PPP-loop 2015

/, Raceverslag/PPP-loop 2015

PPP-loop 2015

Gisteren liep ik de PPP-loop. De wat? De Palm Pasen Polder-loop.
Van velen komt de vraag, de wat? Niet zo gek als je deze loop niet kent. Het is een kleine loop, met maximaal 175 deelnemers, in het dorp naast de mijne. In De Meern.
Kosten €5,- waar je leuk dry-fit Tshirt voor krijgt, er genoeg drinken is (water, koffie, thee, sportdrank en achteraf zelfs broodjes)  en je kunt een chocolade-paashaas winnen. Geweldig. Een gezellige, knusse loop.

In 2013 liep ik hem voor het eerst, als ererondje ter afsluiting van een 8 wekelijkse beginnerstraining die wij afsloten met zijn allen. Het was onder nul, barbaarse temperaturen en ik met mijn knieblessure, heb deze met veel pijn weten uit te lopen. Trots als een pauw op mijn gele PPP-shirt.

Iphone 2013 316

VAR

 

 

 

 

 

 

Er zijn 3 afstanden bij de PPP-loop: 5km, 8km en 13km. En er is een punt waar de 13km deelnemers rechts afslaan, waar de rest linksaf slaat. Met veel bewondering keek ik de lopers na, die rechtsaf sloegen. Denkende dat dat mij nooit gaat lukken.

2014, het lopen gaat mij goed af en schrijf mij in voor de 2e afstand. De 8km. Deze loop ik makkelijk uit, dit jaar in een blauw PPP-shirt. Nog een keer keek ik naar de lopers die rechtsaf slaan voorde 13km en stiekem komt de hoop in mij op: zal ik dan volgend jaar kunnen….

Het doel is snel gesteld. 2015 ga ik voor de 13km. Ik wil alle 3 de PPP-shirts op een rij.
Zo gezegd, zo gedaan zul je zeggen. Volgende week loop ik mijn eerste halve marathon, dus de 13km moet een makkie zijn.
Ik had de weersberichten natuurlijk al gezien en gehoord, het werd slecht.  Hóndeweer, met hoofdletter H. Wat een domper. Maar niet gaan is geen optie. Ik moe(s)t dit doen.
’s Ochtends de weersberichten nog is checken. En precies met de start, om 14u zijn de berichten het triest. Maar wat ik zeg, geen optie om niet te gaan. Is een hardlopers-dingetje, wat niet-hardlopers niet zo snel zullen begrijpen. Wat ook helpt is dat vele hardloopvriendjes van mij de Zandvoort Circuit-run gaan doen, en op het moment dat ik aan het wachten ben, zij al in de trein zitten en/of al aan het lopen zijn daar. Voor mij stimulans door te zetten, dat ik niet de enige gek ben 😉

IMG_4246 IMG_4244

 

En ik ga. Samen met 124 andere lopers aan de start. Een stimulans. Op het moment dat we starten met lopen zijn we al nat, en het word alsmaar gekker. Bij het 2km punt ongeveer komt het, het punt waar ik RECHTSAF sla, de 13km route op. Dát gevoel wat ik daar even had, geweldig, in die zeikende regen, wind tegen dat viaduct onderdoor, de 5km en 8km lopers achter mij latende (niets ten nadele van hun uiteraard), alleen (! er lopen allemaal mensen voor mij en achter mij die samen lopen, in groepjes of met zijn tweeën) is dit mijn strijd, mijn doel. En ik loop hem, mijn derde PPP-loop. Nog ‘maar’ 11km te gaan.

En ik kan je zeggen dat er een aantal punten waren..dat ik dacht dat mijn benen niet meer verder konden, mijn shirt niet natter kon, de wind vervloekt heb, meerdere keren het water uit mijn oren heb moeten halen, de druppels aan mijn pet hingen, mijn schoenen en sokken niet meer lekker liepen door het water, ik soms 2km/pu vertraagde door wind tegen, mijn Iphone oordopjes het begaven door de regen, het sop van het nat in mijn knieholtes zag schuimen, ik keiharde druppels in mijn ogen kreeg. Maar ik liep door.
Als de wind-tegen mij vertraagde keek ik snel achterom of er nog mensen achter mij liepen en die wilde ik achter mij laten, er liepen maar 40 mensen de 13km en ik wilde niet als laatste eindigen. Dus ik loop door. Sommige stukken waren echt wel pittig. En die laatste km’s die duren dan lang.
Ik weet dat mijn lieve mannen mij bij de finish staan op te wachten. En ik loop hem,
ik loop hem helemaal uit. Eindtijd 1.13.28.

IMG_4268

En achteraf is het zo geweldig he, langzaam komt het besef. Thuis zit ik met een kopje thee naar buiten te kijken naar het hondse weer, waardoor ik anders niet eens naar de supermarkt was gelopen voor een boodschap! Mijn kleding heb ik letterlijk kunnen uit-wringen.
Gekkenwerk.

Ik ben trots. Op mijzelf. Op mijn rode PPP-shirt. Waar ik het uiteindelijk allemaal voor deed.

PPP-loop bedankt!

IMG_4251

 

By | 2018-04-03T15:20:37+02:00 maart 30th, 2015|Hardlopen, Raceverslag|18 Comments

About the Author:

Debbie, 40 jaar. Onderneemster, office manager (16 u/w) en moeder van Micha, de leukste zoon van 13 jaar. Grote passie voor hardlopen, hiken, wakeboarden en reizen. Letterlijk en figuurlijk een actief leven.

18 Reacties

 1. Alida Dorrestijn-van Wensen 30 maart 2015 at 09:33 - Reply

  Super geschreven! 🙂

 2. Frouke 30 maart 2015 at 09:37 - Reply

  trots op jou !!
  Mooie tijd en goed gelopen!
  Op naar volgende week daar staan we samen aan de start voor onze eerste HALVE!!
  Dikke kus!

 3. Robert 30 maart 2015 at 09:38 - Reply

  Wat een leuke loop. Die kende ik nog niet. Ook bij mij in de buurt. Ga hem onthouden voor 2016.

 4. Rob Blauw 30 maart 2015 at 09:43 - Reply

  Super verhaal, kan mij er ook in vinden…..september 2013 begonnen met start to run en meteen geroepen ga nooit meer dan 10 km renen…nu ga ik voor mijn halve op in Leiden en vind het heeeeerlijk…zaterdag ff trainingsloop van 14 km gedaan met motregen en slagregen heerlijk erna douchen om te beseffen ik heb t gedaan!!!!!

  • Debbie ~ Fit, Fun & Run 30 maart 2015 at 09:49 - Reply

   Topper!! Heerlijk he. Te zien waar jezelf toe in staat bent, wat je nooit gedacht had te kunnen. Doe je helemaal zelf! Petje af. Succes in Leiden. Ik loop mijn eerste halve as maandag 😉

 5. Jeroen Kooijman 30 maart 2015 at 09:47 - Reply

  top verhaal. Wij waren in Zandvoort net zo nat hoor. En nu? Moeten ze volgend Jaar een nieuwe afstand toevoegen Voor weer een Nieuw shirt.

  • Debbie ~ Fit, Fun & Run 30 maart 2015 at 09:51 - Reply

   Heerlijk weertje was het, haha! Jullie waren ook allemaal toppers in Zandvoort en door jullie had ik het idee dat ik het niet alleen deed, ook al liep ik alleen. Ik zat er nog aan te denken idd, er moet een nieuwe afstand komen voor een nieuw shirt, haha!

 6. Johann 30 maart 2015 at 09:56 - Reply

  Ook je maatje is trots op jou!!!
  Erg leuk geschreven en een moie tijd hoor!
  Volgende week stralen we allemaal in de zonen zoekne we naar door de warmte gesmolten paaseieren.
  Zal ook wel Gekkenhuis zijn dan. 😉

  • Debbie ~ Fit, Fun & Run 30 maart 2015 at 10:00 - Reply

   Zit hier met een glimlach. Dat gaat helemaal goed komen volgende week! Heb er zin in! Gekkenhuis!!

 7. berry 30 maart 2015 at 10:20 - Reply

  Een héél mooi verhaal en een geweldige prestatie met dat pietenweer!!

 8. John 30 maart 2015 at 18:35 - Reply

  Die halve wordt een eitje voor je!
  Jaar in jaar komt het niet uit om eens aan de PPP deel te nemen wat best jammer is, aangezien je als lopende inwoner van De Meern daar wel een keer van start moet gaan. Volgend jaar ga ik het zeker proberen, hopelijk is het dan iets beter weer 😉

  • Debbie ~ Fit, Fun & Run 31 maart 2015 at 17:16 - Reply

   Ik hoop het John! We gaan het zien. Heb er vertrouwen in!
   Zal leuk zijn om je volgend jaar bij de PPPloop te zien! Met beter weer idd! 😉

 9. Henk Brussel 31 maart 2015 at 17:06 - Reply

  Dag Debbie,
  wat een leuk verhaal. Voor deze beleving van hardlopen doen we het. Sportief en gezond bezig zijn, genieten tijdens en erna. En ook heel belangrijk, dat je door je deelname je ook opgenomen voelt in een gemeenschap die het met elkaar naar de zin heeft. Met hardlopen bouw je niet alleen je eigen gezondheid op, maar ook de samenleving.
  Volgend jaar bij de 10e editie gaan we er een apart feestje van maken. Natuurlijk zijn jij en al je hardloopvrienden meer dan welkom.
  NB Ik schrijf ook een blog. Op mijn website http://www.run2b.nl/blog

  Veel succes, .

  • Debbie ~ Fit, Fun & Run 31 maart 2015 at 17:24 - Reply

   Leuk om een reactie van jou, als de organisator van de PPP-loop, te ontvangen! Bedankt!
   Fijn om deel van die gemeenschap uit te maken. Ondanks het hondeweer, gaan met zijn allen!
   Tot volgend jaar! Nieuwe afstand erbij wellicht? Weer een uitdaging voor mij, en een nieuw shirt 😉

   Zal ook jouw blog in de gaten houden, leuk!
   Groetjes Debbie

Reageer