Mini-Marathon Rotterdam 2016

/, Raceverslag/Mini-Marathon Rotterdam 2016

Mini-Marathon Rotterdam 2016

Vandaag liepen Micha en ik in Rotterdam. Hij de kids-run (1km) en ik de 4,2km (mini-marathon).
Paul ging gezellig met ons mee.

Het was een mooie dag. Zonnig. Ik had natuurlijk geen last van zenuwen met deze afstand, dus alles ging op het gemakje.
Nadeel vond ik wel dat ik mijn startnummer moest ophalen bij de Expo, terwijl Micha hem al thuis had opgestuurd gekregen.
Maar goed, anders was ik Lornah Kiplagat niet tegengekomen in de Expo 🙂

lornah
Micha moest eerst lopen om 14.30u. Hij finished op de 1km met 5.36 netto tijd. Trots op hem! Dit is al het zoveelste loopje wat wij samen doen. Ik geloof dat de Kika Run (juni 2014) de eerste keer was.
Wat een chaos bij de kids ophalen! Na de finish is er een groot vlak waar de kids de medailles krijgen en een banaan en een ijsje, wat drinken etc. Dan moeten ze door wat smallere ‘dranghekken’ en daarachter staan alle ouders. Ik stond (gelukkig en natuurlijk) helemaal vooraan, dus ik zag Micha al aankomen en hield hem in de gaten, maar ik vraag mij af hoe je dat deed als je achteraan stond? Achter al die honderden ouders en dat die kids daar dan doorheen moesten wurmen?
Ik moet er niet aan denken. Blij dat ik hem meteen had.

Toen was het mijn beurt. Start was 15.30u, maar we liepen uiteindelijk pas 12 minuten later ofzo. Daarna startsein en konden we gaan.
Leuk parcours, start op de Coolsingel, langs ‘de boompjes’, langs de erasmusbrug en terug naar de finish op de Coolsingel.

IMG_3846[fusion_builder_container hundred_percent=
Onderweg veel wandelende mensen. Heel veel. Verkeerd geklede mensen ook. Veel scholieren deden mee aan deze afstand, veel beginnende hardlopers. Ik hoorde er niet helemaal in thuis misschien, maar dat maakte het niet minder leuk. Die snelle tieners lieten mij lekker doorlopen.
Eindtijd 22.31. Pace van 5.21. Vind hem prima met een Halve Marathon de week ervoor nog in Berlijn. Heb de hele week niet gelopen verder.

IMG_3857[1]

Ik mag weer een medaille ophangen aan mijn mooie rekje. Micha mag ook trots weer een medaille ophangen in zijn kamer.

Oh pssst… en waarom ik ‘helemaal’ naar Rotterdam afreisde voor een mini-marathon van 4,2km vertel ik jullie morgen in een blog-special. Stay tuned!

Blij dat ik mee heb kunnen doen aan de Rotterdam gekte dit jaar.

Ben jij er ook bij (geweest) dit weekend? Als je morgen nog loopt, SUCCES!!!

Debbie

 [/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]

By | 2018-04-03T15:13:28+02:00 april 9th, 2016|Hardlopen, Raceverslag|2 Comments

About the Author:

Debbie, 40 jaar. Onderneemster, office manager (16 u/w) en moeder van Micha, de leukste zoon van 13 jaar. Grote passie voor hardlopen, hiken, wakeboarden en reizen. Letterlijk en figuurlijk een actief leven.

2 Reacties

  1. Meike 9 april 2016 at 21:42 - Reply

    Wat leuk zeg! Jullie kunnen trots zijn op jullie prestaties

Reageer