Nice morning run @ Lissabon

/, Trainingsverslag/Nice morning run @ Lissabon

Nice morning run @ Lissabon

Hardlopen op vakantie doe ik graag.

Als ik zeg dat ik bij het koffer inpakken altijd als eerste mijn hardloopschoenen klaar leg, overdrijf ik niet.

Ik loop graag hard op vakantie. Vooral in de ochtend, als de halve bevolking nog slaapt. Even ‘alleen op de wereld’. Andere plekjes ontdekken. Opgaan in de omgeving, het andere klimaat, andere geuren, geluiden van vreemde vogels, het klotsen van de zee.
Mede hardlopers tegenkomen en groeten alsof je even een lokale bent. Door mijn teint word ik vaak als lokale gezien, en dan helemaal als je ’s ochtends joggend gespot word. Zo’n knikje is internationaal en hoef je de lokale taal niet voor te spreken. Maar dít knikje, zo vroeg in de ochtend, dat knikje is geen gewoon knikje, hardlopers hebben iets onderling, een ‘understanding’ en daar hoort een vriendelijk knikje bij, ook zo vroeg in de morgen…misschien wel juíst zo vroeg in de morgen (want wie is er nog meer zo gek om zo vroeg op te staan op een vrije dag 😉 )
En dat ene knikje maakt het hardlopen in het buitenland ook zo bijzonder, een knikje van iemand waar je normaal 1.850 km bij vandaan woont. Maakt het weer zo dichtbij. Saamhorigheid ten top.

Ja, ik houd van hardlopen in het buitenland. Zo maakte ik ook meters in Lissabon (Portugal) waar ik een weekend weg was met een vriendin.

By | 2018-04-03T15:21:03+02:00 januari 25th, 2015|Hardlopen, Trainingsverslag|1 Reactie

About the Author:

Debbie, 39 jaar. Onderneemster, office manager (16 u/w) en moeder van Micha, de leukste zoon van 12 jaar. Grote passie voor hardlopen, wakeboarden, hiken en reizen. Letterlijk en figuurlijk een actief leven.

Eén reactie

  1. Selma van Dijk 25 januari 2015 at 13:14 - Reply

    Op naar de volgende vakantie zou ik zeggen

Reageer