Pain in the *ss – 2017#26

/, Trainingsverslag/Pain in the *ss – 2017#26

Pain in the *ss – 2017#26

Bij het willen schrijven van mijn trainingsweek vorige week, kwam ik erachter dat we halverwege het jaar zaten en schreef ik spontaan een ‘half way trough 2017 terug- en vooruitblik‘. Ik vergat helemaal mijn trainingsweek te delen ūüėČ dus doe ik het even achteraf.

De komende tijd ben ik wellicht wat minder actief op social media, want ik houd een summer-break. Vertelde er op mijn insta-post wat meer over.


Pain in the ass. Aparte titel. Ge√Įnspireerd op hoe ik de finish overkwam¬†bij de Halve Marathon in Reykjavik vrijdag. Letterlijk. Pijn in mijn kont. Door de hoogteverschillen; het klimmen naar boven, maar vooral het denderen naar beneden.
Pain in the ass. Vervelende nasmaak welke ik de rest van de week meedroeg, dat ik de laatste 3km verzaakt heb, onder de 2 uur uit te komen. Deze moet ik even een plekje geven.


Deze week liep ik 20 kilometer. 
En fietste ik 34 kilometer.

ijslandschoen

Maandag liep ik mijn eerste kilometers weer op Nederlandse bodem (wat een contrast met de bodem van IJsland (foto)). Ik had behoefte aan een vrij rondje, kijken hoever en hoelang en hoe hard, geen camera mee, geen muziek mee. Het werd een ronde van 4 kilometer waarbij ik nog aardig spierpijn in mijn benen en (weer die) kont had. Even lijkt het alsof het in mijn heup geschoten is of iets dergelijks, dus ik maak er een niet al te groot rondje van. Dinsdagavond mocht ik namelijk weer.

SR

Want dinsdag heb ik met mijn klasje afgesproken bij de Plas van Woerden voor de grande final! De 5km volrennen. We rennen om de plas en nog een stukje verder. Ze redden het allemaal! Trots dat ik ben. Wat krijg ik toch een energie van mijn lesjes en de mensen die eraan deelnemen. Heerlijk! Ik heb tijdens dit rondje mijn benen en kont niet meer gevoelt gelukkig.

2shoes

Vrijdag fiets ik naar Bodegraven, naar mijn vrienden van De Hardloopwinkel om nog wat prijzen op te halen voor de FitFunRUN. Goed voor 20 kilometer. Halverwege de heenweg kom ik er echter achter dat ik twee verschillende schoenen aan heb! De FuzeX rechts en de Kayano links. Allebei zwart met grijs, dat wel. Ach, niemand die het ziet. Bij De Hardloopwinkel kunnen ze er wel om lachen.
Thuis maak ik mij klaar voor een rondje hardlopen. Ik bedenk mij steeds mijn schoenen te wisselen, maar wanneer de buurvrouw mij afleid met een gezellig praatje, ben ik alweer onderweg, met nog steeds de twee verschillende schoenen. Geen zin om mij nog om te kleden, maak ik de training dan maar af. Ik ga toch maar voor een interval van 3 kilometer. 1 kilometer inlopen, 10x 100 metertjes sprint, rustig en weer 1 kilometer uitlopen.

loverunning

Zondag¬†loop ik een 8km over Landgoed Mari√ęnwaerdt. Prachtig stukje Nederland. Ik geniet van de omgeving en van het feit dat ik ‘gewoon’ een rondje kan rennen, zonder schema, zonder druk. Voel mij weer wat sterker worden en besef mij dat ik een ontzettend mooie prestatie heb geleverd in IJsland, een PR van 2,5 minuut. Dichter bij mijn doel dan ooit. Stronger than yesterday.

By | 2018-04-03T14:52:52+02:00 juli 8th, 2017|Hardlopen, Trainingsverslag|2 Comments

About the Author:

Debbie, 40 jaar. Onderneemster, office manager (16 u/w) en moeder van Micha, de leukste zoon van 13 jaar. Grote passie voor hardlopen, hiken, wakeboarden en reizen. Letterlijk en figuurlijk een actief leven.

2 Reacties

  1. Jan 8 juli 2017 at 10:48 - Reply

    Je hebt het mooi beschreven Debbie!

Reageer