LIFE: Als je niks veranderd, veranderd er niks

/, Tips/LIFE: Als je niks veranderd, veranderd er niks

LIFE: Als je niks veranderd, veranderd er niks

Recent heb ik een grote verandering doorgevoerd in mijn leven. Ik ben verhuisd. Naar een andere ‘stad’. Ik wist dat ik niet gelukkig ging worden in het dorp waar ik woonde.
Tuurlijk, ik had een mooi huis, veilige omgeving voor mijn zoon, opa’s en oma’s in de buurt, paar minuten fietsen van mijn werk, mooie hardlooproutes die ik op mijn duimpje ken, een eigen bootcampclub welke al jaren goed liep.
Maar toch, onderhuids, bekroop mij elke dag meer het gevoel dat ik hier niet gelukkig ging worden.
Ik had het nog best een jaartje of wat kunnen uitzingen, maar wie houd ik daarmee voor de gek? Mijzelf!

Ik heb de afgelopen jaren aardig een transformatie ondergaan, op alle vlakken. En ik ben tot de conclusie gekomen, dat die ‘mijzelf’ nu juist de belangrijkste persoon is in mijn leven.
Al zet ik mijn zoon natuurlijk op de eerste plaats, mijn mannetje gaat voor alles! maar wat kan ik mijn zoon (voor voorbeeld) geven als ik niet naar mijzelf luister?
Ik wil hem meegeven voor zichzelf te kiezen. Niet voor persé voor ‘save’ te gaan.

Het leven is te kort en te mooi om in een situatie te belanden waar je niet gelukkig in bent. Ik wil ook dat hij het leven leeft. Kansen pakt. Uitdagingen aangaat.

Wil je meer reizen? Boek een trip! –  Wil je afvallen? Verander je eet en beweegpatroon! –  Ben je ongelukkig op je werk? Zoek wat anders! – echt het is zo simpel!!

Tuurlijk, sommige zaken gaan niet snel. Je hebt niet 123 een andere baan. Maar kom op, hoeveel mensen hoor je niet zeggen dat ze niet tevreden zijn op hun werk. Er jaren later nog werken. Zonde! Vermoeiend! (om naar te luisteren maar ook voor degene zelf)

3 jaar geleden zegde ik mijn baan (van 24 uur in de week) op. Ik was er totaal niet gelukkig. Ik wilde (parttime) voor mijzelf gaan werken en 16 uur in loondienst, zodat ik kon doen waar mijn hart ligt en ik meer bij Micha kon zijn.
Zeker, het was eng. Maar ik ging ervoor.
Binnen no-time had ik een baan voor 2 dagen gevonden, ín het dorp waar ik woon(de) waar ik met de fiets heen kon.
Mijn eigen onderneming bestaat inmiddels 3 jaar en ik mag zeggen met succes (gek om dit over jezelf te zeggen, maar het is gewoon zo).

yes

Ik hoor vaker mensen tegen mij zeggen dat ik ‘altijd zo’n geluk heb’. Maar zien die mensen dan echt niet, dat ik het zelf heb gedaan en dat je de regie van je leven in eigen handen kan nemen? Toch zonde!
Met een afwachtende houding kom je geen stap vooruit.

Ik wil jullie daarom dan ook de boodschap meegeven, dat het echt goed uit kan pakken wanneer je een verandering doorvoert.
En als het niet is wat je ervan verwacht, heb je het in ieder geval geprobeerd.
Hoe erg is het om met de vraag te blijven leven, hoe het anders had geweest?

Wees is eerlijk naar jezelf, wanneer heb jij een verandering doorgevoerd in je leven en was je achteraf stiekem opgelucht?
Vaak denk ik he? Viel het (de verandering) best mee achteraf.

Om je een handje te helpen, heb ik wat tips voor je. Maar eerst leg ik uit waarom je het waarschijnlijk eng vind om te veranderen.
De situatie waar je nu in zit is vertrouwd. Je weet wat je hebt.

Je dient uit je comfortzone te moeten stappen. Wil je wat kunnen veranderen. Als je niets veranderd, veranderd er niets!

Geloof me, wanneer je (kleine) aanpassingen gaat doen. En naar je doel toewerkt, zal de nieuwe situatie ook vertrouwd gaan aanvoelen.

Er zijn 3 fases die je doorgaat bij verandering:
1) Je besluit om te veranderen
2) De verandering toepassen in je leven
3) Bereiken van je doel

Stap 3 wil je halen. Duidelijk. Maar er zijn 2 hele belangrijke stappen die vooraf gaan. En daarbij is stap 1 de belangrijkste.
Je kunt niet kort besluiten, ik verander en dan pas je ineens maar wat toe.
Je moet voor jezelf duideljk hebben wát je wilt veranderen en waar je naar toe wilt en hóe je dat gaat doen.
Breng hiervoor heel veel tijd alleen door. Heb ik ook gedaan.
Kap contacten (tijdelijk) af, die je niet verder gaan brengen. Dit gaat je helpen tot je innerlijke kern te komen. Wat wil IK?

Je kunt ook ineens tot hele andere conlusies komen.
Als je altijd dacht dat je veel geld zou willen hebben en in een groot huis zou willen wonen. Daarbij beseft welke consessies je daarbij moet doen (minder vrijheid, kinderen minder zien, komende jaren op geld letten), kom je er ineens achter, dat dat helemaal niet belangrijk voor je is! (je wilt juist meer reizen en meer tijd met je kids doorbrengen).

Het is een proces. Sommige veranderingen zijn best snel door te voeren, anderen kosten wat tijd.
Gun jezelf ook deze tijd.

Maar gun jezelf vooral (!) een plezier en luister naar je onderbuik gevoel.
Of liever: luister naar je hart, want dat klopt.

Binnenkort zal ik een artikel delen hoe je je doelen kunt bereiken.

Succes ♥
Debbie

 

By | 2017-12-20T23:31:31+01:00 maart 23rd, 2017|Life, Tips|1 Reactie

About the Author:

Debbie, 39 jaar. Onderneemster, office manager (16 u/w) en moeder van Micha, de leukste zoon van 12 jaar. Grote passie voor hardlopen, wakeboarden, hiken en reizen. Letterlijk en figuurlijk een actief leven.

Eén reactie

  1. selma 4 april 2017 at 22:29 - Reply

    Je hebt helemaal gelijk 😉

    Suc6 en veel plezier in je nieuwe woonplaats 🙂

Reageer