Road to Antwerpen #3

/, Trainingsverslag/Road to Antwerpen #3

Road to Antwerpen #3

Hoopte na 3 weken extreem verkouden te zijn wel zo’n beetje klaar te zijn met kwakkelen, maar daar diende de volgende ongemakken zich aan.

Kwakkelen

Pijn in mijn kniegewricht (links) en nek en rug.

Nu weet ik, hoe dichterbij die Marathon komt, hoe meer je denkt te gaan voelen.
Maar deze klachten kon ik niet negeren.
Ik haalde van alles in mijn hoofd.

Oorzaak: mijn irriterende kniegewricht komt van mijn stijve kuit(en).
Oplossing: goede warming up voor mijn loop, goed rekken en strekken na een loop en tussendoor veel rekken en foam-rollen.

Oorzaak: zere nek en rug komt gewoonweg door een verkeerde werkhouding. Ik ben erg druk met de voorbereidingen van het Hardloopevent Harmelen en heb vele uren (achter alkaar) aan de keukentafel gezeten, in een foute houding.
Oplossing: fysio bezocht en bezoeken, laten behandelen en thuis oefeningen doen. In mijn geval: bolle rug maken en mijn schouders naar achteren drukken.

Zo komen we er wel hoop ik.

Er is geen man over boord, maar het zorgt wel voor twijfels. Heb ik wel de juiste schoen, wat word mijn Marathonschoen (Asics Kayano 24 of Asics GT3000).
Even bang geweest of mijn rug geen reactie was van het aangepast lopen, maar dit zijn 2 verschillende klachten op zich.

Wel heb ik mijn braaf aan mijn schema (kunnen) houden deze week, daar ben ik wel heel blij mee.

Marathon-crazies noemen we ze. Nou dat worden nog een leuke 6 weken.

Overzichtje afgelopen twee weken:

Donderdag was ik net een dag terug uit Winterberg. Had daar niet hardgelopen, dus wilde wel gelijk weer aan de bak. Ontzettend koud in Nederland ook, maar ik durfde mijn loopje wel aan. Dik aankleden en 10 kilometer in totaal, waarvan 6x 1 kilometer 165/165 en 500 meter rust hf140.

Zondag liep ik samen met Nicole 18 kilometer langs Reeuwijkse Plassen op duurlooptempo.
Bij deze loop leek ik wel overal last van te hebben, vooral de laatste kilometers.
Bracht mij weer erg aan het twijfelen.

Dinsdag liep ik 9 kilometer met hardloopmaatje Martijn in Haarzuilens. Een wat langere interval van 10 x 400 meter 160 om 400 meter hf 140.
Reactie in mijn rug had ik wel, kuiten voelden echter top. Dit ging de goede kant op.

Grappig wat een contrast tussen onze doelen, Martijn had het voornamelijk over snelle(re) tijden lopen (op de 10 en HM) en was trainingen van anderen aan het vergelijken.
Ik was tijdens het lopen alleen maar met mijn lichaam en mijn eigen (op maat gemaakte) Marathon training bezig: laat mij lekker blessurevrij blijven en Antwerpen goed uitlopen. Als ik blessurevrij blijf, ren ik deze Marathon sowieso vele malen sneller dan Rotterdam, dus mijn focus is mijn lichaam heel houden.
Zo heeft ieder zijn eigen doel. 

Vrijdag volgde mijn training van 13 kilometer, waarin 8x 1 kilometer hf 160/165 en 500 meter rust op hf140. Ik keek erg uit naar deze training. Als deze goed zou gaan, zou ik weer wat vertrouwen krijgen.
Ik parkeerde mijn auto bij het zwembad, zodat ik daarna nog een half uurtje kon zwemmen (goed voor de rug dacht ik zo) en op deze manier kon ik een leuke andere route pakken richting Kamerik.
De zon scheen maximaal, genoot van deze training.
Geen enkele reactie in mijn benen, na het zwemmen (juist) wel van mijn rug. Benieuwd wat voor verklaring mijn fysio daar op kan geven.
Maar geen reactie in mijn benen en knie geeft vertrouwen.

Zondag (vandaag) is de grote repetitie, dan loop ik de Halve Marathon CPC loop. Deze loop ik niet op tempo, maar als trainingsloop op Marathonhartslag.

Hoe deze is gegaan lees je eerdaags in een trainingsverslag.

By | 2018-03-21T20:04:41+01:00 maart 11th, 2018|Hardlopen, Trainingsverslag|0 Reacties

About the Author:

Debbie, 40 jaar. Onderneemster, office manager (16 u/w) en moeder van Micha, de leukste zoon van 13 jaar. Grote passie voor hardlopen, hiken, wakeboarden en reizen. Letterlijk en figuurlijk een actief leven.

Reageer