Linschotenloop 2015 – Warming up & Race

/, Hardlopen, Raceverslag/Linschotenloop 2015 – Warming up & Race

Linschotenloop 2015 – Warming up & Race

LINSCHOTEN(LOOP)
Hoe lang kijk ik al niet uit naar deze loop.
Ik houd van de Linschotenloop. Ik heb in Linschoten zelf veel leuke jeugdherinneringen en dat geeft gewoon een heel groot ‘thuis’ gevoel.
Kom er veel bekenden tegen, ken de route goed en het voelt daarom gewoon vertrouwd.
Zo kun je de De Linschotenloop denk ik wel het beste omschrijven. Los van het feit dat het een goed georganiseerde loop is, heeft deze loop een heel groot WELKOM gevoel.
M’n complimenten aan de organisatoren en vrijwilligers!

Dit jaar ga ik voor de 5,3 km. Een leuke route welke ik vorige week zondag nog even op het gemakje heb gelopen.
Vorig jaar liep ik de 10,5 km waarvan de route ook erg leuk is en heb ik mijn PR op de 10km gevestigd 53.29 (onder barre weersomstandigheden).

WARMING UP
Maarrrr…voordat ik aan de race begin, verzorg ik de gezamenlijke warming-up!
Vind het wel spannend, maar heb er heel veel zin in.
Ik word vriendelijk ontvangen door één van de organisatoren en mijn contactpersoon; Annemarie van Jaarsveld en haar collega, en ik word vlakbij de start op een grote gele container gezet, microfoon in de hand en ik mag starten.
Dit is om 12.15 uur.
Al met al komen er best veel mensen meedoen.
De zenuwen zijn snel verdwenen en ik geniet ervan!
Wat een leuke ervaring.

IMG_1785IMG_1815IMG_1818IMG_1825

Leuk weetje: Volgend jaar mag ik terugkomen voor de warming-up(s) en dan pakken we het wat grootser aan v.w.b. reclame maken etc.
De organisatie van De Linschotenloop had gezorgd dat mijn logo mega groot op het LED scherm getoond werd zoals jullie hierboven zagen en dat is toch wel heel erg wijs om te zien! Trots! 

RACE
Na de warming up, snel omkleden en naar het toilet, want ik start om 12.30u.
Het is warm voor de tijd van het jaar, zo’n 12 graden, dus ik besluit om in een korte broek te lopen. Het miezert wel even, maar ik weet dat ik mij ga irriteren aan een (warme) lange broek als ik hem aanhoud, dus doe mijn korte broek aan en heb ik geen seconde spijt van gehad.
Ik eet en drink nog even snel wat in het startvak. Met trek kan ik niet lopen, maar zo kort op de loop eten is toch niet helemaal verstandig merk ik tijdens de run, want ik word misselijk.
Bij de start geef ik een dot gas, maar weet dat ik mij moet proberen in te houden, dus houd mijn horloge in de gaten en probeer het te doseren.
Ik ga goed tot de 2,5 km en dan ga ik ineens stuk. Ik blijf wel gas geven, maar lekker lopen doe ik niet. Ik houd het wel goed vol, maar ik kak in. Ik houd mijn horloge in de gaten en weet dat ik gas moet bij blijven geven om een pace van 5″ te blijven houden, maar het gaat mij niet lukken.
Ik heb er lichamelijk en mentaal helemaal geen puf meer voor.
Ik kom uit op een netto eindtijd van 26.50.
Mijn eerste gedacht is: niet helemaal tevreden, had het graag iets sneller gewild, een pace van 5″. Maar met mijn trainingen (of eerder gezegd, gemis aan trainingen) de laatste weken niet zo raar.
De 5km staat zo op 25.56, geen PR. 8 seconden langzamer als in Hoogland. Maar toch tevreden dat ik álles gegeven heb.
’s Avonds bij de uitslagen zie ik dat ik 21e van de 245 vrouwen ben. En daarvoor zitten dan allemaal jonge dingen nog, dus wat dat betreft echt wel goed gelopen!

IMG_1826IMG_1831 IMG_1805

Voor de gelegenheid van de warming-up had ik een mooie gepersonaliseerde broek laten maken bij run and casual. Thank you guys.

IMG_1727IMG_1776

En weer een medaille erbij. Mijn 11e dit jaar.

IMG_1739

Tot volgend jaar Linschoten!!

Heb jij ook meegelopen? Of zelfs meegedaan met de warming up? Of hebben wij elkaar net gemist? Zie ik je dan volgend jaar!? ↓
Leuk als je een reactie achterlaat!
Liefs Debbie

By | 2018-04-03T15:16:48+02:00 december 20th, 2015|Events, Hardlopen, Raceverslag|2 Comments

About the Author:

Debbie, 40 jaar. Onderneemster, office manager (16 u/w) en moeder van Micha, de leukste zoon van 13 jaar. Grote passie voor hardlopen, hiken, wakeboarden en reizen. Letterlijk en figuurlijk een actief leven.

2 Reacties

  1. Sonja Diane 20 december 2015 at 22:51 - Reply

    Wat leuk dat je de warming up mocht doen! En dapper dat je het gedaan hebt, vanwege de grote groep, maar zeker ook de hoogte, hahaha! Ze zouden mij met geen stok naar boven krijgen

    • Debbie ~ Fit, Fun & Run 17 maart 2016 at 09:35 - Reply

      ik zie je reactie nu pas meis, haha, dank je wel voor je reactie. het was spannend en hoog idd, maar zo genoten!

Reageer