De loop verloopt hartstikke goed. Absoluut geen last tijdens het lopen en na het lopen eigenlijk ook niet. Dit gaat de goede kant op!

img_5222

Voor die maandag staat er een 6km op het schema, ik kies ervoor om in de sportschool 2km op de loopband te lopen (loopband = 30% meer demping = minder belasting) en een coretraining erachter aan te doen.

Ik was van plan 3km lopen, maar wat is dat toch SAAI op een loopband. Ik kan er op dat moment niet meer van maken dan 2km.

1
Dan houd ik bewust wat dagen rust, want donderdag starten de gezamenlijke trainingen met de ‘Marathongroep’.
Na een voorstelrondje, diepere uitleg over het programma van de trainers Tallina en Bert, starten we met onze eerste ronde samen. We lopen een rustige 6km.
Weer gaat het goed met de beentjes en mijn lichaam krijgt geloof ik door dat we weer lekker ‘on the run’ zijn en het is een heerlijk gevoel!
Normaliter loop ik niet graag in een groep (ik loop altijd alleen) maar vanavond is het wel gezellig.
Het is koud, maar dat hindert niet, dat vind ik eigenlijk alleen maar lekker.
De volgende dag alleen bij het opstaan een stijve kuit.
Gelukkig staat er een checkup gepland bij de fysio op het dorp en word ik lekker gemasseerd en krijg ik toch nog een dryneedling behandeling. Vooralsnog ziet de fysio geen gevaar voor mijn trainingen en kan ik op deze manier niets ‘kapot lopen’. Super fijn om te horen!

En dan de grootste uitdaging van de week.

img_55701
Voor zaterdag staat er een rustige 10km op het schema. Het heeft gesneeuwd die nacht en er ligt ijzel op straat. Maar daardoor laat ik mij niet weerhouden om te gaan, het zorgt juist voor een prachtig decor.
Ik ga voorzichtig op pad, probeer mijn hartslag laag te houden. Ik geniet van de omgeving van het feit dat ik weer (verder) aan het lopen ben. Mijn eerste 10km in bijna 2 maanden (!). Een gevoel van vrijheid.
Toch is het weer wennen om rustig op hartslag te lopen, het liefst ren je je rondje van 10km en ben je klaar, op deze manier ben je wel 1,5 uur onderweg. Kwestie van aanwennen.

Ik probeer elke dag trouw mijn ademhalingsoefeningen te doen, ook een kwestie van aanwennen. Hier was ik al mee gestart voor het schema startte. Ben er goed mee op weg.

Ik ben ontzettend blij dat deze week zo goed is verlopen!

Week 1 down, 13 to go.
Oudjaarsdag: 7,5km
Kilometers deze week:  18 km

 

 

 

 

 

 

 

By | 2018-04-03T15:02:11+02:00 januari 8th, 2017|Hardlopen, Trainingsverslag|0 Reacties

About the Author:

Debbie, 39 jaar. Onderneemster, office manager (16 u/w) en moeder van Micha, de leukste zoon van 12 jaar. Grote passie voor hardlopen, wakeboarden, hiken en reizen. Letterlijk en figuurlijk een actief leven.

Reageer