Lesje Instagram: volgers waar je echt wat aan hebt

/, Tips/Lesje Instagram: volgers waar je echt wat aan hebt

Lesje Instagram: volgers waar je echt wat aan hebt

Op mijn vorige ‘lesjes Instagram‘ kreeg ik zoveel vragen en reacties, dat je echt kunt merken dat er veel twijfels en vraagtekens zijn bij regelmatige Instagram-gebruikers.

Zo besloot ik voor dit artikel verder te duiken in sub-onderwerp: volgers waar je echt wat aan hebt. En dan bedoel ik volgers die het leuk vinden jou te volgen, jouw supporten, je blogs lezen, waar je interactie mee kunt hebben en waar leuke contacten uit voort komen.

In mijn vorige artikel vertelde ik meer over het gemak van volgers aantallen kopen, maar waar je eigenlijk niets aan hebt. Oké, voor het totale getalletje staat het misschien leuk, maar de volgers doen verder niks voor je account.

Veel veranderingen en schommelingen in likes en comments zijn te wijten aan het algoritme, dat legde ik in mijn allereerste lesje Instagram uit. Grootste tool is om interactie met je volgers te hebben: daadwerkelijk actief zijn op instagram en ook echt interactie met je volgers hebben.
Lege (gekochte) accounts, verpesten je zichtbaarheid in het algoritme.

Spooky accounts

Onder alle reacties op mijn vorige artikel(en) kreeg ik meerdere keren de tip om ook eens tussen mijn volgers te kijken. Want wat blijkt nou, er bestaan gewoon echt spooky-accounts.
Accounts van welke ik denk: waarom vólg je mij?
Kijk, volgers kopen, levert je lege accounts op. Nepmensen. Nep (lege) accounts die even snel zijn aangemaakt door een computer welke aangestuurd accounts gaan volgen die er voor betaald hebben. Maar die doen verder niets voor jou, liken niets van je en plaatsen zelf ook niets. Worden zelf dus niet opgenomen in het algortime en verpest jouw zichtbaarheid in het algoritme.

In eerste instantie schrok ik, wie zijn die engerds (het zijn letterlijk over het algemeen ‘spooky’-accounts) ben ik gehacked, is er iets aangezet waardoor ik ook lege accounts tussen mijn volgers heb staan? Maar veel van deze spooky accounts, zijn niet ‘leeg’. Ze bestaan wel. Ze liken ook wel is posts.
Als je deze accounts verder gaat bekijken, bijvoorbeeld in de lijst van wie ze nog meer volgen, blijkt dat ze serieus echt allemaal andere (in mijn geval hardlopers/sporters) volgen en bijvoorbeeld ook mijn ASICS Frontrunner-team maatjes. Hoe kan dat dan?

Ik zal je een paar voorbeelden laten zien:

Spooky3

Zo iemand met een Arabische naam, dat moet toch nep zijn? Maar als je bij zijn/haar volgers kijkt, volgt diegene ook allemaal echt bestaande mensen, aantal daarvan volg ik ook, aantal daarvan kén ik ook echt.
Raar. Wat is het doel van degene achter dit account?

spooky2

Nu denk je, er zullen wel spooky mensen op Instagram zitten, die onder een valse naam, mooie sportieve dames volgen. Kan…zal vast.

Maar deze bovenstaande dan bijvoorbeeld over de ziekte Leukemie. Dat is geen nep account, maar wáárom volgt zo’n account mij, en zoals je ziet meerdere Nederlandse en buitenlandse Asics Frontrunners? Ik denk dat díe accounts mensen zoals ik (met relatief ‘veel’ volgers) gaan volgen, in de hoop dat je een volg terug krijgt. Dat kan…zal vast.

Wat ermee te doen

Nogmaals, deze accounts volgen je wel, maar geven geen interactie op je account, waardoor je ook verdwijnt in het algoritme van Instagram.
Ze doen je dus eigenlijk meer kwaad, dan goed.
Vandaar dit artikel.

Wat je het beste kunt doen met dit soort accounts als je je engagement hoog wilt houden, is simpelweg deze account te blokkeren.
Je kunt ze niet zoals op Facebook, eenzijdig als contact verwijderen.

Dit doe je, door naar het desbetreffende profiel te gaan, op de 3 puntjes te drukken naast de accountnaam en voor de optie ‘blokkeren’ te kiezen. Deze ‘persoon’ zal dan ook uit je volgers verdwijnen. Ja, dat scheelt je weer een nummertje. Maar hey, liever volgers waar je echt wat aan hebt toch?

Spooky4

Ik heb gelezen dat er een app bestaat (Instaghost) waarin je kunt zien of en hoeveel spooky-accounts jou volgen en jij volgt. Maar ik durf geen apps meer te installeren, want dan riskeer je een Shadowban.

Nu ben ik wel is benieuwd: heb jij ook zulke spooky-accounts tussen je volgers zitten? Je weet nu wat je er mee moet doen.

Volgende keer een lesje hoe je aan meer interactie en volgers komt. Stay tuned!

Volg jij mij eigenlijk al op Instagram? Ik ben te vinden op fitfunrun_com

By | 2017-12-20T23:31:11+01:00 oktober 31st, 2017|Life, Tips|18 Comments

About the Author:

Debbie, 40 jaar. Onderneemster, office manager (16 u/w) en moeder van Micha, de leukste zoon van 13 jaar. Grote passie voor hardlopen, hiken, wakeboarden en reizen. Letterlijk en figuurlijk een actief leven.

18 Reacties

 1. Dyonne Bakker 31 oktober 2017 at 13:49 - Reply

  Ja, dat is echt super irritant he als je van die ghost followers hebt. Ik weet zelf niet hoeveel ik er heb, maar ik ga toch maar eens kijken denk ik haha.

  • Debbie ~ Fit, Fun & Run 31 oktober 2017 at 13:56 - Reply

   Maar wát is precies de reden van het bestaan van deze accounts? En dan met name die eerste bij mijn voorbeelden? Zijn dat spooky-spiekers?

 2. nicole 31 oktober 2017 at 15:19 - Reply

  Ik vind het wel aardig, maar ben er niet superactief op.

  • Debbie ~ Fit, Fun & Run 31 oktober 2017 at 15:44 - Reply

   Dat kan! ieder zijn kanalen. wel een perfect middel om je blog onder de mensen te brengen! en zelf ook geïnspireerd te raken!

 3. Loes 31 oktober 2017 at 15:37 - Reply

  Ik wist niet dat je mensen ook kon blokkeren op Instagram! Inderdaad handig om het Instagram algoritme een handje te helpen. Als je enkel goede volgers hebt, zal Instagram je profiel hoger waarderen en je beter naar voren schuiven dankzij het algoritme. win-win!

  • Debbie ~ Fit, Fun & Run 31 oktober 2017 at 15:44 - Reply

   precies! dat dus. maar veel mensen weten dat inderdaad niet. mijn vraag blijft toch: wáár komen die spook-accounts dan vandaan?

 4. Marjolein 31 oktober 2017 at 15:45 - Reply

  Ik weiger echt om volgers te kopen. Het heeft zo geen zin, al staat het soms wel heel tof bij accounts. Een blik op de comments en het zegt eigenlijk la genoeg 😀

  • Debbie ~ Fit, Fun & Run 31 oktober 2017 at 15:50 - Reply

   Het zegt niet áltijd dat he, daar is het algoritme ook vaak de schuld van. Mensen die volgers kopen, kopen wellicht ook comments en likes, dus dat zegt niets.
   Volgers kopen, kun je zien aan de nep-accounts tussen iemands volgers.

 5. Emmy 31 oktober 2017 at 16:01 - Reply

  Dank je wel voor de heldere uitleg. 😉

 6. Sherry 31 oktober 2017 at 20:29 - Reply

  Een goede lesje instagram. Ik wist niet dat je spooky accounts er tussen had zitten. Ik heb er geen ervaring mee gekochte volgers. Lijkt me nogal een gedoe en het levert volgens mij niets toch niets op. Er zijn wel veel meiden die het doen..

  • Debbie ~ Fit, Fun & Run 31 oktober 2017 at 20:47 - Reply

   niet alleen ‘meiden’ 🙂 ook mannen en bedrijven. ik wist ook echt niet van die spooky accounts tot iemand mij er laatst op wees. ik schrok ervan. ze doen niets voor je. spieken ze mee??

 7. Haydée 31 oktober 2017 at 20:36 - Reply

  Ik wist dat je volgers kon kopen op Instagram, maar ik wist niet dat er ook zoiets bestaat als spookaccounts die je vrijwillig volgen. Een goede tip van dat verwijderen!

 8. Lianne 31 oktober 2017 at 22:43 - Reply

  Dat zou ik eens moeten bekijken. Er zitten soms wel accounts bij dat ik denk, huh waarom volg jij mij. Bijvoorbeeld echte fitnessguru’s die een zoet account gaan volgen. 🙂 Maar ja, dat is ieder zijn/haar eigen keuze.

 9. Danique | Feral Dreamer 2 november 2017 at 12:22 - Reply

  Super gek altijd! Ik heb ook allemaal volgers die spullen verkopen, maar het ziet er allemaal heel fake uit! Ik snap er niks van haha.

Reageer