rennen, vliegen, suppen en schoppen – 2017#18

/, Trainingsverslag/rennen, vliegen, suppen en schoppen – 2017#18

rennen, vliegen, suppen en schoppen – 2017#18


Deze week liep ik 27,3 kilometers
En is het nog 7 weken tot de Midnight Sun Run, Reykjavik

Mega drukke week! Het was weer creatief met mijn trainingen omgaan, maar het is gelukt! Naast het 4x hardlopen en 1x fitnessen deed ik nog 2 leuke andere activiteiten. Wat deze waren? Lees je in mijn verslagje van deze week!

Ook ben ik voorzichtig aan begonnen met het doen van yoga-oefeningen thuis, maar daar zal ik in een later verslag op terug komen.


 

IMG_1223 BTAI4349

Dinsdag was de (her-)opening van de Asics Flagship Store in Amsterdam. Ik was daar met een aantal andere teamleden van het ASICS Frontrunner-team & meerdere genodigden aanwezig. Nadat ik met 3 andere crewies een korte training ‘self-defence’ kreeg, stond er een gezellige ‘social run’ gepland door het Vondelpark, Museumplein en langs de Amsterdamse grachten. In totaal renden wij 5,5 kilometer, inclusief wat leuke oefeningen hier en daar. Mijn hartslag lag geheid te hoog voor mijn training, maar dat zien we wel door de vingers.

Normaal ga ik op woensdag naar de fitness, maar ik besloot om een lekker dagje met Micha door te brengen en nam een rustdag.

IMG_1227

Donderdag zette ik om 6.00 uur mijn wekker om een ronde vóór het werken te lopen. Ik had wat moeite om uit mijn bed te komen. Dit wist ik natuurlijk van te voren, dus had ik expres de avond van te voren een oproepje gedaan wie er ‘virtueel’ met mij meeging. Om 6.15 uur een appje van Ron, ‘hup hup’ dat hielp, ik trok mijzelf uit bed en kleedde mij aan. Zelfs de poes vond het nog te vroeg, die lag demonstratief op mijn kleding die ik had klaargelegd. Ik stond om 6.30 buiten.
Eenmaal op gang natuurlijk heerlijk! Bijna niemand op straat. Vogeltjes die je goed hoort fluiten. Rennend door de ochtendglorie. Ik rende 6,2 kilometer en was 45 minuten onderweg (30 minuten in zone 1 en 15 minuten in zone 2).

IMG_1386

Vrijdag ging ik naar de fitness en deed een uur krachttraining. Ik merk dat ik het weer steeds lekkerder vind om harder (en zwaarder) te trainen. Ik moet mijzelf een beetje inhouden voor ik weer veel in spiermassa aankom.

IMG_1453 IMG_1470

Zaterdag staat er een training op het schema van 50 minuten. Het is echter een ontzettend drukke dag. De wekker gaat om 7.00 uur, Micha heeft zijn eerste echte hockeywedstrijd en daar willen Paul en ik natuurlijk allebei bijzijn.
De wedstrijd is om 8.30 in De Meern, áán het Maximapark, wat mij de kans geeft er tijdens de wedstrijd even tussenuit te knijpen voor een half uurtje rennen. De rest van de dag heb ik hier ook geen tijd meer voor. Ik heb mijn training dus wel iets moeten inkorten. Na de wedstrijd snel naar huis, douchen en op weg naar Kijkduin waar ik op uitnodiging een lesje suppen had met Jobe Sup. Intensief was het niet, wel heel gezellig.
We zijn daarna nog de hele middag op het strand gebleven. Uitrusten en genieten (verslagje over het suppen komt z.s.m. online!).

IMG_1536

Zondag  heb ik eindelijk weer wat meer tijd om te rennen. Ik besluit naar Harmelen te rennen, langs De Singel en langs De Rijn. Prachtige route. Ik loop in totaal 11 kilomter in 1 uur en 15 minuten. Ik probeer in een rustige hartslag (zone 1) te lopen. Ik zit alleen met mijn gedachten bij zoveel leuke dingen die er aan zitten te komen dat ik elke keer wat te snel loop & dus ook een hogere hartslag heb. Maar ach, wat is er nou eigenlijk erg aan om je even te laten gaan? Het is een heerlijke training en ik geniet! Dat is het belangrijkste.

By | 2018-04-03T14:55:19+02:00 mei 7th, 2017|Hardlopen, Trainingsverslag|0 Reacties

About the Author:

Debbie, 39 jaar. Onderneemster, office manager (16 u/w) en moeder van Micha, de leukste zoon van 12 jaar. Grote passie voor hardlopen, wakeboarden, hiken en reizen. Letterlijk en figuurlijk een actief leven.

Reageer