Lesje Instagram: volgers kopen

//Lesje Instagram: volgers kopen

Lesje Instagram: volgers kopen

Volgers kopen om meer aanbiedingen te krijgen. Internet stikt ervan op het moment.
Het lijkt zo makkelijk en uitdagend. Maar kijk hier mee uit. Zo makkelijk is het gewoonweg niet.

Het ligt er maar net aan met welke bedoelingen je op Instagram zit. Om ‘veel volgers’ te willen hebben.
Zit je er voor jezelf op, je hobby, voor je merk (bedrijf of blog) of voor je ego?

De mensen die ik volg, zijn in het algemeen hardlopers en volg ik omdat ik ze wíl volgen. Niet omdat ze veel volgers hebben, maar omdat ik de feed inspirerend vind of omdat ik een band met de mensen heb.

Bedrijven gaan vanzelfsprekend samenwerkingen aan met mensen die veel volgers hebben.
En dán ziet een account met 10.000 volgers er aantrekkelijker uit, als een account met 100 of 1000 volgers.

Mijn instagramaccount vul ik met hardloop – en (steeds meer) reisfoto’s. Ik gebruik het privé, maar ook als merk, want: ik onderhoud een blog en een eigen onderneming.

Voor mijn blog vind ik het leuk om veel volgers op mijn Instagramaccount te hebben. Maar wat heb ik er aan als ik volgers koop en deze volgers niet echt zijn? Het zijn lege accounts, dus deze doen niks voor mijn account, deze lezen mijn blog niet, doen niets.

Wanneer een bedrijf in zee gaat met een account met veel nepvolgers, levert dit het bedrijf natuurlijk helemaal niets op. Best wel een dingetje!

Hoe herken je iemand die volgers koopt?

Als de volgers drastisch veranderen en in zeer korte tijd meer worden, sprongetjes van 1000 maken bijvoorbeeld. Maar de likes en comments exact hetzelfde blijven.
Er zitten veel lege accounts tussen de volgers, vaak Aziatisch en/of Arabisch. Profielen zonder foto bijvoorbeeld, of die zelf niets posten en zelf wel veel volgen.

Zijn bovenstaande criteria een bewijs van volgers kopen?

Nee, absoluut niet voor iedereen uiteraard. Van die lege Aziatische of Arabische accounts durf ik wel bijna te bevestigen, dat klopt gewoon niet.
Roepen dat iemand te weinig likes krijgt voor zijn aantal volgers is echter te gemakkelijk, het ligt echt aan meer dingen: het algoritme, shadowbans, de eigen activiteit, gebruik van de juiste hashtags, of je ook actief op Facebook bent, een blog hebt; mensen gaan niet alles op alle kanalen van je liken.

Mocht je twijfelen over iemands account, wil ik je vooral uitnodigen mijn vorige 2 lesjes Instagram even te lezen (Het algoritme en Shadowban).

Of ik wel is beschuldigd ben van volgers kopen? Gelukkig niet! Althans, niet recht in mij face ; ) maar er zullen vast wel mensen zijn die dat (snel) roepen wanneer hun eigen account/likes niet snel meer groeien. Of ik wel is mijn twijfel heb bij accounts? Net beginnende accounts die zo ontiegelijk hard groeien soms wel ja. Maar of ik daar tijd voor vrij maak om dat te controleren, eh nee ; )

Mijn blog bestaat alweer 4 jaar (!) en ik zit al 3 jaar op Instagram, er zit veel werk in en zovéél volgers heb ik dan ook weer niet. Moet ik misschien wat actiever in zijn denk ik. Kwestie van wat je wilt. Ik heb liever veel bezoekers op mijn tweede kindje, mijn blog. Aan de statistieken te lezen, groeit deze nog iedere maand.

Jammer is wel, dat accounts welke volgers kopen leuke opdrachten wegpikken van accounts die wel hard werken voor hun volgers.

Wees gewaarschuwd, mocht het uitkomen dat je ooit volgers hebt gekocht, schaadt je imago, je merk, dat wil je toch ook weer niet lijkt mij?!

Stay tuned voor een volgend lesje Instagram.!

 

 

 

 

 

By | 2017-12-20T23:31:12+01:00 oktober 24th, 2017|Tips|17 Comments

About the Author:

Debbie, 40 jaar. Onderneemster, office manager (16 u/w) en moeder van Micha, de leukste zoon van 13 jaar. Grote passie voor hardlopen, hiken, wakeboarden en reizen. Letterlijk en figuurlijk een actief leven.

17 Reacties

 1. Fromcouchgirltofitnessgirl 26 oktober 2017 at 14:39 - Reply

  Ik weet dat heel veel bekende grote bloggers groot deel volgers gekocht hebben stond laatst ergens een lijst van online. Met volgers zonder foto’s ben ik het niet helemaal mee eens. Heb laatst een aantal volgers erbij gekregen en bekijk deze altijd waarvan een aantal nog niks gepost hadden maar wel zoveel volgde en volgers hadden. Dus soms kan je er ook niks aan doen dat hun je insta volgen. Merk sinds de verandering van insta met het algoritme veel halvering aan likes en veel schommeling aan volgers.

 2. Debbythechocoholic 26 oktober 2017 at 15:37 - Reply

  Ik zie het meer en meer op IG, accounts die hun volgers – likes – views – comments kopen. Persoonlijk vind ik dat zo zielig en vraag ik me af waarom ze zoiets doen. Voelen ze zich er echt beter door? Oké, ze krijgen meer en betere samenwerkingen, maar het begint allemaal vanuit een oneerlijk spelletje. Er tegen concurreren is héél moeilijk!

  • Debbie ~ Fit, Fun & Run 26 oktober 2017 at 20:04 - Reply

   concurreren is heel lastig, maar denk wel dat er ooit iets komt waardoor ze door de mand vallen!

 3. Wanda 26 oktober 2017 at 16:21 - Reply

  Volgens kopen ga ik echt niet doen, waarom zou ik? Ik wil gewoon dat iemand mij volgt omdat hij mijn foto’s mooi vindt, niet een leeg account. Wat ik wel jammer vind, is dat het algoritme zo bepalend is voor wat je te zien krijgt en hoeveel likes je dus krijgt.

 4. nicole 26 oktober 2017 at 16:32 - Reply

  Volgers kopen lijkt me nooit een goede zaak. Want het zijn immers geen echte volgers. Dus uiteindelijk schiet je er niks mee op lijkt me.

 5. Hanneke 26 oktober 2017 at 16:33 - Reply

  Ik snap het idee achter volgers kopen wel. Je koopt volgers, zo vinden bedrijven je interessanter en dan krijg je dus nog meer volgers. Zou het niet snel doen maar de logica snap ik wel. Ik ben erg gegroeid met volgers de laatste tijd maar het aantal likes op mijn foto’s worden niet per se meer…. zal wel met heel veel dingen te maken hebben 🙂

  • Debbie ~ Fit, Fun & Run 26 oktober 2017 at 20:02 - Reply

   jammer is dat dan he. het is wel oneerlijk voor de mensen die er veel tijd en werk aan besteden….het is een makkelijke uitweg..

 6. Daphne 26 oktober 2017 at 16:38 - Reply

  Ik ben gék op Instagram! Houd zoveel van mooie beelden en de interactie. Dus heeelll noooo dat ik ooit volgers zou kopen, zo leeg inderdaad!

 7. Eva 26 oktober 2017 at 21:32 - Reply

  Volgers kopen zou ik nooit doen! Vind het zo nep. Ik zie het ook veel op instagram.. iemand heeft tigduizend volgers en als je dan naar een foto van die persoon kijkt, heeft die 123 likes en 2 reacties.. hmm, klopt niet he. Maar goed, ieder z’n eigen keus natuurlijk

 8. Yalou // We are the Earth 27 oktober 2017 at 11:12 - Reply

  ‘Jammer is wel, dat accounts welke volgers kopen leuke opdrachten wegpikken van accounts die wel hard werken voor hun volgers.’ Zo mee eens. Het leuke aan Instagram en bloggen is juist het persoonlijke ervan. Ja ik wil groeien, maar wel op een natuurlijke manier, met feedback en leuke reacties. Mooi blog (:

  • Debbie ~ Fit, Fun & Run 27 oktober 2017 at 14:19 - Reply

   dank je wel, ik was er wel even wat tijd mee kwijt om het allemaal uit te zoeken, maar kan goed merken dat het echt leeft onder ons Instagrammers/ bloggers.
   vervelend he die kopende accounts en het algoritme, valt niet tegen op te boksen haast.

 9. Dafne 27 oktober 2017 at 21:52 - Reply

  Jammer dat mensen volgers kopen ten koste van mensen die er hard voor werken. Ik vind Instagram een leuk medium, maar dit soort zaken (en een beroerd algoritme) halen de glans er wel vanaf.

Reageer