#roadtobrussel

#roadtobrussel

Weer een week voorbij. Wat gaat het toch snel allemaal. Nog 1 week (& 1 dag) tot de Halve Marathon van Brussel.
Ik heb er heel erg veel zin in. Van de week heb ik een mailtje van de organisatie gekregen welke het hotel bevestigde en het blijkt dat ik hetzelfde hotel als de atleten heb. Pal aan de start, aan het Jubelpark.

Nog 1 week. Ik neem jullie nog even mee terug naar afgelopen week.

medaille

Zondag liep ik de Dam tot Damloop. Wat een geweldig feestje was dit! Ik was van plan hem heel rustig te lopen, maar je gaat toch altijd wat harder tijdens zo’n ‘race’.
Zone 1 was de bedoelding volgens mijn schema, maar mijn trainer had gezegd dat ik hem wel gewoon kon uitlopen. De eerste 5km liep ik in 10km/per uur en daarna heb ik wat gas teruggenomen tot ongeveer 9km/per uur. Ik liep samen met Andrea, zoals je in mijn vorige blog kon lezen, en we hebben er gewoon letterlijk een feestje van gemaakt.
De laatst paar kilometers had ik het wel wat zwaarder, door het stoppen en sloffen, reageert mijn lichaam op met pijntjes en ik roep een paar keer dat ik het begin van de week rust neem. Even zie ik mijn training van dinsdag in het water vallen.

14368863_1786783674931281_5411964990992340483_n
Maar niets is minder waar. Dinsdag voel ik mij kiplekker en sta te popelen om een rondje te rennen. Het werd een buitengewoon lekker rondje van 40min in zone 1. Geen enkel probleem om mijn hartslag laag te houden. Dat beloofd veel goeds!

img_1512
Donderdag weer een fijn rondje gelopen. 40 minuten in zone 1. Ik trek mijn Stockholm shirtje uit de kast en realiseer mij dat dit mijn derde buitenlandse run in 1 jaar tijd word (oke op 3 weken na).
Na Stockholm en Berlijn is nu Brussel aan de beurt.
En ik heb een volgend plan waar ik ontzettend excited over ben, maar nog even voor mij houd.
Eerst richt ik al mijn peilen op Rotterdam. Van de week waren eindelijk de inschrijvingen open en sta ik eindelijk (na bijna een jaar wachten) ingeschreven!
Mijn trainingen starten half december en tot die tijd ga ik eerst nog even goed genieten van mijn ‘vrijheid’.
Ik ben blij dat ik dit schema voor Brussel goed door ben gekomen, want het schema voor Rotterdam is pittig, maar ik ga ervoor!

img_1567

En dan vandaag, zaterdag, stond er weer een 40 minuten training op het programma. 10 minuten in zone 1 en 30 minuten in zone 2. Heerlijk loopje ook. Moest wel een beetje gas terugnemen af en toe, ben verkouden en had het idee dat mijn hartslag de neiging had om wat omhoog te gaan. Maar het ging goed!

SOCIALRUN #MEEDOENISWINNEN

Morgen, zondag, staat er een training op het programma van 1,5 uur. Deze ga ik deels niet alleen lopen, maar loop ik hem samen met de Socialrun, welke door Harmelen (dorpje waar ik woon) komt. De Socialrun is een non-stop estafetteloop voor het goede doel. Er word door meerdere teams 555 kilometer in 48 uur gelopen met als doel openheid te stimuleren rondom psychische aandoeningen. Ik doe hier graag aan mee! Meer info volgt!

By | 2018-04-03T15:08:31+02:00 september 24th, 2016|Hardlopen, Trainingsverslag|0 Reacties

About the Author:

Debbie, 39 jaar. Onderneemster, office manager (16 u/w) en moeder van Micha, de leukste zoon van 12 jaar. Grote passie voor hardlopen, wakeboarden, hiken en reizen. Letterlijk en figuurlijk een actief leven.

Reageer